Maak zelf houten plantenpotjes voor op de eettafel
bloempotjes maken houten kralen

Maak zelf houten plantenpotjes voor op de eettafel

Ik ging weer aan de slag met een super snelle DIY! Ik wilde graag wat nieuwe decoratie voor op de eettafel en besloot aan de slag te gaan met dit leuke zelfmaak idee met houten ringen.

Ik had namelijk nog een zak met houten ringen in verschillende afmetingen liggen voor verschillende DIY projecten. En met de grootste houten ringen uit deze zak kan je kleine plantenpotjes maken. En deze kleine plantenpotjes zijn hele leuke decoratie voor op de eettafel.

Graag laat ik je zien hoe je deze plantenpotjes zelf kunt maken.

Benodigdheden zelf houten plantenpotjes maken

  • Houten ringen (ik gebruikte houten ringen van 70 mm voor dit project, deze zijn wel aan de kleine kant. Je kunt dus het beste voor iets grotere houten ringen kiezen)
  • Lijmpistool of houtlijm
  • Eventueel mini plantenpotjes als binnenpot (zorg dat deze net iets kleiner zijn dan de ringen, zodat je ze in de houten ring kunt zetten)
  • Mini plantjes. In het tuincentrum kan je allerlei verschillende mini stekjes kopen, deze kosten bijna niks. Ook zou je een kleine cactus of vetplantje kunnen kopen, deze blijven langer klein en kan je zonder binnenpot in de ringen zetten. Hou alvast rekening met de standplaats van de planten bij het uitkiezen van de plantjes.

Als je de decoratie beter bij de eettafel wilt laten aansluiten dan kan je er ook voor kiezen om de houten ringen (gedeeltelijk) te verven. Heb jij bijvoorbeeld groene eetkamerstoelen voor je tafel? Dan kan het leuk zijn de plantenpotjes in dezelfde kleur groen te verven.

Je kunt de plantenpotjes helemaal verven of bijvoorbeeld 1 of 2 ringen schilderen.

Ik koos ervoor om de plantenpotjes in een taupe tint te verven. Dit steekt mooi af tegen de zwarte eettafel en past goed bij de kleur van de eetkamerstoelen.

houten plantenpotjes verven

Werkwijze plantenpotjes van houten ringen maken

Weet jij al zeker dat je de houten ringen een kleurtje wil geven? Dan is het het makkelijkst om ze eerst te verven voor je gaat lijmen. Maar als je nog twijfelt of je wilt verven, en hoeveel ringen je wilt verven, dan kan dit eventueel ook later in het proces. Je kunt dan wel iets lastiger bij de randjes komen, dus moet dan wel iets geduldiger verven voor een net resultaat.

Kijk nu hoeveel ringen je op elkaar wilt lijmen. Het is het mooist als je het binnenpotje niet meer ziet. Omdat de houten ringen van 70 mm bij mij eigenlijk net iets te klein zijn voor de plantjes blijf je de bovenste rand zien. Ik had deze ringen nog liggen, maar als je houten ringen moet kopen kan je daarom beter iets grotere ringen kopen.

Nu kan je de ringen 1 voor 1 op elkaar lijmen. Ik gebruik hiervoor zelf een lijmpistool, maar je kunt hier ook houtlijm voor gebruiken. Lijm uit een lijmpistool droogt sneller, maar met houtlijm kan je netter werken.

diy houten plantenpotten maken

Je kunt nu het plantje (eventueel met binnenpotje) in het houten plantenpotje zetten. Bij mij ging dit wat lastiger omdat de ringen dus eigenlijk wat te klein zijn. Maar als de ringen groot genoeg zijn is dit heel eenvoudig.

Dit is alles wat je hoeft te doen voor deze DIY!

Houten plantenpotjes stylen op de eettafel

Nu de houten plantenpotjes af zijn kan je deze gaan stylen op de eettafel of op een ander plek naar keuze. Deze plantenpotjes staan leuk op tafels voor elk interieur, maar omdat ze zo klein zijn vallen ze wel snel weg op de eettafel.

diy decoratie eettafel

Daarom is het leuk om er een mooie styling van te maken. Het is leuk om een kaarsenplateau of dienblad als ondergrond voor je setting te gebruiken. Zo heb je meteen een focuspunt op de eettafel.

Zelf vind ik het het mooist om te werken met oneven aantallen. Daarom maakte ik 3 verschillende plantenpotjes. Deze kan je weer combineren met andere accessoires.

Kies bijvoorbeeld voor een grotere plantenpot voor meer hoogteverschil, een aantal kaarsenstandaards of een klein vaasje met droogbloemen. Ook hierbij kan je weer de kleuren van de eetkamerstoelen of eettafel laten terugkomen in je styling. Ik koos voor mooie geurstokjes bij de houten plantenpotjes.

diy decoratie plantenpotjes eettafel

Ga je ook aan de slag met deze DIY? Ik zou het leuk vinden als je mij dan een foto van het resultaat stuurt!

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven