5 voordelen van een rond vloerkleed in huis
rond vloerkleden voorbeelden

5 voordelen van een rond vloerkleed in huis

Twijfel jij over een rond vloerkleed in huis? Alhoewel meestal voor rechthoekige vloerkleden gekozen wordt, kan een rond vloerkleed hartstikke leuk staan in het interieur.

Ronde vloerkleden zijn in allerlei afmetingen, kleuren en materialen verkrijgbaar. Een rond vloerkleed past daardoor in vrijwel elk interieur. Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor een rond vloerkleed in huis?

Bekijk deze voordelen van een rond vloerkleed in je interieur en beslis of een rond vloerkleed past bij jou in huis.

1. Met een rond vloerkleed doorbreek je rechte lijnen

Heb jij veel rechte meubels in huis? Bijvoorbeeld een rechte salontafel, een driezitsbank en een strak interieur? Dan kan de inrichting er vrij statisch en kil uitzien.

Kijk maar eens goed rond in de woonkamer, misschien valt het je wel op dat je veel rechthoekige vormen hebt in je interieur.

Om de woonkamer er dan wat zachter uit te laten zien kan je kiezen voor een rond vloerkleed. Hiermee creëer je balans en haal je de scherpe hoeken van de ruimte af. De ruimte ziet er zo direct een stuk stijlvoller uit.

Ook in een slaapkamer heb je vaak veel rechte lijnen van het bed, nachtkastjes en de kledingkast. Ook hier kan een rond vloerkleed een mooie toevoeging zijn naast alle rechthoekige lijnen in de ruimte.

Je zou zelfs kunnen overwegen om zelf een vloerkleed te haken, zoals ik heb gedaan met lontwol voor een rond vloerkleed in de slaapkamer.

voordelen rond vloerkleed

2. Een rond vloerkleed is ideaal in een kleine ruimte

In een kleine ruimte kan een rechthoekig vloerkleed al snel vrij massief en kolossaal ogen. Maar soms wil je in een kleine ruimte toch een vloerkleed voor wat extra gezelligheid. Daarnaast staat een vloerkleed heel warm en sfeervol.

Een rond vloerkleed kan dan uitkomst bieden. Met een rond vloerkleed heb je namelijk niet de loze hoeken die te veel ruimte innemen in een kleine ruimte. Tegelijkertijd bied een rond vloerkleed wel dezelfde sfeer en verbondenheid net als een rechthoekig vloerkleed.

Een rond vloerkleed kan dan ook de perfecte keuze zijn voor een kleine ruimte.

3. Een rond vloerkleed sluit mooi aan bij ronde vormen

Je hebt al kunnen lezen dat een rond vloerkleed perfect is om te veel rechte lijnen te doorbreken. Maar heb je juist veel ronde vormen in de woonkamer? Dan kan een rond vloerkleed ook heel goed.

Ronde vormen heb je namelijk niet snel te veel in een interieur. Een rond vloerkleed combineer je bijvoorbeeld heel mooi met ronde salontafels.

Ook staat een rond vloerkleed heel stijlvol onder een ronde eettafel. Zorg er dan wel voor dat het vloerkleed groot genoeg is, zodat je de eetkamerstoelen makkelijk naar achteren kunt schuiven. Een hoogpolig vloerkleed onder de eettafel is bijvoorbeeld minder handig.

Je hebt ronde vloerkleden in allerlei maten. Kijk maar eens bij Flycarpets naar de mogelijkheden.

Ook bij dit interieuradvies voor het inrichten van een kantoor met een kleine zitplek voor het personeel adviseerde ik een rond vloerkleed om de zithoek extra sfeer te geven.

4. Met een rond vloerkleed is er minder kans op struikelen

Zelf heb ik een rechthoekig vloerkleed in de woonkamer liggen, omdat dit beter bij ons interieur aansluit. Maar dit rechthoekige vloerkleed heeft één groot nadeel en dat is dat ik regelmatig met mijn voet achter een hoek van het vloerkleed blijf haken.

Bij een rond vloerkleed is de kans op struikelen over een vloerkleed minder groot, omdat dit vloerkleed geen hoeken heeft.

Natuurlijk hangt het struikel gevaar ook af van het type materiaal van het vloerkleed, de ondervloer en welke meubels er omheen staan. Maar de kans om te struikelen over een vloerkleed kan je wel verkleinen met een rond vloerkleed.

5. Een rond vloerkleed is perfect als speelkleed

Vooral in de kinderkamer zie je vaak een rond vloerkleed terug en dat is niet zo gek. De zachte ondergrond is ideaal voor kinderen om op te spelen, de kans op struikelen bij een rond vloerkleed is klein en de vriendelijke uitstraling van een rond vloerkleed past perfect in de kinderkamer.

Genoeg redenen dus om te kiezen voor een vloerkleed in de kinderkamer. Of in de woonkamer, eetkamer of slaapkamer natuurlijk.

Zou jij kiezen voor een rond vloerkleed in huis?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven