3 ideeën voor het stylen van bloemen in huis
bloemen in huis

3 ideeën voor het stylen van bloemen in huis

Een bos bloemen in huis is altijd een goed idee! Van rode rozen tot een boeket met seizoensbloemen, je kunt eindeloos variëren met bloemen. En of dat nog niet genoeg is zijn er ook nog eens allerlei manieren om bloemen te stylen in huis.

In dit artikel deel ik 3 ideeën voor het stylen van bloemen in huis. Of je nou kiest voor een bosje rozen, tulpen of een veelzijdig boeket, met deze ideeën om te stylen kan je alle kanten op.

Ga voor eenvoud: bloemen in een glazen vaas

Een glazen vaas kan altijd! Een glazen vaas is eenvoudig, veelzijdig en tijdloos. Of je nu voor een simpel bosjes bloemen kiest of voor een opvallend boeket, dit staat altijd mooi in een glazen vaas.

Met een simpele glazen vaas komen je bloemen het mooist tot zijn recht en gaat alle aandacht uit naar de bloemen.

Een glazen vaas kan je kopen in verschillende maten en vormen, van bolvormig tot rechthoekig. Het fijne aan glazen vazen is dat de meeste modellen tijdloos zijn. Zelf heb ik al jaren dezelfde glazen vazen in huis, zonder dat dit verveelt of uit de mode raakt.

Het is handig om een aantal glazen vazen van verschillende modellen in huis te hebben. Zo heb je altijd een geschikte vaas in huis wanneer je een keer onverwachts een bosje bloemen cadeau krijgt.

Een nadeel van een glazen vaas is wel dat je deze een doffe aanslag kan krijgen door kalkaanslag. Maak daarom altijd de vaas na gebruik goed schoon. Met een beetje azijn kan je deze aanslag ook weer relatief eenvoudig verwijderen, waardoor de vaas weer straalt.

Kies een opvallende vaas voor je bloemen

bloemen in bijzondere vaas

Zelf vind ik het ook leuk om bloemen te combineren in een opvallende vaas. Met een opvallende vaas kan je van de bos bloemen de eyecatcher in huis maken.

Met pasen had ik bijvoorbeeld tulpen in deze vaas en volgend jaar valentijn wil ik rozen bestellen voor in deze vaas. Maar ik heb ook al meerdere keren een boeket met verschillende bloemen in deze vaas gehad en dit staat ook erg leuk.

Opvallende vazen zijn in talloze designs te koop. Mijn handen jeuken elke keer weer als ik een mooie vaas voorbij zie komen om een nieuwe vaas te kopen. De mogelijkheden zijn echt eindeloos en als je niet oplet heb je zo 20 verschillende vazen in huis.

Ik probeer mijzelf een beetje te beheersen en laat het voorlopig bij deze favoriete vaas, alhoewel ik niet kan uitsluiten dat er binnenkort toch een nieuwe vaas in de verzameling komt.

Mix & match met kleine vaasjes

details 4

Het is ook een leuk idee om verschillende bloemen te combineren in een aantal kleine vaasjes bij elkaar. Dit kan je doen door bij de bloemist verschillende losse bloemen te kopen.

Je kunt ook van een boeket wat bijna is uitgebloeid de mooiste bloemen selecteren en die een tweede leven geven in een aantal kleine vaasjes bij elkaar.

Om het niet te druk te maken kan je vaasjes met elkaar combineren uit hetzelfde kleurpalet of met dezelfde vorm. Het is leuk om een beetje te variëren met de hoogte van de bloemen en vaasjes, zodat er een speels geheel ontstaat.

Zoals je ziet zijn er meerdere mogelijkheden om bloemen te stylen in huis. Zelf kies ik bij een opvallend boeket meestal voor een glazen vaas. Bij een simpel bosje bloemen vind ik het dan juist weer leuk om de vaas meer te laten opvallen.

In dit artikel vind je meer inspiratie voor leuke vazen bij je bos bloemen.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Pin dit artikel op Pinterest voor later:

bloemen stylen

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven