Overzicht met de leukste plantentafels en plantenstandaards

Overzicht met de leukste plantentafels en plantenstandaards

In dit overzicht vind je de leukste plantentafels en plantenstandaards voor je favoriete planten. Als je net als ik gek bent op planten dan kan het wel eens lastig zijn om voldoende plek te creëren voor je plantenverzameling.

Gelukkig kan je met plantentafels en plantenstandaards meer plek voor je kamerplanten maken. En natuurlijk is dat ook weer een goed excuus om nog meer nieuwe kamerplanten in huis te halen.

Je kunt kiezen voor plantentafels waar je een aantal planten bij elkaar kunt zetten, maar je kunt ook kiezen voor plantenzuilen of plantenstandaards om een favoriete plant in de spotlights te zetten.

Bekijk dit overzicht met de leukste plantentafels en plantenstandaards.

Mooie plantentafels voor jouw plantencollectie

Als je een aantal planten bij elkaar wilt zetten in de woonkamer, slaapkamer of badkamer dan is het een goed idee om te kiezen voor een mooie plantentafel of sidetable voor jouw favoriete planten.

Een aantal van deze plantentafels zijn zowel geschikt voor buiten als voor binnen, dus ook in de tuin kan je zo een mooi groepje met planten maken.

Kies jij voor een moderne en industriële plantentafel van staal of liever een Scandinavische of landelijke sidetable van hout?

Je kunt kiezen voor plantenstandaards met meerdere lagen en verdiepingen, zodat je nog meer planten kwijt kunt. Door voor een plantentafel met meerdere verdiepingen te kiezen komen al jouw planten mooi tot zijn recht.

Kies je voor een sidetable of standaard met veel ruimte? Dan kan je naast je planten natuurlijk nog meer decoratie plaatsen. Hou daarbij een kleurenthema aan door de planten(bakken) en decoratie op elkaar af te stemmen en zo richt je een gezellig plantenhoekje in.

leuke plantentafel sidetable

Zoals je kunt zien hebben winkels als Leen Bakker en Xenos een leuke keuze in goedkope plantentafels, maar is er online nog veel meer keuze in mooie plantentafels met veel plek voor jouw favoriete kamerplanten.

Wil je tips voor het inrichten van een plantenhoekje in de woonkamer? Bekijk dan eens deze tips.

De leukste plantenzuilen en plantenstandaards voor jouw kamerplant

Een plantentafel of plantentrap is hartstikke leuk als je extra plek voor je kamerplanten wilt creëren, maar misschien wil je juist een favoriete kamerplant in de spotlights zetten.

Je kunt dan kiezen voor een plantenzuil, of plantensokkel, waarop je je plant zet. Dankzij deze plantenstandaard staat jouw kamerplant extra hoog in de woonkamer en valt hij meer op.

Een plantensokkel staat bijvoorbeeld leuk in een minimalistisch, modern, Scandinavisch of industrieel interieur.

Je kunt kiezen voor een hoge plantensokkel van staal, bijvoorbeeld in het zwart (met hout) of in het wit. Voor een landelijk en natuurlijk effect kan je ook kiezen voor een (budget) plantenstandaard van hout, dit geeft nog meer warmte aan de ruimte.

En wat dacht je van een plantenstandaard in het goud? Dit past helemaal bij de trends van nu.

Zoals je ziet is er veel meer keuze in leuke plantenstandaards en -tafels dan de standaard plantentafels die je bijvoorbeeld bij IKEA en Intratuin ziet.

En met deze plantentafels heb jij extra veel ruimte voor je eigen urban jungle.

Natuurlijk hoef jij je niet te beperken door alleen maar planten op de plantentafel te zetten. In mijn huis staan in elke kamer, en in bijna elke hoek, wel een aantal planten. Maar toch blijft het ook leuk om groepjes van planten te maken en dit kan heel makkelijk op een plantentafel met meerdere hoogtes of een plantentrap, omdat alle kamerplanten zo mooi tot hun recht komen.

Welke plantenstandaard is jouw favoriet?

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven