Creëer meer ruimte in een klein huis: 5 dingen om op te bergen
opslagruimte huren

Creëer meer ruimte in een klein huis: 5 dingen om op te bergen

Als je klein woont dan heb je simpelweg ook minder ruimte in huis om al je spullen op te bergen. Een opslagruimte huren kan dan meer rust en ruimte geven in huis.

Door spullen die je niet dagelijks gebruikt op te slaan in een opslagruimte creëer je meer ruimte in huis. Ga maar na, een huis wat propvol met spullen staat zorgt voor een chaotisch en rommelig huis. Dit kan voor ergernis zorgen, maar heeft meer nadelen. Zo ben je meer tijd kwijt aan het huishouden, omdat je je een weg moet banen door alle spullen.

Klein wonen kan een bewuste keuze zijn, bijvoorbeeld vanwege lagere woonlasten en minder onderhoud aan je huis. Het kan ook zijn dat je liever groter woont, maar hier nu niet de mogelijkheden voor hebt.

Wat de reden ook is, het is extra belangrijk om je spullen goed op te ruimen als je klein woont. Bewaar alleen wat je ook echt gebruikt, zodat het huis niet dichtslibt met spullen.

Maar er zijn veel spullen die je misschien één a twee keer per jaar gebruikt. Het is zonde als deze heel het jaar door ruimte innemen in je kleine woning.

Als je niet over een grote (verwarmde) schuur of garage beschikt dan kan een opslagruimte uitkomst bieden voor deze spullen.

De volgende spullen kan je in een opslagruimte bewaren:

1. Vakantiespullen

Koffers nemen heel wat ruimte in in huis en worden hooguit een paar keer per jaar gebruikt. Zonde toch eigenlijk?

Als je daarnaast van kamperen houdt dan heb je waarschijnlijk heel wat meer spullen die ruimte innemen in huis. Een tent, luchtbedden, slaapzakken, kookbenodigdheden en nog veel meer spullen die je maar één keer per jaar gebruikt.

En als je gek bent op wintersport dan heb je waarschijnlijk heel wat winterkleding, ski’s en meer wat heel wat opbergruimte kost.

De kans is groot dat als je klein woont je geen plek hebt om dit allemaal op te bergen. Een opslagruimte kan dan uitkomst bieden.

2. Kerstdecoratie bewaren

Hou jij ervan om groot uit te pakken met de feestdagen? Dan heb je waarschijnlijk net als ik heel wat dozen vol kerstdecoratie. Gezellig tijdens de decembermaand, maar de rest van het jaar liggen deze spullen stof te happen.

Als je weinig ruimte hebt in huis dan erger jij je waarschijnlijk de rest van het jaar aan deze dozen. Logisch, want deze spullen liggen dan alleen maar in de weg. Met voldoende opbergruimte kan jij ze uit het zicht leggen en hoef je er pas in november weer aan te denken.

3. Klus spullen opbergen

Natuurlijk is het handig om een aantal noodzakelijke klus spullen altijd in de buurt te hebben. Maar er zijn ook heel wat gereedschappen en materialen die je bijna nooit nodig hebt en die echt niet in huis bewaard hoeven te worden.

Denk aan verfspullen, een schuurmachine, zaag of tegelsnijder. Waarschijnlijk heb je zelf ook heel wat gereedschappen en materialen die je zelden gebruikt, maar wel de nodige ruimte in beslag nemen.

In een opslagruimte liggen deze spullen niet in de weg en kan je er wel altijd bij.

4. Spullen uit de tuin

In de winter heb je misschien wel heel wat spullen uit de tuin die nu naar binnen moeten. Ik vind het altijd een puzzel om weer een plek voor alle tuinkussens, het buitenvloerkleed en de tuinmeubels en -accessoires die niet buiten kunnen blijven te vinden.

Nu lukt dit altijd wel omdat wij voldoende ruimte hebben, maar als we kleiner zouden wonen zou ik hier geen plek voor hebben.

Merk jij dat in de winter het altijd een uitdaging is alle spullen uit de tuin op te bergen? Dan zou een opslagruimte de oplossing kunnen zijn.

5. Meubels en decoratie voor later

Misschien heb jij wel de wens om later in een groter huis te wonen. Het kan zelfs zo zijn dat je al een huis hebt gekocht, maar nog moet wachten tot je hier kan wonen.

Grote kans dat je dan wel al op zoek bent naar meubels en accessoires. Als je geen plek hebt in je huidige huis om deze spullen op te slaan, dan zou je deze alvast kunnen opslaan in een opslagruimte.

Ook voor erfstukken kan een opslagruimte de oplossing zijn. Toen wij onverwachts ons ouderlijk huis moesten leegruimen kwamen wij veel spullen tegen waarbij we nog niet wisten wat we hier mee wilden. Mijn broer en ik woonden allebei nog in een klein appartement. Wij hebben toen ook tijdelijk opslagruimte geregeld om deze spullen te bewaren en op een later moment hier alsnog een keuze voor bewaren of weggeven gemaakt.

Als je klein woont kan een opslagruimte de oplossing zijn voor spullen die je niet dagelijks gebruikt. Zeker als je niet beschikt over een grote schuur of garage voor al je spullen kan een opslagruimte je veel rust geven.

Toen wij nog in ons appartement woonden hadden wij het geluk over een grote schuur te beschikken waar we de meeste spullen in konden opbergen. Maar als wij dit niet hadden gehad dan hadden wij er zeker ook voor gekozen om een opslagruimte te huren.

Heb jij weleens een opslagruimte gehuurd?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven