Mijn ervaring met mieren bestrijden met een mierenlokdoos (+ tips)

Mijn ervaring met mieren bestrijden met een mierenlokdoos (+ tips)

Heb jij last van mieren in huis? Mieren kan je snel bestrijden met een mierenlokdoos. Ik testte de mierenlokdoos van HGX en deel graag mijn ervaringen in dit artikel.

Binnen 2 dagen was ik namelijk van de mieren overlast af. Het is dan ook niet zo gek dat deze mierenlokdoos als beste uit de test komt.

Ook geef ik een aantal tips voor het gebruik van een mierenlokdoos in dit artikel.

Wat is de beste mierenlokdoos?

De HGX mierenlokdoos komt als beste uit de test op Bol.com. Ook ik bestelde deze mierenlokdoos en was binnen 2 dagen van de mieren in huis af.

Dit is de top 5 mierenlokdozen:

Mijn ervaring met het bestrijden van mieren met een mierenlokdoos

Eind juni hadden wij last van mieren in huis. Normaal hebben wij alleen last van mieren in de tuin, maar daar laat ik ze altijd met rust. Mieren zijn ook heel nuttig, bijvoorbeeld voor het opruimen van bladluis en dode insecten. Maar in huis wil ik ze niet hebben.

Het bestrijden van mieren doe ik eigenlijk liever niet, maar zodra ze in huis zitten moet ik hier toch voor kiezen vanwege de hygiëne in huis. Gelukkig hebben we meestal weinig last van mieren in huis. Maar dit jaar zaten er vanwege het droge voorjaar wel erg veel mierennesten rondom het huis en hadden we daardoor ook een invasie in huis.

Daarom besloot ik twee HGX mierenlokdozen te bestellen.

ervaringen review mierenlokdoos mieren bestrijden

Ik plaatste de twee mierenlokdozen buiten voor het raam waardoor de mieren naar binnen liepen. Op de verpakking staat dat je de mierenlokdozen zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Maar in de recensies las ik dat het beter is de mierenlokdozen buiten te plaatsen. Je kunt de mierenlokdozen namelijk beter niet binnen plaatsen, omdat dit juist ook weer mieren van buiten naar binnen kan lokken.

De volgende ochtend zag ik nog maar een enkele mier in huis. Rondom de mierenlokdozen was het juist erg druk met mieren. En één dag later waren alle mieren verdwenen. De mierenlokdozen werken dus erg goed tegen overlast van mieren.

Hoe werken mierenlokdoosjes?

Misschien vraag je je nu af hoe mierenlokdozen werken. Elke mierenlokdoos heeft weer een andere samenstelling, dus voor nu richt ik mij op de samenstelling van HGX mierenlokdozen.

Rondom de vallen zitten 4 lipjes die je voor gebruik makkelijk kunt afbreken. Daarna komt de stof vrij. Mieren komen op de stof af en nemen dit niet alleen voor zichzelf, maar nemen het ook mee terug naar het mierennest. Hierdoor werkt dit heel effectief. Vrijwel alle mieren zullen hierdoor dood gaan.

Hoe lang moet je een mierenlokdoos laten staan?

Een mierenlokdoos werkt ongeveer 2 a 4 weken. Dit hangt van het merk mierenlokdoos af, maar ook hoeveel mieren er op de lokdoos af komen.

De HGX mierenlokdozen werken ongeveer 21 tot 28 dagen. Je kunt deze het beste nog een week laten staan nadat de laatste mier verdwenen is.

Bij ons waren na een week al geen mieren meer te zien, dus de mierenlokdoos kan na 2 weken weer verwijderd worden.

Heb je juist heel veel last van mieren en zie je na 4 weken nog steeds mieren? Dan is het verstandig om extra mierenlokdozen te plaatsen.

Waarom een mierenlokdoos in plaats van poeder?

Er zijn ook mensen die poeder in plaats van mierenlokdozen gebruiken. Sterker nog, als ik met ons hondje een rondje door de buurt loop zie ik in de periode dat mieren overlast veroorzaken bij veel voordeuren mierenpoeder liggen.

Dit poeder is echter ook giftig voor huisdieren zoals honden en katten. Wij hebben zelf een hond, dus het is niet meer dan logisch dat wij er daarom voor kiezen dit poeder niet te gebruiken.

Ook lopen er veel buurtkatten vrij rond. Deze kunnen ook in aanraking komen met dit poeder. Daarom is het verstandiger om dit poeder niet op plekken te gebruiken waar huisdieren lopen.

Met de stof in de mierenlokdozen komen de huisdieren veel moeilijker in aanraking en dit is dus een veiligere optie.

Natuurlijke manieren om mieren te bestrijden

Er zijn ook natuurlijke manieren om mieren te bestrijden. Je hebt misschien weleens van de oma-weet-raadt tips gehoord, zoals koperen munten neerleggen om mieren de weg te blokkeren.

Ook kan je met producten als kaneel, poedersuiker, stoepkrijt of nootmuskaat een blokkade maken, omdat mieren hier niet van houden. En planten als lavendel en bieslook hebben een geur die mieren zou moeten tegenhouden.

Ik heb veel van deze tips, zoals kaneel, koperen munten en lavendel, in het verleden geprobeerd. Maar in mijn ervaringen hielpen ze nooit volledig om mieren in huis tegen te houden.

Dit in tegenstelling tot de mierenlokdoos, die bij ons 100% effectief was en waardoor we binnen 2 dagen van alle mieren in huis af waren.

Succes met het bestrijden van mieren.

Liefs, Ilse

Pinnen voor later?

mierenval getest

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven