Op druilerige dagen lekker buiten zitten? 4 tips
tips druilerige dag buiten zitten

Op druilerige dagen lekker buiten zitten? 4 tips

De laatste tijd is het typisch Hollands zomerweer: veel regen en weinig zon. Het is niet zo gek wanneer je dan liever binnen zit, maar zelf haal ik toch liever een paar keer per dag een frisse neus. Ook bij druilerig weer is de buitenlucht vaak lekkerder en gezonder dan de lucht in huis.

Alhoewel ik op dit soort dagen veel minder buiten zit dan wanneer de zon schijnt, kruip ik wel af en toe op de bank onder de overkapping. Van de frisse lucht, in combinatie met alle planten en bloemen om mij heen, knap ik altijd weer op. Natuurlijk probeer ik het mijzelf buiten zo aangenomen mogelijk te maken met een fijne en warm plek (dit kan je bijvoorbeeld regelen bij DutchHeating.nl).

In dit artikel deel ik mijn tips om lekker buiten te zitten op druilerige dagen.

1. Een droge plek om te zitten

Het belangrijkste om ook op druilerige dagen lekker buiten te kunnen zitten is dat je een droge plek hebt om te zitten. Een overkapping is het makkelijkst, zo kan je eenvoudig alle spullen laten staan als je er een keer niet zit. Dan blijft het namelijk toch wel droog.

Maar ook met een grote waterbestendige parasol of zonnescherm kan je (mits het niet te hard waait) een prima plek creëeren om droog te zitten.

2. Voldoende warmte

Naast een droge plek wil je natuurlijk ook een beetje warmte om je heen. Zelf hebben wij een elektrische heater onder de overkapping hangen. De warmte die hij afgeeft is heel fijn, meer er zijn nog betere en duurzamere alternatieven.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan infrarood terrasverwarming. Hiermee kan je ook de zitplek onder de overkapping heel plaatselijk verwarmen, maar je verbruikt veel minder energie. De warmte van de infrarood terrasverwarming is namelijk direct op de huid voelbaar en daardoor heb je veel minder warmte nodig om te verwarmen.

Omdat infrarood terrasverwarming heel snel verwarmd zou je zelfs op een koude winterdag warm en behaaglijk in de tuin kunnen zitten. Daarnaast is deze infrarood terrasverwarming een heel energiezuinige manier om je terras te verwarmen.

3. Maak het gezellig

Nu je een droge plek en warmte hebt is het tijd om het gezellig te maken. Zeker als je ook op druiligere dagen wat langer in de tuin wilt zitten is dit wel zo fijn.

In een tuin hoort natuurlijk groen en planten en bloemen leven juist helemaal op van dit soort weer. Als het goed is staat je tuin er ook lekker bij op dit moment en is er genoeg te zien.

In de zithoek in de tuin kan je het natuurlijk ook gezellig maken. Op druilerige dagen pak ik er graag wat kaarsjes bij om het nog gezelliger te maken. Als het hard waait kan je het beste voor kaarsen in een windlicht kiezen, zodat deze goed blijven branden.

Wat fijne kussens en een plaid erbij en wat mij betreft is het dan helemaal af om te genieten van de druilerige dag in de tuin.

tips regen buiten zitten

4. Zorg voor voldoende comfort

Nog één laatste tip om te genieten van een druilerige dag in de tuin. Zelf pak ik het liefst een kop thee of warme chocolademelk erbij. Extra toepasselijk in de mok ‘sunshine’.

En met een lekker boek of creatief project zoals een breiwerk of borduurpatroon kan ik zo toch lekker genieten in de tuin.

Vind jij het ook lekker om op een druilerige dag in de tuin te zitten?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven