Mijn ervaringen met een zilvervisjes val: werkt het echt?
zilvervisjesval ervaringen

Mijn ervaringen met een zilvervisjes val: werkt het echt?

Ben jij op zoek naar een snelle manier om van zilvervisjes af te komen en benieuwd of een zilvervisjes val echt werkt? Ik deel graag mijn ervaringen met de zilvervisjes val van HG, Roxasect en van Catchmaster en HEMA, de goedkope alternatieven.

Regelmatig krijg ik een mailtje met de vraag van lezers hoe ze zilvervisjes snel kunnen bestrijden. Omdat ik zelf nauwelijks last dacht te hebben van zilvervisjes had ik hier toen nog geen ervaringen mee. Samen met één van mijn lezers ben ik op zoek gegaan naar oplossingen. Haar ervaringen met het bestrijden van zilvervisjes lees je hier.

Zelf zie ik heel incidenteel een zilvervisje in huis en heb ik er niet echt last van. Dacht ik. Maar omdat ik zoveel research had gedaan naar het bestrijden van zilvervisjes besloot ik 1,5 jaar geleden de HG zilvervisjes val in de voorraadkast neer te zetten. Een plek waar ik af en toe een zilvervisje zie wegschieten. Spoiler: de zilvervisjes val zat binnen een mum van tijd vol.

Een zilvervisjesval gaat ongeveer 6 maanden mee (tenzij ze eerder volzitten) en de afgelopen 1,5 jaar heb ik meerdere merken zilvervisjesvallen uitgeprobeerd om te kijken welke het beste werken.

Ik vertel je graag meer over mijn ervaringen met de zilvervisjes val van diverse merken, want omdat er veel prijsverschil (en kwaliteitsverschil) in zit heb ik er inmiddels meerdere getest.

Geen zin om heel de review over de zilvervisjes vallen te lezen? De zilvervisjes vallen van HG en Roxasect werken het beste, Catchmaster lijkt maar heel kort te werken en met de zilvervisjesval van HEMA heb ik tot nu toe beperkt succes.

zilvervisjesval review

Review zilvervisjes val

Ik heb in eerste instantie de zilvervisjes val van HG gebruikt en ben daarna overgestapt naar de zilvervisjes val van Catchmaster, omdat deze een stuk goedkoper is. Beide zilvervisjesvallen lijken in de basis hetzelfde, alleen bij Catchmaster zitten er 12 in de verpakking i.p.v. 2 en ben je per stuk dus veel goedkoper uit. Inmiddels gebruik ik ook de vallen van Roxasect en HEMA.

De zilvervisjes val is een klein doosje met een lijmlaagje waarop de zilvervisjes blijven plakken. Omdat het doosje nauwelijks opvalt kan je deze prima op een plek zetten waar de zilvervisjes zitten. Bijvoorbeeld in een ruimte waar veel papier ligt of waar het vochtig is, dit zijn plekken waar de zilvervisjes op af komen. Denk aan de voorraadkast, keuken, badkamer of wc.

Je vouwt het doosje in principe heel eenvoudig in elkaar. Wel is het doosje gewoon van papier, ik heb een keer te hard getrokken aan de vouwstrip van de zilvervisjes val van HG waardoor het doosje niet meer in elkaar gevouwen kon worden. Dat was gelukkig geen probleem, want de lijmstrip was nog intact en de lokdoos zat alsnog snel vol met zilvervisjes.

Op de lijmlaag komen niet alleen zilvervisjes af, er kunnen ook andere insecten op vast komen te zitten. Als je benieuwd bent hoe dit eruit ziet heb ik een foto toegevoegd van een zilvervisjes val van HG 1 maand in gebruikt. Zoals je ziet zit deze vol zilvervisjes en andere insecten. En stof, dat is niet helemaal te voorkomen.

Een zilvervisjes val moet je na maximaal 6 maanden vervangen, maar in mijn ervaring zit deze soms eerder vol en vervang ik de val dus sneller.

Wel merk ik een groot verschil tussen de verschillende merken zilvervisjesvallen.

De zilvervisjes vallen van HG en Roxasect werken heel goed en trekken (maandenlang) veel zilvervisjes aan.

In eerste instantie was ik positief over de zilvervisjesval van Catchmaster, omdat hier direct een zilvervisje in zat. Alleen daarna bleef het maandenlang stil en kwam er niks meer bij. Toen ik deze zilvervisjesval door eentje van het merk Roxasect verving zaten daar wel direct zilvervisjes in. De zilvervisjesval van Catchmaster lijkt dus maar heel kort te werken.

Ook test ik sinds een tijdje de zilvervisjesvallen van HEMA. Ik heb deze op de wc en op het keukentje op kantoor gelegd, waar ik af en toe zilvervisjes zie wegschieten. In de zilvervisjesval zit al wel wat baby zilvervisjes en andere insecten, maar nog geen grote zilvervisjes. Misschien is het nog te vroeg hiervoor, maar ik hoop dat er nog grotere zilvervisjes bij komen.

In plaats van vallen kan je ook kiezen voor een zilvervisjes spray. Wel is het met een spray soms lastig op welke plek je nou moet sprayen, omdat zilvervisjes zich vaak goed verbergen. Dat is met deze zilvervisjes vallen geen probleem.

Wat mij betreft zijn de zilvervisjes vallen van HG en Roxasect de beste. Ze zijn makkelijk toe te passen, niet giftig en nauwelijks zichtbaar. Catchmaster werkt bij mij dus maar heel kort en de zilvervisjesvallen van HEMA gebruik ik nog heel kort, maar hierover ben ik voorzichtig positief.

Je kunt ook zelf een zilvervisjes val maken, maar zelf vind ik dit de simpelste manier om zilvervisjes snel te vangen.

Er is alleen één nadeel aan de zilvervisjes val: je blijkt opeens veel meer zilvervisjes in huis te hebben dan dat je weet! Zelf dacht ik dat wij nauwelijks last hebben van zilvervisjes, want ik zie ze zelden. Nu weet ik wel beter, ze weten zich heel goed te verbergen maar ze zijn er wel.

Succes met het bestrijden van zilvervisjes. En heb je last van meer ongedierte in huis? Bekijk dan mijn tips voor het bestrijden van muizen, fruitvliegjes, slakken, trips en rouwvliegjes.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven