Zo geniet je maximaal van je tuin
maximaal genieten tuin

Zo geniet je maximaal van je tuin

Wil jij het maximale uit je tuin halen en er zoveel mogelijk van genieten? Dan heb ik een aantal tips voor je hoe je optimaal van je tuin kan genieten.

Als het maar even kan dan ben ik in de tuin te vinden. Ik loop een rondje door de tuin om te kijken wat er in bloei staat of pluk wat onkruid weg, maar veel vaker nog zit ik gewoon lekker op de loungebank onder de overkapping.

Overdag vind ik het heerlijk om te ontspannen in de tuin, maar ook ‘s avonds als de tuin sfeervol verlicht wordt kan ik er enorm van genieten.

Heb jij nog geen sfeervolle verlichting in de tuin? Overweeg dan eens solar verlichting, bijvoorbeeld van Solarlampkoning.be. Dan hoef je geen kabels aan te leggen in de tuin en heb je wel sfeervolle verlichting.

In dit artikel deel ik nog meer tips hoe je maximaal kunt genieten van je tuin.

1. Richt je tuin zo in dat hij het hele jaar door groen is

Natuurlijk kan niet heel het jaar door de tuin even groen zijn. In de winter bloeit er nu eenmaal minder in de tuin dan in de lente en zomer. Maar je kunt er wel voor zorgen dat je planten kiest die wintergroen zijn, waardoor je ook in de winter kunt genieten van groen in de tuin.

De eerste jaren dat wij hier woonden was onze tuin in de winter saai en kaal, waardoor wij in de winter weinig plezier hadden van de tuin. Daarna heb ik voor een aantal groenblijvende planten in de tuin gekozen en nu genieten we het hele jaar door van het uitzicht in de tuin.

Wil jij ook het maximale uit je tuin halen en het hele jaar door van de tuin genieten? Kies dan ook voor een aantal groenblijvende planten in de tuin.

2. Elk seizoen andere bloeiende planten

Om nog meer van de tuin te genieten kan je ervoor kiezen om de planten en bloemen in de tuin zo uit te kiezen dat er (bijna) heel het jaar door iets in bloei staat.

De Helleborus bloeit bijvoorbeeld al vroeg in het voorjaar, de Hortensia Annabelle is in juni op zijn mooist en de herfstkrokus staat vol in bloei in het najaar.

Door voor elk seizoen weer voor andere bloeiende planten te kiezen ziet de tuin er elke keer weer net wat anders uit en heb je nog meer plezier van je tuin.

3. Zorg voor sfeerverlichting in de tuin

Ik vertelde al aan het begin dat ik graag ‘s avonds in de tuin zit als de tuin sfeervol verlicht is. Wij hebben dan ook heel wat sfeerverlichting in de tuin aangebracht.

Prikspots in de tuin verlichten de planten in de borders en lichtkabels en lampionnen verlichten de rest van de tuin sfeervol.

Door goed na te denken over de sfeerverlichting in jouw tuin ziet de tuin er ‘s avonds nog mooier uit en kan jij er zowel overdag als ‘s avonds maximaal van genieten.

sfeerverlichting tuin

4. De beste plek voor een zitplek

Natuurlijk mag een goede zitplek in de tuin niet ontbreken. Kies niet zomaar een plek voor de zithoek in de tuin, maar denk goed na over welke plek hiervoor het beste is.

Wij willen bijvoorbeeld vooral ‘s middags en ‘s avonds in de zon kunnen zitten en hebben voor een zitplek in de tuin gekozen waar we op deze momenten zon hebben.

Denk dus goed na op welke plek in de tuin je het meest in de zon kan zitten (als je dit wilt) en maak hier je zitplek.

5. Zorg voor een droge zitplek in de tuin

Ik ben vast niet de enige die kan genieten van een zomerse bui, maar dan het liefst wel vanaf een droge plek. Ik zit dan ook regelmatig onder de overkapping te genieten van de verfrissende koelte van een zomerse bui.

Zelfs als het regent kan ik zo lekker in de tuin zitten. Heb jij nog geen droge plek in de tuin om te zitten? Kijk dan eens of het mogelijk is een overkapping of afdakje te creëren, zodat je ook bij een bui in de tuin kan zitten.

overkapping tuin

Met deze tips kan jij het hele jaar door en zowel overdag als ‘s avonds genieten van je tuin.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven