Getest: PURE NANO Keuken tegen vuil en kalk - mijn ervaringen
review pure nano coating keuken

Getest: PURE NANO Keuken tegen vuil en kalk – mijn ervaringen

Je keuken beschermen tegen vuil en kalk, waardoor je keuken schoon en helder blijft: dat klinkt ideaal. De PURE NANO keuken belooft je keuken 2 jaar lang tegen vuil en kalk te beschermen. Ik kwam dit product tegen bij Bol.com en was benieuwd of het echt zo goed werkt.

Wij hebben al jaren een zwarte keuken waarop je echt alles ziet en alhoewel ik tegenwoordig een fijne schoonmaakroutine heb, zijn al die vlekken op de keukenkastjes super irritant.

Een product waardoor je de keuken minder vaak hoeft schoon te maken klinkt dan ook ideaal. Ik besloot de Pure NANO coating te bestellen en deel graag mijn ervaringen met dit product.

Hoe werkt de Nano coating om je keuken te beschermen tegen vlekken?

Met de Nano coating breng je een beschermende laag aan op je keuken, waardoor vuil en kalk zich minder goed aan de keuken kan hechten. Vuil blijft op het oppervlakte liggen in plaats van zich te hechten (of in te trekken) aan het oppervlak.

Het is dus niet zo dat je nooit vuil krijgt in de keuken (bel mij maar als er ooit zo’n product op de markt komt!), maar wat dit product doet is ervoor zorgen dat het vuil zich niet meer aan het oppervlakte hecht. Het zorgt voor een beschermende laag tegen vlekken op je keukenkastjes, kranen of aanrechtblad.

Je kunt de Nano coating voor de keukenkastjes en het aanrechtblad gebruiken, maar bijvoorbeeld ook voor zwarte kranen. Zo kan je een zwarte kraan beschermen tegen kalkaanslag.

In de verpakking zit een cleaner om het oppervlak eerst snel en goed schoon te maken. De microvezeldoek en coating gebruik je om de beschermende laag aan te brengen.

ervaringen pure nano coating keuken

Het is echt heel makkelijk en snel om de Nano coating aan te brengen. Dit werkt als volgt:

 1. Verwijder vlekken en vervuiling van het oppervlak. 
 2. Giet ongeveer 30 ml van de cleaner in een emmer met warm water. 
 3. Vergeet niet om handschoenen aan te trekken.
 4. Maak het oppervlak goed schoon met een spons of doek. Zelf gebruik ik hier een doek voor.
 5. Spoel het oppervlak na met water zodat er geen resten van de reiniger achterblijven.
 6. Droog de keuken goed af.
 7. Spray wat coating op de bijgeleverde microvezeldoek. Ook hier kan je het beste de handschoenen aanhouden.
 8. Wrijf de vochtige doek over het schone en droge oppervlak. Vergeet ook de hoeken en randen niet goed in te wrijven.
 9. Spray nieuwe coating op de doek als er geen vochtige strepen achterblijven op het oppervlak. 
 10. Laat de coating 2-3 minuten intrekken. 
 11. Poets de waas weg met een droge en schone doek. 

Let op: in de bijgeleverde instructie en instructievideo op Bol.com lijkt het of je nu klaar bent. Alhoewel ik al wel na 1 laag coating verschil merkte, was ik nog niet 100 % tevreden over het resultaat. Daarop besloot ik de instructie op de website van Bol.com nog eens goed na te lezen.

Hierbij staat: herhaal stap 7 tot en met 11 totdat het hele oppervlak bedekt is met een dunne laag coating. Laat de coating vervolgens drogen en uitharden volgens de instructies op de verpakking.

1 laag coating is dus niet voldoende, maar dit staat niet duidelijk in de bijgeleverde instructie en instructievideo.

Zelf heb ik 3 lagen coating aangebracht tot ik tevreden was over het resultaat.

De coating aanbrengen is echt niet veel werk. 3 lagen klinkt misschien veel, maar je bent echt zo klaar met dit klusje. En daarna heb je veel minder schoonmaakwerk aan de keuken en bespaar je dus uiteindelijk veel tijd.

PURE NANO coating in de keuken: werkt het echt tegen vuil en kalk?

De PURE NANO keuken zit nu zo’n 3 weken op onze keukenkastjes en ik ben heel tevreden met het resultaat.

Er zit veel minder vuil op de keukenkastjes dan eerst. Ik had vooral last van vingervlekken rondom de handgrepen en ingedroogde watervlekken en dit zit nu veel minder op de keukenkastjes.

Wat nog het belangrijkste verschil is: het vuil hecht zich niet meer IN het materiaal, maar blijft op de oppervlakte hangen door de beschermde NANO coating.

Het is dus niet meer zo dat er helemaal geen vuil meer op de keukenkastjes komt, maar wel veel minder. En door de beschermde coating blijft het er echt ophangen. Hierdoor verwijder je het veel makkelijker van de keukenkastjes en hoef je veel minder schoon te maken.

Update na 6 maanden: ik ben nog steeds blij dat ik de PURE NANO op de keukenkastjes heb aangebracht. Vlekken en kalk hecht zich echt minder aan de keukenkastjes, waardoor het veel makkelijker schoon te maken is. Vingervlekken blijf ik nog wel zien, maar minder dan eerst.

Nogmaals, het is dus echt niet zo dat je de keuken nooit meer hoeft schoon te maken wat sommige mensen denken als je de reviews op Bol.com leest. Maar dankzij de coating trekt het vuil niet meer in de kastjes en poets ik de keuken zonder kracht te zetten schoon.

Ik gebruik altijd deze waarmee ik relatief eenvoudig vlekken en vuil van de keukenkastjes poets. Maar de realiteit was wel altijd dat ingedroogde (water)vlekken wat lastiger te verwijderen waren en dat ik hier soms wel een aantal keer voor moest boenen voor ik de keuken weer schoon had.

Naast de PURE NANO coating voor in de keuken is er ook een kunststof coating om tuinmeubels en doucheschermen te beschermen en een coating voor in de badkamer.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven