Leuk idee: verf de voordeur in een opvallende kleur!
kleurrijke voordeur

Leuk idee: verf de voordeur in een opvallende kleur!

Ben je op zoek naar een origineel idee om jouw huis extra op te laten vallen? Overweeg dan eens om je voordeur in een andere kleur te verven!

Zo valt je voordeur extra op en kan je nog duidelijker jullie stijl laten zien. Een vriendin van mij heeft bijvoorbeeld haar voordeur roze geverfd wat precies bij hun woonstijl past.

Nu zitten er wel wat regels aan het verven van de voordeur en kan je hier ook niet zomaar elke verf voor gebruiken. Je kiest het beste voor kwaliteit buitenlakken zoals Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak.

In dit artikel vertel ik je meer over het verven van de voordeur en heb ik leuke kleurinspiratie voor een opvallende voordeur voor je klaar staan.

Mag je elke voordeur in een andere kleur verven?

Nu klinkt het heel leuk om de voordeur in een andere kleur te verven, maar dit mag niet altijd zomaar. In ons koopcontract is bijvoorbeeld opgenomen in welke kleurcodes de voordeur en kozijnen geverfd moeten worden. Hiervan afwijken mag niet zomaar.

Vooral bij nieuwbouwwoningen zie je vaak dat hier regels voor opgenomen zijn. Het is wel een beetje onduidelijk wie je dan ter verantwoording moet roepen als je toch de voordeur in een andere kleur verft, maar de kans is groot dat je buren hier in ieder geval niet blij mee zijn.

Als je een woning huurt dan zal je eerst aan de verhuurder toestemming moeten vragen om de voordeur in een andere kleur te verven.

Ook kan het zijn dat je huis een beschermde status heeft en dat bij de gemeente is vastgelegd in welke kleur de voordeur geschilderd moet worden.

En als je het heel bont maakt en een kleur uitkiest die heel erg uit de toon valt in de buurt dan kan het in het ergste geval voorkomen dat de gemeente hier tegen op treedt en je de voordeur in een neutralere kleur moet verven.

Controleer daarom eerst goed of je de voordeur wel in een andere kleur mag verven voor je de verf aanschaft.

Welk type verf kies je het beste?

Niet elke soort verf is geschikt om voor de voordeur te gebruiken. Je kunt het beste voor een kwaliteit buitenlak kiezen zoals Sikkens Rubbol XD High Gloss.

In tegenstelling tot binnen kan je buiten het beste kiezen voor een verf met een glanzende afwerking, omdat dit het licht weerkaatst en buiten mooier staat.

Ook zijn deze hoogglans buitenlakken beter bestand tegen weersinvloeden zoals regen en zon, iets wat natuurlijk wel heel belangrijk is wanneer je de voordeur in een andere kleur wilt verven.

Wat zijn leuke kleuren om de voordeur in te verven?

De meeste buitenlakken, zoals Sigma S2U Allure Gloss, kan je laten mengen in elke gewenste kleur. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos!

Je kunt een kleur voor de voordeur kiezen die goed aansluit op jullie woonstijl, maar ook een kleur die mooi bij de omgeving van de woning of de stijl van het huis past.

Neutralere tinten zijn meer tijdloos en iets veiliger. De kans op problemen met de buren met een neutrale tint is bijvoorbeeld een stuk kleiner.

Denk aan kleuren als:

  • Zwart
  • Antraciet
  • Wit
  • Donkerbruin
ideeen voordeur schilderen

Als je meer wilt opvallen kan je voor een andere kleur kiezen. Het is dan wel extra belangrijk dat je je goed laat informeren of je hier geen problemen mee kunt krijgen.

Opvallende kleuren voor de voordeur zijn bijvoorbeeld:

  • Roze
  • Groen
  • Mint
  • Donkerblauw
  • Rood
  • Geel
kleuren voor voordeur

Er zijn dus heel wat mogelijkheden om de voordeur, en daarmee jouw huis, extra te laten opvallen.

En mag je, zoals bij onze eigen woning, de voordeur niet in een andere kleur verven? Dan zou je altijd nog kunnen kiezen voor een geveltuin om je huis extra te laten opvallen!

Wat is jouw favoriete kleur voor de voordeur?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven