Zo richt je een kantoor minimalistisch en verfijnd in
ikea hack thuis werkplek bureau

Zo richt je een kantoor minimalistisch en verfijnd in

De minimalistische stijl is al een hele tijd populair en dat is niet zo gek. De moderne en verfijnde uitstraling van de minimalistische woonstijl past in elke ruimte en zeker bij een (thuis)kantoor, waar een opgeruimde en georganiseerde ruimte heel belangrijk is.

Maar hoe richt je een kantoor of thuiskantoor nou minimalistisch in, zonder dat het saai en kil wordt? Het gevaar van minimalisme is namelijk dat een ruimte ongezellig en koud aandoet. Balans is daarom heel belangrijk bij het inrichten van een kantoor in de minimalistische stijl: je wilt niet teveel afleiding, maar er mag best een beetje sfeer in de ruimte zijn.

Laatst werd ik ingehuurd voor een interieuradvies om een kantoor meer warmte en sfeer te geven, waardoor het personeel zich meer thuis voelt op kantoor. Het inrichten van een werkplek is anders dan een woonkamer, dus het is goed om hier rekening mee te houden als je een kantoor minimalistisch en verfijnd wilt inrichten.

In deze blogpost deel ik een aantal tips hoe je een minimalistische en verfijnde stijl kunt creëren op de werkplek.

kantoor minimalistisch inrichten

1. Ga voor meubels met strakke lijnen

Bij een minimalistisch kantoor of thuiswerkplek passen meubels met strakke lijnen en een eenvoudig ontwerp.

Een bureau moet vooral functioneel zijn en ook een comfortabele bureaustoel, zoals bureaustoelen Bureaustoelpro, zijn de basis voor een minimalistisch kantoor.

Een bureau volgens de laatste trends ziet er mooi uit, maar is lang niet altijd even praktisch. En een hippe stoel staat leuk in de winkel, maar er de hele dag op zitten is wel een ander verhaal.

Kies daarom voor meubels waarmee je een functionele en stijlvolle werkruimte creëren.

Als je een thuiskantoor wilt inrichten en weinig ruimte hebben dan kan je ook nadenken over een bureau en opbergmeubel in één. Maak bijvoorbeeld planken boven het bureau waarbij je alle spullen kunt opbergen.

ikea elvarli hack werkplek thuis

2. Kies voor neutrale kleuren

Vroeger hadden de meeste kantoren een witte muur, vaak gecombineerd met een donkergrijze vloerbedekking en witte lamellen.

Gelukkig mag het tegenwoordig echt wel iets minder saai, maar heftige kleuren voor een minimalistisch kantoor zijn een minder goed idee.

Kies liever voor neutrale kleuren zoals wit, lichtgrijs of een zandkleur. Deze kleuren zorgen voor rust en een verfijnde uitstraling. Liever iets meer kleur? Een mooie pastelkleur kan ook prima op een kantoor.

Ook voor de vloerbedekking en raambekleding kies je het beste een rustige tint. Dit mag best een warme tint zijn, zoals bij dit kantoor. Maar vermijd zoveel mogelijk het gebruik van heftige kleuren op de werkplek zelf.

lamellen-kantoor

3. Hou het simpel met decoratie

In een minimalistisch interieur vermijd je zoveel mogelijk losse tierelantijntjes en decoratie. Het is beter om een aantal opvallende stukken te kiezen die de ruimte meer sfeer geven.

Door niet teveel decoratie te plaatsen hou je de ruimte rustig en leidt dit niet teveel af. Maar helemaal geen decoratie is ook geen goed idee, want hierdoor lijkt een werkplek sfeerloos en onpersoonlijk.

Een aantal planten en een groot schilderij aan de muur zijn een goed idee voor decoratie op de werkplek.

4. Denk ook aan de akoestiek

Het gevaar van een minimalistisch interieur is dat er zo weinig spullen staan waardoor er galm in de ruimte ontstaat. Zeker als je met meerdere personen in een ruimte werkt is dit erg vervelend.

En als er veel getelefoneerd wordt kan dit voor extra afleiding op de werkplek zorgen.

Daarom is het belangrijk dat bij de inrichting van een kantoor ook aan de akoestiek gedacht wordt. Dit is één van de redenen waarom er vaak voor vloerbedekking op kantoor wordt gekozen, omdat dit het geluid al enigszins dempt.

Ook grote planten, canvas schilderijen en kasten voorzien van akoestisch materialen kunnen de akoestiek op kantoor verbeteren.

5. Zorg voor voldoende opbergruimte

Zeker op kantoor is het belangrijk dat er voldoende opbergruimte is. Een kantoor wat vol met papieren en spullen ligt is allesbehalve een minimalistisch kantoor.

Schaf daarom een aantal opbergmogelijkheden zoals kasten en bureau met lades aan om alle spullen op te bergen. Op deze manier blijft het kantoor netjes en georganiseerd.

ikea werkplek bureau ideeen_

Een minimalistische en verfijnde inrichting op de werkplek zorgt voor meer sfeer en rust. Daarnaast zullen de medewerkers zich prettiger voelen bij een fijn ingericht kantoor en dit draagt bij aan een betere productiviteit.

Zorg dus voor meubels met strakke lijnen, neutrale kleuren, een goede akoestiek en voldoende opbergruimte. Dat is de basis voor een minimalistisch kantoor. Less = more, dus vermijd tierelantijntjes en overbodige spullen.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog
inrichten kantoor

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven