3 x DIY paasdecoratie voor in de paastak
zelf paasdecoratie maken modern landelijk

3 x DIY paasdecoratie voor in de paastak

In een middag maakte ik 3 verschillende DIY’s voor in de paastak. Leuke paasdecoratie die je makkelijk zelf kunt maken. De kans is zelfs groot dat als je regelmatig creatief bezig bent je de benodigdheden voor deze DIY al in huis hebt.

Deze zelfmaakideeën voor paasdecoratie zijn leuk om te maken voor volwassenen en kosten niet veel tijd. Zo heb je iets leuks en origineels in huis zonder veel geld uit te geven. Pinterest staat vol met deze leuke ideeën en ik besloot er mijn eigen draai aan te geven.

Ik laat je graag zien hoe je deze paasdecoratie voor in de paastak zelf maakt.

paasdecoratie paastak zelfmaakideeen_

Idee 1: paashaasjes van houten ballen

Benodigdheden:

 • Houten ballen in verschillende afmetingen
 • Vilt in een kleur naar keuze
 • Draad in een kleur naar keuze
 • Lijmpistool en schaar

Werkwijze:

Knip eerst in het vilt de konijnenoren uit. Je kunt hier een sjabloon voor gebruiken, op internet zijn verschillende voorbeelden te vinden. Zelf heb ik geen sjabloon gebruikt en simpelweg de vorm uitgeknipt.

paashaasjes van houten ballen maken

Rijg nu de draad dubbel door de kleinste bal, zodat er bovenaan een lusje ontstaat om het paashaasje straks mee op te hangen.

Vul vervolgens met het lijmpistool de opening van de kleinste bal met lijm en druk naast het lusje de konijn oren vast in de opening. Laat dit goed drogen.

Lijm vervolgens de grote bal vast aan de kleinere bal en laat ook dit goed drogen.

Zo simpel is deze paashanger voor aan de paastak!

Zelf koos ik voor zwart draad en bruine oren, om de paashanger goed bij onze woonstijl te laten aansluiten. Zo past deze extra mooi in ons interieur. Het is leuk om zelf ook voor kleuren te kiezen die goed aansluiten bij je interieur, zo staat de paastak straks nog mooier.

paashaas diy houten ballen

Idee 2: macrame paashangers voor in de paastak

Benodigdheden:

 • IJzerdraad
 • Macrame in een kleur naar keuze (dikte 3 mm)
 • Houten balletje
 • Draad voor bevestiging aan paastak

Werkwijze:

Het ijzerdraad is de basis van de paashanger en daarom heb je maar 1 macrame draad per paashanger nodig.

Je gebruikt de halve gedraaide weitasknoop voor deze paashanger. Heb je nog geen ervaring met macrame? Op Youtube zijn verschillende filmpjes met uitleg van deze knoop te vinden.

macrame paasei knopen uitleg

Ik heb zelf 4 x restjes macrame gebruikt en net zo lang geknoopt tot het draad op is. Je gebruikt veel macrame, dus zorg dat het draad lang genoeg is.

Ben je aan het eind van je draad? Knoop de twee uiteindes van het ijzerdraad dan om elkaar heen, zodat de vorm van een paasei ontstaat. Knoop hier weer een aantal keer het macrame draad omheen en knip vervolgens het restant draad af.

Pak een klein houten balletje, haal hier een draad voor de bevestiging doorheen (ik koos weer voor zwart) en haal ook het ijzerdraad door het balletje. Buig het ijzerdraad zo af, zodat het balletje goed op de plek blijft zitten en knip het restant ijzerdraad af.

Maak vervolgens een knoopje in de bevestigingsdraad en klaar is je macrame paashanger!

paasei macrame zelf maken

Idee 3: paasdecoratie met veren

Benodigdheden:

 • Kleine veren (bijvoorbeeld hoenderveertjes)
 • Houten kleine kralen in verschillende vormen
 • Lijmpistool
 • Draad voor bevestiging

Werkwijze:

Kies eerst een aantal kleine kraaltjes uit die je wilt gebruiken voor deze DIY. Rijg hier het draad doorheen. Voor deze DIY gebruikte ik een smaller draad, omdat de opening van de kraaltjes veel kleiner is en het draad weer dubbel erdoorheen moet om het straks aan de paastak op te kunnen hangen.

Lijm nu de kraaltjes aan elkaar vast. Vul daarna aan de onderkant van de houten kraaltjes de opening met lijm. Druk hier het veertje goed in vast en laat dit weer goed drogen.

Zo simpel is deze DIY!

paasdecoratie veren

Door de kleuren van de decoratie aan te laten sluiten op je interieur staat de zelfgemaakte paasdecoratie nog leuker. Ik koos daarom voor kleuren als bruin en zwart, omdat deze goed bij onze woonkamer passen.

En zoek je nog meer inspiratie voor pasen? Ik heb al eerder paasdecoratie gemaakt, zoals deze zwart-wit geverfde paaseieren en deze paaskrans.

Dit jaar wilde ik wat anders en koos ik voor deze leuke decoratie in de paastak. Op Pinterest zijn nog heel wat ideeën te vinden voor variatie op deze DIY’s, bijvoorbeeld:

 • Maak de macrame paashanger iets groter en hang in de opening nog een veertje, paashaas met mini houten balletjes of een andere leuke paasdecoratie.
 • Maak een paashaas van houten balletjes en verf deze in een leuke kleur of mooi patroon.
 • Maak van ijzerdraad een aantal paaseieren en hang in het midden van het paasei een paashaas van houten balletjes.

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke zelfmaak ideeën voor Pasen. Zelf wil ik nog aan de slag met een nieuwe paaskrans, deze keer wordt hij totaal anders dan de paaskrans die ik al eerder met jullie deelde.

Maar met een middagje creatief bezig zijn heb ik voor nu leuke zelfgemaakte paasdecoratie die precies bij de kleuren van ons interieur past.

paastak met zelfgemaakte paasdecoratie

Ga jij ook aan de slag met deze DIY? Ik zou het leuk vinden als je het resultaat dan met mij wil delen.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven