Resultaat interieuradvies bovenverdieping Bennekom
interieuradvies slaapkamers groenaccenten

Resultaat interieuradvies bovenverdieping Bennekom

Ik vind het super leuk om weer eens een resultaat van een gerealiseerd interieuradvies met jullie te kunnen delen! Vorig jaar hielp ik een gezin uit Bennekom met de inrichting van hun bovenverdieping d.m.v. een sfeer- en kleuradvies.

Ze wonen nu een jaar of 7 in hun huidige huis, maar aan de bovenverdieping waren ze eigenlijk nooit toegekomen. Nu de kleinkinderen steeds vaker blijven slapen, wilden ze toch graag iets aan de bovenverdieping doen.

Ze schakelden mijn hulp in voor de inrichting en styling van de slaapkamer en de logeerkamer, die zowel door de kleinkinderen als volwassen gebruikt wordt. Ook wilden ze graag stylingadvies voor de badkamer en een praktische oplossing voor de inloopkast.

Ik deel graag het resultaat met jullie!

Resultaat slaapkamer

In de slaapkamer ontbrak vooral nog sfeer en eenheid. Ook liepen de bewoners er tegenaan dat de bovenverdieping veel schuine wanden heeft, waardoor ze ruimte missen om spullen op te bergen.

Voor meer sfeer en eenheid heb ik geadviseerd meer kleur in de slaapkamer aan te brengen. De bewoners zijn gek op groen. Daarom heb ik de kleur Country Beige van Pure & Original geadviseerd voor op de muur. Daarnaast heb ik een aantal dekbedovertrekken in groen tint geadviseerd, zodat ze steeds kunnen afwisselen.

Natuurlijk mogen wat plantjes in de slaapkamer ook niet ontbreken. De gordijnen zijn grijs/groen en passen mooi bij de slaapkamer. En de lamp geeft een zachte en romantische uitstraling aan de ruimte.

Omdat de bewoners vooral ruimte misten voor hun spullen en (gedragen) kleding, heb ik twee wandplanken aan de muur naast het bed geadviseerd. Ook heb ik wandhaken voor aan de muur geadviseerd om kleding aan op te hangen.

Aan de andere kant van de muur hangt een klok van Karlsson die mooi in het groenthema past.

Als finishing touch heb ik geadviseerd om de deur in dezelfde kleur als de muur te verven. Dit trucje pas ik graag toe om van de ruimte meer één geheel te maken.

Zeker als een muur weinig rechte stukken heeft zoals in deze situatie oogt het anders onrustig. Door alles in één kleur te verven straalt de ruimte rust en eenheid uit.

Resultaat badkamer

De badkamer was kil met alleen maar witte en grijze tegels, aangevuld met zwarte accessoires. Ook hadden de bewoners nog geen raambekleding, omdat ze privacy konden creëeren met screens van buitenaf.

Om meer sfeer te creëren adviseerde ik een grote handgemaakte wasmand. Dit geeft direct heel veel sfeer aan de ruimte. Gecombineerd met een houten badplank en groene badmatten staat dit veel warmer. Ook kochten de bewoners op mijn advies groene handdoeken en groene badkameraccessoires.

Daarnaast adviseerde ik jaloezieën in (badkamerproof) hout of warm wit. De bewoners kozen voor een warm witte tint, wat veel meer sfeer geeft aan de badkamer.

badkamer stylingadvies

Resultaat inloopkast

De oude deuren van de inloopkast openenden naar buiten, waardoor de doorgang geblokkeerd werd. Daarnaast was de indeling van de kast niet praktisch en ontbrak ook hier raambekleding.

Daarom heb ik samen met de bewoners naar een praktische oplossing voor deuren gekeken. Uiteindelijk kozen zij voor shutters, waardoor zij veel meer ruimte over houden. Ook is de indeling van de inloopkast aangepast en voorzien van dezelfde raambekleding als in de badkamer.

inloopkast met shutters

Resultaat logeerkamer

De logeerkamer was het leukste project om te doen. De indeling met schuine muren was namelijk best een uitdaging. Ook moet de logeerkamer te gebruiken zijn door de kleinkinderen in verschillende leeftijden en door volwassenen.

Ook hier adviseerde ik weer een groene tint op de muur, namelijk Landscape van Pure & Orginal, gecombineerd met Coffee Cream van Pure & Original.

Voor het logeerbed adviseerde ik zowel beddengoed voor volwassenen als voor kinderen en een aantal leuke kussens + muurdecoratie om dit hoekje gezellig te maken. En voor het babybedje adviseerde ik een leuke klamboe en beddengoed wat mooi bij de rest van de ruimte aansluit.

De ladekasten van IKEA passen perfect onder de schuine muur en er is voldoende ruimte voor een aankleedkussen. Ik adviseerde leuke knoppen op het kastje om het net even anders dan anders te maken.

Ook de lamp, fauteuil en overige accessoires hebben de bewoners overgenomen van mijn advies.

Het is super leuk om het resultaat van dit interieuradvies te zien en vooral ook om te horen hoe blij de bewoners met dit advies zijn!

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een interieuradvies? Kijk dan eens op deze pagina of stuur mij een mailtje met je vraag.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven