4 ideeën om de afzuigkap in de keuken minder te laten opvallen
afzuigkap keuken

4 ideeën om de afzuigkap in de keuken minder te laten opvallen

Een goede afzuiging in de keuken is noodzakelijk om nare geurtjes af te voeren, maar helaas zijn de meeste afzuigkappen niet zo mooi. Persoonlijk vind ik de afzuigkap het minst mooie onderdeel in de keuken.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om de afzuigkap minder te laten opvallen in de keuken. In dit artikel deel ik een aantal ideeën hoe je de afzuigkap mooi kunt verwerken in de keuken.

afzuigkap minder laten opvallen

Optie 1: kies voor werkbladafzuiging

De mooiste manier om de afzuigkap niet meer te laten opvallen is om te kiezen voor een kookplaat met werkbladafzuiging, bijvoorbeeld deze kookplaat Bora.

Je hoeft dan geen afzuigkap meer boven het aanrecht op te hangen, maar de afzuiging is geïntegreerd in de kookplaat. Zowel mijn broer als stiefbroer hebben al voor deze optie in de keuken gekozen en zij zijn er beiden heel enthousiast over.

Zelf zou ik deze optie ook heel graag willen als we de keuken gaan renoveren. Aan deze optie hangt wel een duurder prijskaartje, dus we moeten nog wel kijken of we dit het ook echt waard vinden. Maar de keuken wordt er een stuk mooier van zonder afzuigkap.

Optie 2: verf de afzuigkap in dezelfde kleur als de muur

Een goedkopere optie is het om de afzuigkap in dezelfde kleur als de muur te verven. Door een mooie ombouw om de afzuigkap en de luchtafvoer te maken en deze in dezelfde kleur als de muur te verven valt de afzuigkap een stuk minder op.

Wij hebben zelf 8 jaar geleden voor deze optie gekozen, waardoor de afzuigkap zoveel mogelijk wegvalt in de muur.

Een nadeel van deze optie is wel dat de ombouw meestal vrij groot is en veel ruimte inneemt. Je ziet dus nog altijd de afzuigkap, maar door deze in dezelfde kleur als de muur te verven valt hij wel minder op.

afzuigkap ombouw keuken

Optie 3: Kies voor een minimalistische of design afzuigkap

Wil je liever dat de afzuigkap zo min mogelijk ruimte inneemt? Dan kan je voor een minimalistische of design afzuigkap kiezen.

Deze afzuigkap valt meestal wel op omdat hij een andere kleur dan de muur heeft. Meestal is dit zwart of roestvrijstaal. Maar omdat de afzuigkap mooi is vormgegeven stoort dit veel minder en past dit mooi bij de keuken.

Een design afzuigkap is in allerlei vormen en maten verkrijgbaar. Je hebt bijvoorbeeld ronde afzuigkappen, mooi voor boven een keukeneiland. Maar er zijn ook afzuigkappen met een stalen frame waar je plek hebt voor je favorieten glazen, plantjes of drankflessen.

Zo zijn er allerlei design afzuigkappen en het is interessant om je eens in de verschillende mogelijkheden te verdiepen.

Je kunt ook voor een simpele minimalistische afzuigkap aan de muur met platte rand kiezen. Op deze platte rand kan je dan wat decoratie zetten, zoals (kruiden)plantjes of een mooi peper en zoutstel. Zo integreer je de afzuigkap nog mooier in de keuken.

Optie 4: Werk de afzuigkap weg in een keukenkastje

Hangen er bij jou keukenkastjes boven het aanrechtblad? Dan kan je de afzuigkap mooi integreren in de keukenkastjes, waardoor deze niet meer opvalt.

Het keukenkastje boven de kookplaat heeft dezelfde afmetingen dan de andere keukenkastjes, waardoor deze er van de buitenkant precies hetzelfde uitziet. Maar het onderste gedeelte kan je uitschuiven en hierin zit de afzuigkap verstopt.

Denk trouwens niet dat je het bovenste gedeelte van het keukenkastje volledig kan gebruiken. Hierin zit namelijk de luchtafvoer verwerkt. Soms kan je het voorste gedeelte van het kastje wel gebruiken, bijvoorbeeld voor kruidenpotjes of andere kleine dingen.

Als je een keuken laat samenstellen bespreek goed welke mogelijkheden er zijn voor de afzuigkap in de keuken. Zo kan je bij werkbladafzuiging.nl terecht voor meer informatie over een geïntegreerde afzuiging in de kookplaat.

Voor welke type afzuigkap zou jij kiezen?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven