Maak zelf kleine paaskransjes met kwarteleitjes
zelf een paaskrans maken kwarteleitjes

Maak zelf kleine paaskransjes met kwarteleitjes

Ik heb nog een leuk zelfmaakidee voor pasen voor jullie klaar staan! Op de blog So Celebrate! zag ik het idee om kleine paaskransjes met vogeltjes te maken en ik vond dit idee super leuk. Ik ging aan de slag met deze DIY en gaf er een kleine twist aan om het meer eigen te maken.

Deze paaskransen zijn heel makkelijk te maken, binnen 5 a 10 minuten heb je je eigen krans gemaakt. Het enige lastige van deze DIY is dat de kwarteleitjes heel breekbaar zijn. Je moet deze dus heel voorzichtig bevestigen. Bij mij waren er al een aantal bij levering gebroken, maar als je de kapotte kant aan de achterkant vastlijmt zie je hier niks meer van.

Ik laat je graag zien hoe je met deze DIY aan de slag gaat!

Benodigdheden paaskransjes:

  • Een klein kransje. Deze kan je zelf maken door takjes door elkaar te rijgen, maar ook kant-en-klaar bestellen. Ik volgde de tip van Saskia van So Celebrate en bestelde een salimkransje (en de overige benodigdheden) bij Decoflorall.
  • Droogbloemen (kies voor subtiele en kleine droogbloemen)
  • Kwarteleitjes
  • Hoenderveertjes
  • Touw om de krans mee op te hangen
  • Lijmpistool

Werkbeschrijving

Voor je de decoratie aan de krans bevestigd kan je de krans in een ovale vorm buigen. Doe dit niet te hard, want anders breken de takjes. De krans zal ook weer iets terugveren, maar je kunt de vorm wel licht verbuigen.

Begin nu met het bevestigen van de decoratie. Als eerste heb ik de droogbloemen bevestigd. Knip de steel bijna geheel af, want deze heb je niet nodig. Steek vervolgens de droogbloemen voorzichtig tussen de krans. Vergeet ook niet de bovenkant van de bloem lichtjes in te steken, zodat deze mooi om de krans blijft zitten. Je kunt er ook voor kiezen om deze juist los te laten, zodat deze meer opvalt.

stap 1

Wanneer je tevreden bent over de droogbloemen kan je de hoenderveertjes bevestigen. Ook deze steek je tussen de krans, je hebt hier geen lijm voor nodig.

Maak vervolgens met een touw de krans vast, zodat je krans straks makkelijk kunt bevestigen.

Als laatste ga je de kwarteleitjes bevestigen. Dit doe je als laatste, omdat de kwarteleitjes heel breekbaar zijn. De kwarteleitjes bevestig je met een lijmpistool. Plak wat lijm op de plek waar het kwarteleitje moet komen en druk hier het eitje voorzichtig op aan. Doe dit niet te hard, want anders breekt het eitje.

Bevestig desnoods nog wat extra lijm als je denkt dat het kwarteleitje niet stevig zit. Laat het vervolgens goed drogen.

En klaar is je paaskrans!

Paaskrans ophangen

Nu de paaskrans af is kan je deze een leuk plekje in huis geven. Bijvoorbeeld aan de muur, aan een deurknop of aan een kast. Let er wel op wanneer je de paaskrans aan een deur bevestigd dat de paaskrans stevig hangt. Er is anders een kans dat de paaskrans beschadigd bij het openen van de deur en dat is zonde.

Zelf heb ik twee paaskransen gemaakt. In combinatie met de zelfgemaakte paasdecoratie in de paastak is er zo weer een leuk sfeertje in huis ontstaan. Ook heb ik verschillende voorjaarsbloeiers in potten staan om dat echte lentegevoel in huis te creëren.

Deze krans is echt heel makkelijk om te maken en zo haal je op een simpele manier het paasgevoel in huis. Hou je van landelijk of minimalistisch dan past deze paaskrans heel mooi bij je interieur.

uitleg zelf paaskrans maken

Natuurlijk kan je ook als je een andere woonstijl hebt deze paaskrans maken. Voeg bijvoorbeeld wat gouden details toe bij de hotel chique stijl of pastelkleurige droogbloemen als je houdt van een kleurrijk interieur.

Ga je ook aan de slag met deze DIY? Leuk als je mij dit dan laat weten! En zoek je nog meer paas inspiratie? Bekijk dan eens deze DIY met handgeschilderde eieren of deze paaskrans met eucalytus.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven