Maak zelf een wandpaneel met geweven patroon
diy wol muurschilderij uitleg

Maak zelf een wandpaneel met geweven patroon

Wanddecoratie van wol is helemaal hip! Laatst ging ik een aantal woonwinkels af en ik werd helemaal blij van alle wanddecoratie gemaakt van wol. Geweefde wanddecoratie is de trend van dit moment en is in allerlei patronen, vormen en kleuren verkrijgbaar.

Nu hangt er wel een prijskaartje aan deze wanddecoratie, want dit is nu eenmaal wat duurder om te maken dan een simpele poster. Nu ben ik zelf gek op zelfgemaakte decoratie van wol en heb ik na het zien van al dit moois zin om met nieuwe projecten aan de slag te gaan.

Om te beginnen heb ik een simpel wandpaneel op A4 formaat gemaakt voor in de woonkamer. Deze DIY is zo simpel, deze kan echt iedereen maken. Ik laat graag zien hoe je dit wandpaneel met ‘geweven’ patroon zelf maakt.

DIY wandpaneel met geweven patroon

Benodigdheden

  • Plat schilderdoek A4 formaat (o.a. verkrijgbaar bij Action)
  • Wol in een kleur naar keuze. Ik koos voor 2 kleuren, maar je bent natuurlijk vrij je eigen variatie hierin te kiezen
  • Lijmpistool
  • Schaar
diy geweefde wanddecoratie

Werkwijze

Je gaat steeds stukje voor stukje ‘weven’. Weven is een groot woord, want alles wat je hoeft te doen is de wol om het schildersdoek wikkelen. Maar het eindresultaat ziet er een beetje uit als een weefwerkje, alleen deze DIY is een stuk makkelijker en sneller dan wanneer je echt zou weven.

Om het 3D effect te krijgen omwikkel je steeds een klein stukje van het doek en daarna begin je weer op een andere plek. Je wisselt hierbij verticaal en horizontaal af en zo ontstaat het 3D effect.

Het beginpunt zet je aan de achterzijde vast met lijm, zodat dit niet los kan laten. Daarna omwikkel je een stukje met wol en het eindpunt zet je weer vast met wol. Doe eerst een stukje verticaal en daarna een stukje horizontaal.

Voor de eerste twee stukjes vond ik het fijn om aan de randen te beginnen, maar dit hoeft niet.

Dit ziet er dan ongeveer zo uit:

stap 1 uitleg geweefde muurdecoratie

Daarna ga je weer steeds een stukje verder. Je kiest steeds een ander plekje om de wol te omwikkelen, zodat dit er speels uitziet en je veel variatie in het patroon krijgt.

Dit ziet er ongeveer zo uit:

stap 2 uitleg geweefde muurdecoratie

Ongeveer halverwege kan je de andere kleur erbij pakken en hier een aantal lijnen mee vormgeven. Doe je dit pas aan het eind dan krijgt de tweede kleur de overhand en dit vind ik persoonlijk minder mooi.

Zo ziet het er halverwege bij mij uit:

stap 3 uitleg geweefde muurdecoratie

Daarna ga je met de basis kleur weer net zo lang door tot je alle stukjes met wol omwikkeld hebt. Bijna op het einde heb ik nog 1 keer de tweede kleur bijna bovenaan toegepast.

Zo ziet het eindresultaat er bij mij uit:

stap 4 uitleg geweefde muurdecoratie

Ik ben ongeveer een uur met deze wanddecoratie bezig geweest. Het is echt heel eenvoudig om te maken en ziet er super leuk uit.

De materialen kosten ook bijna niks, dus dit is een leuke lowbudget project om mee aan de slag te gaan.

diy wol muurschilderij

Ga je ook met deze DIY aan de slag? Leuk als je mij dit laat weten!

Liefs, Ilse

Bewaar dit idee op Pinterest voor later:

diy wandpaneel weven

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven