Hier moet je op letten bij het kopen van een nieuw tv meubel
decoratie tvmeubel

Hier moet je op letten bij het kopen van een nieuw tv meubel

In dit artikel vind je een aantal handige tips ter voorbereiding wanneer je een nieuw tv meubel gaat kopen. Als je een nieuw tv meubel wilt kopen dan is het namelijk goed om met een aantal dingen rekening te houden.

Met een te klein tv meubel ziet de televisie er heel kolossaal uit en dat is niet zo mooi. Kies je een te hoog televisiemeubel dan krijg je last van je nek met tv kijken en dat wil je natuurlijk ook niet.

Bekijk de tips in dit artikel en kies het beste televisiemeubel voor bij jou in de woonkamer. Zo heb je straks jaren plezier van je nieuwe aanwinst.

Wat is een goede breedte voor een tv meubel?

Ik vertelde het al aan het begin: het ziet er best gek uit als je een te smal tv meubel uitkiest. Je kunt het beste een tv meubel uitkiezen die minimaal 1,5 keer de breedte van de televisie is.

Heb je meer ruimte? Bijvoorbeeld omdat je een lange wand in de woonkamer hebt? Dan mag je best voor een breder meubel kiezen. Zelf vind ik het mooier om voor een breder meubel te kiezen dan voor een te smal tv meubel.

Het is in de meeste gevallen wel mooi als er nog wat ruimte naast het tv meubel overblijft. Hier kan je bijvoorbeeld een grote plant zetten of één van deze decoratie ideeën.

Ook als je ramen grenzend aan het tv meubel hebt is het goed om iets afstand te houden. Hou bijvoorbeeld rekening met gordijnen die naast het tv meubel vallen. Hou ook voldoende ruimte over om de ramen goed schoon te kunnen maken.

Toch kan het ook mooi zijn als je het tv meubel wel doortrekt tot de muur in de hoek, bijvoorbeeld bij een minimalistisch design.

Wat is de juiste hoogte voor een tv meubel?

De juiste hoogte voor een tv meubel is wat lastiger te bepalen. Dit komt omdat de juiste hoogte o.a. afhankelijk is van de lichaamslengte en zithouding.

Wat heel belangrijk is, is dat je comfortabel televisie kunt kijken en niet te hoog of te laag moet kijken waardoor je last van je nek krijgt.

Deze ‘fout’ heb ik zelf gemaakt in ons vorige appartement door vanwege ruimtegebrek voor een hoog dressoir als tv meubel te kiezen. Zo konden we namelijk extra veel spullen opbergen. Voor mij hing de televisie achteraf te hoog, waardoor ik vaak last had van mijn nek.

Als uitgangspunt kan je aanhouden dat het midden van de televisie op ooghoogte gehangen wordt wanneer je televisie aan het kijken bent.

Door de televisie aan de muur op te hangen en niet op het tv meubel neer te zetten ben je sowieso wat flexibeler in het kiezen van de juiste hoogte. En op het televisiemeubel hou je zo meer ruimte over voor leuke decoratie.

Hoeveel opbergruimte moet het tv meubel hebben?

Woon je klein of heb je veel opbergruimte nodig? Dan is het slim om voor een tv meubel met veel opbergruimte te kiezen. Zo is het tv meubel extra functioneel en kan je er niet alleen je televisie op kwijt, maar dient het tegelijk als extra kast.

De televisiemeubels van Tylko kan je bijvoorbeeld helemaal naar eigen wens samen stellen en kiezen voor net zoveel deuren, laden en open vakken als je nodig hebt.

Veel standaard tv meubels bieden geen of weinig opbergruimte. Dat is niet erg als je voldoende ruimte hebt om je spullen ergens anders op te bergen. Maar als kastruimte een probleem bij jou in huis is dan is het slim om eerst eens goed na te denken welke spullen je in het tv meubel wilt opbergen en hoeveel ruimte je hiervoor nodig hebt.

Zorg dat het tv meubel past bij de rest van de ruimte

Het is natuurlijk niet alleen belangrijk dat het tv meubel de juiste maat heeft, het is ook slim om erop te letten dat het tv meubel mooi past bij de rest van de ruimte.

Hou jij van een minimalistisch en modern interieur? Dan past een design tv meubel bijvoorbeeld heel mooi bij jouw woonkamer. En heb jij veel kleurrijke meubels? Dan is het ook leuk om voor een kleurrijk tv meubel te kiezen.

Zorg er dus voor dat het tv meubel goed aansluit bij jouw woonstijl. In dit artikel kan je een aantal stylingtips voor de muur achter het tv meubel bekijken.

Succes met het uitkiezen van een nieuw tv meubel.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven