Wat zet je voor een groot raam zonder vensterbank? 3 voorbeelden
raam zonder vensterbank stylen

Wat zet je voor een groot raam zonder vensterbank? 3 voorbeelden

Heb jij een groot raam zonder vensterbank in de woonkamer en weet je niet goed hoe je dit gezellig kan maken? Vooral in nieuwbouwhuizen zie je steeds vaker ramen tot de grond. Hierdoor schijnt er veel licht naar binnen, maar ontbreekt er een vensterbank die je leuk kunt stylen.

Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om een groot raam zonder vensterbank een gezellige uitstraling te geven.

Op deze manier kan je een groot raam zonder vensterbank gezellig inrichten:

  1. Maak een statement met raambekleding: van inbetweens, verticale lamellen tot plisse gordijnen. Zorgvuldig uitgekozen raambekleding geeft direct veel sfeer aan de grote ramen in de woonkamer.
  2. Creëer een gezellig zithoekje: zo betrek je deze hoek ook bij de woonkamer en creëer je een fijne plek om lekker naar buiten te staren.
  3. Zet leuke planten voor het raam: veel planten houden van zonlicht en het grote raam ziet er zo direct gezelliger uit.

In ons eigen huis heb ik de grote ramen zonder vensterbank ook een gezellige uitstraling gegeven en daarnaast komt deze vraag ook regelmatig terug in de interieuradviezen die ik geef. Ik laat je graag zien wat je voor een groot raam zonder vensterbank kunt zetten:

1. Maak een statement met raambekleding

Zeker als je wat meer privacy wilt dan is raambekleding voor een groot raam ideaal. Kies raamdecoratie modern, landelijk of een andere stijl die goed bij jouw woonstijl aansluit.

Zelf hadden wij eerst zwarte shutters voor het grote raam in de woonkamer. Dit stond prachtig en gaf een luxe uitstraling aan de woonkamer. Toch namen deze shutters ook behoorlijk wat licht weg in de woonkamer. Na de uitbouw zijn ze daarom niet meer teruggekomen.

Elke raambekleding heeft weer andere voor- en nadelen. Gordijnen moeten bijvoorbeeld overdag open voor voldoende daglicht, inbetweens kunnen wel de hele dag dicht. Bij lamellen en jaloezieën kan je spelen met de lichtinval, net als plissé gordijnen.Als het grote raam ook openslaande deuren heeft is niet elke raambekleding even handig, hou hier wel rekening mee.

raambekleding shutters openslaande tuindeuren woonkamer

2. Creëer een gezellig zithoekje

Wil je liever geen raambekleding voor het grote raam zonder vensterbank? Gelukkig zijn er nog een aantal opties om het toch gezellig te maken voor het raam.

Met een fauteuil of hangstoel creëer je een extra zitplek en zo benut je deze plek maximaal. Zet er een praktisch bijzettafeltje bij en je hebt een heerlijke plek om een boek te lezen of lekker naar buiten te staren.

Zelf hebben wij ook zo’n hoekje in de woonkamer. De stoel staat bij ons naast de gashaard en in de winter is het zo een super fijn plekje om te zitten.

raam zonder vensterbank decoreren zithoek

3. Zet leuke planten voor het raam

Veel planten houden van daglicht en staan daarom graag voor het raam. Ook zonder vensterbank kan je planten voor het raam zetten en zo je eigen urban jungle creëren.

Zet bijvoorbeeld een grote plant voor het raam of plaats een bankje of plantentafel voor het raam waarop je een aantal planten zet. Heb je ook vloerverwarming? Plaats dan de plant nooit direct op de vloer, maar zet er iets onder.

Ik heb zelf o.a. twee bananenplanten en een pannenkoekenplant voor het raam gezet. Dit staat super gezellig en hier krijgen ze voldoende licht.

planten voor raam zonder vensterbank

Zo, drie ideeën om een groot raam zonder vensterbank een sfeervolle uitstraling te geven.

Heel veel succes.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Bewaar dit artikel op Pinterest voor later:

groot raam zonder vensterbank inrichten

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven