Leuke ideeën voor een lichtsnoer in de tuin
ideeen lichtsnoer in de tuin

Leuke ideeën voor een lichtsnoer in de tuin

Een lichtsnoer in de tuin is al een tijdje een trend en dat is niet zo gek, want het staat nou eenmaal erg gezellig. Wil jij ook een lichtsnoer in de tuin, maar weet jij niet zo goed waar je deze kunt bevestigen? In dit artikel deel ik een aantal leuke ideeën voor een lichtsnoer in de tuin.

Een lichtsnoer kan je in veel verschillende vormen krijgen. De kabel is in allerlei lengtes en diktes verkrijgbaar en ook de lampjes zelf zijn in allerlei vormen, maten en kleuren verkrijgbaar. Daarnaast kan je kiezen voor een lichtsnoer met stekker, batterijen of zelfs op zonne-energie.

Op batterijen of zonne-energie heeft meestal een tijdklok of beperkte brandtijd en dat is ideaal, want zo hoef je er niet aan te denken om de verlichting af en toe uit te doen. Zelf hebben wij in de tuin ook een lichtsnoer met stekker en hier hebben wij een schakelaar tussen geplaatst. Zo kunnen wij vanuit huis met een afstandsbediening de verlichting aan en uit doen en dit is super makkelijk.

In plaats van een lichtsnoer kan je ook voor andere verlichting voor buiten kiezen, bijvoorbeeld voor kerstverlichting van Kerstverlichtingbuiten.com. Deze verlicht kan je meestal ook gerust het hele jaar door buiten laten hangen.

Bekijk deze ideeën voor een lichtsnoer in de tuin.

Onder een pergola of overkapping

Zelf heb ik al een aantal jaar een lichtsnoer onder de pergola in de tuin hangen. Dit staat super gezellig, niet alleen ‘s nachts als de verlichting aan staat maar zelfs overdag!

Je kunt het lichtsnoer simpel aan één kant van de pergola of overkapping bevestigen en dan naar de andere kant van de overkapping leiden. Dit geeft direct extra sfeer aan de plek.

Zeker met het regenachtige weer van de laatste tijd maakt een lichtsnoer of kerstverlichting een tuin echt een stuk gezelliger.

lichtkabel tuin onder overkapping

Van paal naar paal

Past het lichtsnoer niet onder de overkapping? Bevestig dan een lichtsnoer van paal tot paal, of van boom tot boom, in de tuin.

In moderne tuin zie je het steeds vaker: mooie ronde palen die in beton zijn gegoten (of in de grond zijn gezet) op een strategische plek in de tuin. Dit is de perfecte plek om een lichtsnoer aan te bevestigen.

Sinds dit jaar heb ik een lichtsnoer bevestigd aan de paal in onze tuin waar een druiventak aan groeit. Het andere uiteinde zit vast onder de overkapping. Dit extra lichtsnoer geeft nog meer sfeer aan onze tuin.

Aan een tafelklem

Heb jij een tafelklem aan de tuintafel? Dan is dit de perfecte plek om een lichtsnoer aan te bevestigen.

Dit ziet er niet alleen sfeervol uit, zo heb je tijdens het eten ook nog eens extra verlichting. En als je de verlichting combineert met een aantal hangplanten ziet het er nog gezelliger uit.

Op een dakterras of balkon aan het hekwerk

Ook als je een dakterras of balkon hebt dan is er plek voor een mooie lichtkabel of kerstverlichting. Het hekwerk is namelijk de ideale plek om een mooie lichtkabel aan te bevestigen.

Wikkel de lichtkabel om het hekwerk, bijvoorbeeld om de bovenste railing, en jouw balkon of dakterras ziet er super sfeervol uit.

Aan de muur

Je kunt de lichtkabel natuurlijk ook direct bevestigen aan de muur. Dit is ideaal om een stenen muur of schuurtje er leuker uit te laten zien.

Je kunt het lichtsnoer met haken of bouten eenvoudig aan de muur bevestigen.

Bonustip: ook leuk voor binnen

Een lichtsnoer of kerstverlichting staat natuurlijk heel sfeervol in de tuin, maar je kunt de verlichting ook in huis ophangen. Bijvoorbeeld voor het raam, in de slaapkamer of boven het bed in de kinderkamer.

Je kunt een lichtkabel ook aan een mooie houten ladder bevestigen of misschien weet je nog wel een andere leuke plek. Zelf heb ik een lichtkabel bevestigd aan het railsysteem van de schuifdeur.

lichtkabel aan deur

Zoals je ziet zijn er heel wat ideeën om een lichtsnoer buiten in de tuin of binnen in huis sfeervol op te hangen.

Welk idee is jouw favoriet?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “Leuke ideeën voor een lichtsnoer in de tuin”

  1. Beste Ilse,
    Elke week ontvang ik je interieurtips. Binnenkort gaan we verhuizen en ik bewaar al je tips en bekijk ze regelmatig voor het inrichten en gezelliger maken van ons nieuwe huis. Dank je wel. Bettie Roos

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven