9 ideeën voor gele muurverf (inclusief voorbeelden)
tan your hide histor wc

9 ideeën voor gele muurverf (inclusief voorbeelden)

Zoek jij inspiratie voor een gele muur in huis? Misschien wil je wel een muur in de woonkamer, keuken of tienerkamer geel verven? Het kan ook kleiner, zelf verfde ik bijvoorbeeld recent de muur op het toilet in een gele kleur.

In dit artikel laat ik je een aantal voorbeelden zien van een gele muurkleur. Ik heb de populairste muurkleuren geel voor je op een rij gezet en heb nog een aantal handige tips voor je voor het combineren van een gele muur in huis.

Welke kleur geel op de muur?

Onze toilet is geverfd in de kleur Tan Your Hide van Histor. Dit is een warme en diepe kleur geel met een mosterdgele ondertoon.

In ons huis valt hij vrij donker uit, omdat de ruimte geen ramen heeft. Als je deze kleur toepast is een lichtere ruimte dan zal het citrusgeel van Tan Your Hide ook iets meer naar voren komen.

mosterd geel verf muur toilet

Zelf heb ik in het verleden Okergoud van Flexa op de muur in de woonkamer gehad.

Dit is een frisse, intense en warme kleur geel. Alhoewel ik nu geen gele muur meer in de woonkamer heb, ben ik blij dat de kleur geel opnieuw terug is in huis.

okergele muur @ilsevanelleswijk
Wild Wonder is de kleur van het jaar 2023 van Flexa en is een mooie frisse kleur geel. Ook Retro Vibe is een veel gekozen kleur geel van Flexa. Deze kleur is heel diep, intens en warm.

Okergeel blijft een heel populaire kleur geel voor bijvoorbeeld in de woonkamer. De okergeel van het merk Decoverf is relatief goedkoop met veel goede beoordelingen.

Zoek je een echte knalkleur geel? Dan is Citroen van Renaulac of Banaan van Histor een goede keuze. Deze kleur is lekker out of the box, maar denk goed na over waar je deze kleur wilt toepassen want hij is wel heel intens.

Als je een gele verf die naar goudgeel neigt zoekt dan zijn de kleuren Pure Ochre van Little Dutch of Energizing Feeling van Levis een goed idee. Pure Ochre is een iets warmer goudgeel en Energizing Feeling is een koele goudgele muurverf.

Gele muur combineren

Met welke kleuren kan je een gele muur het beste combineren? Of je nu voor een knalgele muur of liever voor een warm mosterdgeel kiest, een gele muur is best intens.

Daarom kiezen veel mensen ervoor om de rest van de ruimte neutraal te houden. Een gele muur wordt vaak gecombineerd met witte meubels en andere witte muren. Ook kan je er voor kiezen om een lambrisering te verven in plaats van een hele gele muur om de kleur wat te neutraliseren.

Ook de rest van de meubels en accessoires zijn vaak in neutrale tinten als wit, grijs, zwart of houttinten. Hout ligt qua kleur heel dicht bij geel en daarmee kan je een ton sur ton effect creëren.

Pas wel goed op als je een houten vloer hebt met een gele muur. In het geel moet voldoende contrast met het hout zitten, anders lijkt het net of er één grote gelige massa ontstaat.

Als je een wat stoerder effect wilt dan wordt er vaak voor zwarte meubels en accessoires gekozen of voor donkere houttinten. Zeker als je een vintage look wilt creëren combineert geel mooi met donker hout.

Wil je liever een wat moderner en Scandinavisch interieur? Dan kan je geel combineren met wit en licht grijstinten.

Natuurlijk kan je geel ook combineren met andere kleuren. Groen en roze zijn kleuren die heel mooi matchen met geel. Wil je liever wat meer contrast dan kan je kiezen voor een blauwtint.

Wat heel belangrijk is bij het combineren van geel met andere tinten is dat de kleuren een zelfde intensiteit hebben. Heb jij gekozen voor een frisse kleur geel op de muur? Combineer deze dan met andere kleuren die net zo fris zijn.

Ook kan je verschillende pasteltinten combineren met een pastelgeel. En als je voor een warm geel zoals Hide Your Tan kiest kan je deze het beste combineren met andere warme kleuren.

Durf jij te kiezen voor een gele kleur op de muur?

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven