Met deze plantenset haal je betaalbaar bijzondere planten in huis
plantenbox bijzondere planten

Met deze plantenset haal je betaalbaar bijzondere planten in huis

Wil jij je plantencollectie graag uitbreiden met bijzondere planten, maar schrik je van het prijskaartje wat hier aan hangt? Dan heb ik een fijne tip voor jou!

Ik ontdekte namelijk een bijzondere plantenset waarmee je voor een heel voordelig tarief minder gangbare kamerplanten kunt bestellen. Het is een verrassing welke kamerplanten je precies ontvangt, maar standaard zijn ze de planten in ieder geval niet.

Ik vertel je graag over deze plantenbox met bijzondere planten en laat je zien welke planten in het plantenpakket wat ik kocht zitten.

Voordeelbox met bijzondere planten

PLNTS.com staat bekend om de bijzondere collectie kamerplanten. Als je net je eerste planten koopt is deze winkel misschien minder geschikt. De planten zijn hier namelijk net wat anders, en daarmee ook een stuk duurder. Maar als je groene vingers hebt dan spreekt het standaard assortiment van veel standaard winkels je misschien steeds minder aan en wil je een keer iets anders proberen.

Zo kwam ik zelf ook bij deze winkel terecht. Inmiddels lukt het mij goed mijn planten in leven te houden en heb ik ruim 70 kamerplanten in huis. Maar het kriebelt nog steeds om deze collectie verder uit te breiden. Het assortiment van de standaard (online) plantenwinkels heb ik al voor een groot deel in huis, dus tijd om voor bijzondere kamerplanten te kiezen.

Ik bestelde al een paar keer eerder bij PLNTS.com en zag toen dat ze ook verschillende plantenpakketten voor een voordeliger tarief verkopen. Deze keer besloot ik voor zo’n pakket te kiezen.

Je kunt verschillende bijzondere kamerplanten sets kopen, waaronder deze voordelige sets:

Deze sets bevatten planten met kleine gebreken. De planten zijn te goed om weg te gooien, maar halen niet de kwaliteit waaraan de planten bij PLNTS.com moeten voldoen. Daarom kan je deze planten extra goedkoop aanschaffen via één van de sustainability boxen. Het is wel een verrassing welke planten je ontvangt, omdat dit afhankelijk is van het aanbod van het moment.

plantenbox bijzondere planten review

De planten mogen dan kleine gebreken vertonen, ik kan alvast verklappen dat ik er heel blij mee ben en dat de planten er nog prima uitzien. De sustainability box is vergelijkbaar met de groene kneusjesbox van Plantje.nl, waarbij je ook heel voordelig verrassing plantensets kunt kopen met kleine gebreken. Alleen in die box zitten vaak vrij standaard planten, de planten in de plantenboxen van PLNTS.com zijn bijzondere exemplaren.

Dit zat er in mijn sustainability box medium van PLNTS.com

Elke plantenbox is anders, dus welke planten jij krijgt is een verrassing. Maar om je alvast een indruk te geven laat ik je graag zien welke planten in mijn plantenbox zaten.

Ik bestelde de sustainability box medium met 8 planten. Deze box kost op dit moment € 44,95 en dit zit erin*:

  • Philodendron White Princess (€24,95)
  • Philondenderon Pink Princess (€34,95)
  • Alocasia Dragon Scale (€18,95)
  • Alocasia Frydek (€ 26,95)
  • Philodendron Brandtianum (€ 34,95)
  • Alocasia Clypeolata Green Shield (€ 22,95)
  • Philodendron Melanochrysum (€ 32,95)
  • Yucca Elephantipes (€ 11,95)

*Een nadeel van de plantenbox is dat er niet bij staat welke planten het zijn. Sommige planten herken ik meteen, sommige planten heb ik op internet kunnen vinden en van sommige planten weet ik nu nog niet welke planten het zijn.

Ik heb geprobeerd de juiste namen erbij te zetten en daarvoor o.a. Google Lens gebruikt. Toch twijfel ik bij een aantal planten, zoals de Philodendron Melanochrysum. Zie je een fout? Laat het mij dan gerust weten.

Als je een verrassingsplantenbox besteld dan is het slim op de plantnaam, of in ieder geval de plantsoort, zo goed mogelijk te achterhalen. Zo kan je op internet opzoeken hoe de plant verzorgd moet worden en wat de beste standplaats is.

Toegegeven, als je op zoek bent naar planten voor een specifieke plek in huis dan is zo’n verrassings plaatbox misschien niet zo’n goed idee. Je weet namelijk niet of je kamerplanten krijgt met een standplaats in direct licht, indirect licht of misschien wel de schaduw.

Maar als je net als ik nooit genoeg planten in huis hebt en altijd wel een plekje voor planten kunt bedenken, dan is een plantenbox een leuk idee. Het is echt een verrassing welke planten je ontvangt en je bent een stuk voordeliger uit dan wanneer je alles los besteld.

Een aantal planten, zoals de Philodendron White Princess en Pink Princess, kan je tegenwoordig ook bij het tuincentrum kopen. Dat komt omdat deze enorm populair zijn geworden en daarom op meer plekken te koop zijn. Maar standaard zijn deze planten allerminst.

De meeste planten zien er prima uit en zijn absoluut geen kneusjes. Van een enkeling twijfel ik of deze het gaat overleven, deels omdat het een kwetsbare plant is. Maar ook omdat ik geen ervaring heb met deze plantensoort en (nog) niet goed weet hoe ik ervoor moet zorgen.

Met Alocasia’s heb ik bijvoorbeeld nog weinig ervaring en dit is een kwetsbare plant. En omdat ze geleverd worden met natte voeten, iets waar ze gevoelig voor zijn, ben ik benieuwd of deze het gaan redden. Een leuke uitdaging om het op deze manier goedkoop een keer te proberen.

En voor sommige planten, zoals de Yucca, moet ik net iets meer geduld hebben tot deze mooi tot bloei komt. Deze heeft gewoon iets meer tijd nodig, maar nu heb ik hem wel voor een leuk prijsje in huis.

Maar als je kijkt wat de planten per stuk kosten en wat je voor de sustainability box betaald, dan is dit wat mij betreft sowieso een goede koop!

Zou jij voor een verrassingspakket planten kiezen?

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven