6 snelle tips voor een lekkere geur in de badkamer

6 snelle tips voor een lekkere geur in de badkamer

Wil je een badkamer waar het altijd lekker ruikt? Daarvoor hoef je echt geen chemische toiletverfrisser of dure parfum te gebruiken, want er zijn simpelere manieren om de badkamer lekker te laten ruiken.

De badkamer en het toilet bij ons thuis ruiken altijd heerlijk en dat dankzij een paar simpele trucs. Dit zijn een aantal manieren voor een lekkere geur in de badkamer:

  1. Geurstokjes in een geur naar keuze;
  2. Een paar druppels essentiele olie op een toiletrol;
  3. Bruisbal in de douche;
  4. Amberblokjes op een schaaltje;
  5. Een bosje eucalyptus in de badkamer;
  6. Een lucifer tegen nare geurtjes.

Lees snel verder hoe je met deze tips een lekkere geur in de badkamer creëert.

lekker laten ruiken badkamer

Nummer 1 uit dit lijstje is mijn persoonlijke favoriet, maar alle tips in dit artikel werken makkelijk en snel om je badkamer weer lekker te laten ruiken.

1. Geurstokjes

Een mooie houder met geurstokjes heb ik zelf op verschillende plekken in huis staan. Ook op het toilet en in de badkamer op de wastafel staan een aantal van mijn favoriete geurstokjes. Zo wordt er altijd een subtiele en lekkere geur verspreid in de badkamer.

tips lekkere geur badkamer

Ik kies regelmatig een andere geur voor de geurstokjes, zodat je deze goed blijft ruiken. Wel zit er veel kwaliteitsverschil in de verschillende merken geurstokjes. De beste geurstokjes die niet chemisch ruiken deelde ik al eerder op de blog.

Je hoeft trouwens niet elke keer een nieuwe houder met geurstokjes te kopen. Het is namelijk veel goedkoper om een navulling te bestellen. Ook de geurstokjes zelf kan je los bestellen, want deze werken na een tijdje minder goed door vuil en stof.

Ik vind geurstokjes zelf een heel eenvoudige manier voor een lekkere geur in de badkamer en op het toilet. Niet voor niets zie je in veel restaurants en hotels dat er ook voor deze optie gekozen wordt.

2. Essentiële olie aan toiletrol

Wil je liever geen geurdiffuser in het zicht? Er is een makkelijke manier voor een lekkere geur op het toilet die niemand ziet. Simpelweg door het toevoegen van een paar druppels essentiële olie aan de toiletrol toe te voegen ruikt de ruimte heerlijk.

hacks lekkere geur wc

Dit is heel makkelijk om te doen, maar het is wel belangrijk dat je de druppels olie aan de binnenkant van de rol toevoegt. Je voegt een aantal druppels olie aan het karton toe, zodat de geur zo lang mogelijk blijft hangen. Zo hoef je pas opnieuw te druppelen als je een nieuwe rol wc-papier ophangt.

Pas wel op dat je niet te veel druppels toevoegt, want dan wordt de geur te overheersend. Een paar druppeltjes olie is voldoende voor een lekkere geur in de badkamer of het toilet.

3. Bruisbal in douche

Een bruisbal is heerlijk voor in bad, maar wel altijd snel op. Maar wist je dat je een bruisbal ook onder de douche kunt gebruiken? Niet om je mee te wassen, maar wel voor de lekkere geur!

Hang een bruisbal in een zeepnetje aan de kraan. Tijdens het douchen trekt er warm water in de bruisbal en zo komt er een lekkere geur vrij tijdens het douchen. Deze truc werkt natuurlijk alleen als de douche aanstaat. Daarmee is deze tip minder geschikt als je altijd een lekkere geur in de badkamer wilt. Maar je krijgt zo wel een extra luxe spa gevoel tijdens het douchen.

Deze tip is natuurlijk ook ideaal als je nog een aantal bruisballen hebt liggen die je nooit gebruikt. Zo heb je eindelijk een goed excuus om deze ook eens op te maken.

4. Amberblokjes op een schaaltje

Amberblokjes zijn de nieuwste trend voor een lekkere geur in huis. Deze amberblokjes leg je op een mooi schaaltje en deze blokjes geven een heerlijke geur af.

De amberblokjes zien er van zichzelf al mooi uit en door ze op een mooi schaaltje te leggen hebben de amberblokjes ook een decoratieve functie. Ze staan bijvoorbeeld mooi op de wastafel of op de rand van het toilet.

Als de geur van de amberblokjes wat minder wordt dan kan je het blokje een beetje schaven. Zo komt de geur weer vrij. Het schaafsel kan je dan bijvoorbeeld in de stofzuiger gebruiken, zodat er ook tijdens het stofzuigen een heerlijke geur vrijkomt.

5. Bosje eucalyptus

De geur van eucalyptus is heerlijk ontspannend en heel geschikt voor de badkamer. Natuurlijk kan je deze geur nabootsen met bijvoorbeeld essentiële olie. Maar het kan ook een stuk eenvoudiger.

Zet een bosje verse eucalyptus in een simpele vaas in de badkamer en je hebt een heerlijke geur in de badkamer. Eucalyptus gaat veel langer mee dan een gemiddeld bosje bloemen en zo kan je er lang van genieten. Het is wel belangrijk dat er daglicht in de badkamer of het toilet is, anders is deze tip minder geschikt.

Je kunt het bosje eucalyptus ook laten indrogen. Vul het water in de vaas eucalyptus simpelweg niet meer bij en de takken zullen zo langzaam indrogen.

Ook kan je een bosje eucalyptus onder de douche hangen. Bind de takken met een elastiekje bij elkaar en hang deze op een plek in de douche, maar niet direct onder de stromende kraan. Door de warmte en stoom zal de geur van de eucalyptus tijdens het douchen vrijkomen.

Bonustip: gebruik een lucifer i.p.v. chemische toiletspray

Veel mensen gebruiken een (chemische) toiletspray om nare geurtjes te maskeren. Bij ons komt dit er al jaren niet meer in, want ik krijg er altijd een beetje hoofdpijn van. Niet zo gek met alle troep wat in deze spray zit.

Gelukkig hebben wij een hele simpele tip uit oma’s tijd om nare geurtjes op de wc te laten verdwijnen. Wij steken namelijk een lucifer aan na het toiletbezoek en dit werkt net zo goed om geurtjes te maskeren als een toiletspray.

Wil je precies weten hoe het zit dat nare geurtjes door het afsteken van een lucifer verdwijnen? Dat wordt in dit artikel van Quest precies uitgelegd.

Bij ons komt er in ieder geval nooit meer een toiletspray in.

Zoals je ziet zijn er verschillende manieren om het lekker te laten ruiken in de badkamer en het toilet. Sommige tips, zoals de geurstokjes en amberblokjes, werken altijd. Andere tips, zoals de lucifers en de bruisbal, passen weer beter bij specifieke momenten.

Welke tip ga jij proberen?

Liefs, Ilse

Bewaar dit bericht op Pinterest voor later:

hacks wc toilet geur

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven