Een upgrade van de woonkamer met een nieuwe deur
nieuwe deur voorraadkast

Een upgrade van de woonkamer met een nieuwe deur

Sinds een tijdje hebben wij eindelijk een nieuwe deur voor de voorraadkast. De standaard nieuwbouwdeur was mij al vanaf het begin een doorn in het oog, maar een nieuwe deur is niet goedkoop en daarom kon de deur niet meteen vervangen worden.

De deur van de voorraadkast zit in onze woonkamer vol in het zicht, omdat onze eettafel er direct voor staat. Omdat de deur zo centraal in de woonkamer zit wilde ik deze graag vervangen voor een mooiere deur. Eerder vervingen we al de deur tussen de woonkamer en hal voor een mooier exemplaar en dit maakt een groot verschil. Maar helaas hadden we niet direct de mogelijkheden om ook de deur van de voorraadkast te vervangen.

De eerst jaren heb ik daarom naar goedkope oplossingen gezocht om de lelijke deur te pimpen. Ik zal hiervan in dit artikel ook een aantal foto’s delen. Maar uiteindelijk wilde ik heel graag een deur met een mooie uitstraling en nu is het eindelijk zo ver.

Ik vertel je graag waar wij op gelet hebben bij het uitkiezen van een nieuwe deur en deel een aantal voor- en na foto’s zodat je kunt zien wat voor verschil een nieuwe deur kan maken.

Manieren om een deur goedkoop te pimpen

Je hebt al kunnen lezen dat ik eigenlijk direct al de deur graag zou willen vervangen voor een mooiere deur, maar dat dit niet direct mogelijk was. Daarom heb ik er de eerste jaren voor gekozen om de deur op een goedkope manier te pimpen.

schilderen deur zwart

De eerste jaren heb ik de deur volgeplakt met leuke posters, waardoor de deur er direct een stuk leuker uitzag. Dit is een hele simpele en goedkope manier om de deur een andere uitstraling te geven.

Ik heb de posters vastgeplakt met plakgom en dit is jaren goed blijven zitten. Maar na een aantal jaar lieten de posters toch 1 voor 1 los en wilde ik op zoek naar een andere oplossing.

deur schilderen in zelfde kleur als muur

Een aantal jaar geleden hebben wij de woonkamer flink verbouwd en gekozen voor een groene wand. De witte / crèmekleurige deur zag er toen nog lelijker uit en ik zocht daarom naar een andere oplossing.

Die oplossing bleek heel simpel te zijn: ik besloot de deur te verven in dezelfde kleur als de muur. De deur viel hierdoor direct een stuk minder op en dit was meteen weer een goedkope oplossing om mij voorlopig minder te ergeren aan de saaie deur.

Toch wilde ik nog steeds graag een andere deur met een mooie uitstraling op deze plek.

Waar heb ik op gelet bij het uitkiezen van een nieuwe deur

Eind vorig jaar was het zover en gingen mijn man en ik op zoek naar een nieuwe deur. Als je ook op zoek wilt naar een nieuwe deur dan is het slim om met deze tips aan de slag te gaan.

Ik had al een redelijk goed beeld van wat voor deur ik op deze plek wilde. Ik wil bijvoorbeeld geen stalen deur. Los van de prijs denk ik dat over een jaar of 10 de meeste mensen hierop zijn uitgekeken. Je ziet nu al dat zwarte stalen deuren vervangen worden door stalen deuren in kleuren als brons, goud of wit.

Ik wilde liever een tijdloze deur met mooie panelen. Ook wilde ik een dichte deur zonder glas, zodat je de rommel in de voorraadkast niet kan zien.

Omdat de deur tussen de woonkamer en hal twee glazen ruiten heeft, leek het mij mooi om deze vorm in de nieuwe deur terug te laten komen. Maar dan wel net even anders voor een verrassend effect.

deur met panelen

Zoals je op bovenstaande foto kunt zien krijgt deze hoek met een nieuwe deur een totaal andere uitstraling. We hebben gekozen voor een zwarte deurknop, zodat dit detail ook mooi bij de rest van de ruimte aansluit.

Mijn man was eerst wat terughoudend in het vervangen van de deur. Maar ook hij is heel enthousiast en heeft zelfs de smaak te pakken. Nu hij ziet wat voor groot verschil dit maakt wil hij nog meer deuren in huis vervangen. Dit zal dan wel een meerjarenplan worden, maar het geeft wel aan hoe enthousiast hij is.

Wij kozen trouwens voor de Skantrae SKS 1232. Op internet zijn er verschillende partijen die deze deur aanbieden. Hierbij hebben wij op het volgende gelet:

  • Prijs van de deur
  • Prijs van levering
  • Vooraf of achteraf betalen
  • Levertijd

Omdat op de deur die wij wilden hebben bij elke partij een aantal maanden levertijd zat was prijs en achteraf betalen bij ons de doorslaggevende factor. Uiteindelijk was het het wachten waard en zijn wij heel blij met de deur.

nieuwe deur met klassieke uitstraling

De nieuwe deur installeren met twee linkerhanden

Ik ken veel mensen die ervoor kiezen de deuren door een klusjesman te laten installeren. En dat snap ik, want dit klusje komt best precies. Toch is het ons met twee linkerhanden wel gelukt en dit scheelde weer heel wat geld. Los van dat het al best lastig kan zijn een klusjesman te vinden die alleen voor deze klus wilt komen!

De gaten voor de paumelles zaten gelukkig al op de juiste plek, dus dit was heel makkelijk te installeren. Wel moesten we nog de gaten voor het slot en de deurknop boren.

De deur werd in de grondverf geleverd, dus ook moesten we deur nog verven. Ik heb gekozen voor wit, zodat de kleur bij elke kleur in de ruimte past en ik niet over een paar jaar weer de deur moet verven.

Het installeren van de deur zelf bleek nog lastiger dan gedacht. De deur is namelijk best zwaar en daarom lukte het ons in eerste instantie niet om de deur goed op te hangen.

Na wat zoeken op internet kwamen we een deurlifter tegen. Dit apparaatje zet je onder de deur, waardoor het veel eenvoudiger wordt de deur goed te bevestigen. De kans dat je vingers of voet klem komen te zitten is dan een stuk kleiner.

Met behulp van de deurlifter hing de deur in 5 minuten. Dit scheelt een heleboel gedoe, want de dag ervoor hebben we minstens 10 pogingen gedaan om de deur goed op te hangen zonder succes.

deur met panelen wit

Inmiddels hangt de deur alweer een tijdje op zijn plek en zijn we er heel blij mee. Bij het openen van de deur merk je ook dat de deur een stuk zwaarder en daarmee steviger is dan een simpele nieuwbouwdeur.

Mocht je nog twijfelen om de standaard deuren te vervangen voor een andere deur dan kan ik alleen maar zeggen: doen!

Wat vinden jullie van de nieuwe deur?

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

1 gedachte over “Een upgrade van de woonkamer met een nieuwe deur”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven