Skimming Stone op de muur: voorbeelden in ons huis

Skimming Stone op de muur: voorbeelden in ons huis

De kleur Skimming Stone (241) van Farrow & Ball is een neutrale en veelzijdige kleur muurverf voor in huis. Het is dan ook niet zo gek dat deze muurkleur heel populair is. Ook van mijn collega interieuradviseurs hoor ik dat ze deze kleur vaak in een interieuradvies gebruiken.

Twijfel jij nog over deze kleur? In dit artikel wil ik je graag een aantal voorbeelden van deze kleur in ons huis laten zien. Ook vertel ik je meer over deze kleur en hoe je deze het beste toepast in huis.

Tip: de verf van Farrow & Ball is kwalitatief heel goed, maar hier hangt helaas ook een prijskaartje aan. Een goedkoper alternatief is om deze verf te mengen in bijvoorbeeld Sikkens verf. Dan heb je nog steeds kwalitatief goede verf, maar wel een stuk goedkoper. In dit artikel deel ik hoe dit precies werkt.

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

Mengbaar in o.a. Farrow and Ball, RAL 9001, RAL 9003, RAL 9010, RAL 9016, Flexa

Zelf kies ik er meestal ook voor om verfkleuren in Sikkens verf te mengen en in mijn ervaring wijkt de kleur niet af van de originele verf. Kies je ervoor om de verf in nog goedkopere verf te mengen, zoals Gamma, Histor of Flexa? Dan is de kans op kleurafwijkingen wel iets groter.

Hoe goedkoper de verf, hoe minder pigmenten er namelijk in de verf worden gebruikt. Juist de pigmenten bepalen de kleurintensiteit en de kleur kan hierdoor iets afwijken. Ook ervaar ik zelf dat goedkopere verf vaak minder goed dekt en je dus meer lagen verf moet gebruiken.

Skimming Stone toepassen in huis

Wil je iets anders op de muur dan strak wit, maar wel een subtiele en warme kleur op de muur? Dan kan Skimming Stone een goede keuze zijn.

skimming stone met hout en wit

Skimming Stone is een subtiele en moderne neutrale tint. Skimming Stone bevat een warm en lichtgrijze ondertoon, aangevuld met een beetje lila, waarmee je een warme basistint voor op de muur kiest. Dankzij het lila en warmgrijs neigt de tint zelfs heel lichtjes naar een zand of taupe tint.

Dankzij de lila ondertoon oogt de tint op elk tijdstip van de dag weer net even anders. Daarom is het slim om eerst een tester van deze muurverf te bestellen, zo kan je zelf ervaren hoe de kleur uitpakt. Je kunt proefpotjes van de originele Farrow & Ball bestellen, maar ik heb eerder bij Gamma een sample van deze verf laten mengen. Dit is een stuk goedkoper, maar het is wel slim om er rekening mee te houden dat de kleur iets kan afwijken van het origineel.

Zelf vind ik deze verf het mooist uitkomen in ruimtes met licht vanuit het oosten en zuiden. Dat wil niet zeggen dat Skimming Stone niet kan worden toegepast bij ruimtes op het noorden of westen, maar door de lichtinval oogt de tint hier wel net iets koeler.

Ook vind ik de tint zelf mooier combineren in een ruimte met veel houttinten, zoals een houten vloer of houten meubels. In een ruimte met bijvoorbeeld een grijze vloer of veel zwarte meubels en koele tinten komt de kleur – naar mijn mening – iets minder mooi tot zijn recht.

Natuurlijk is dit ook een kwestie van smaak en daarom is het juist zo belangrijk dat je een tester van deze kleur uitprobeert. Zo kan je zien hoe de kleur echt tot zijn recht komt bij jou in huis.

Voorbeelden van Skimming Stone in huis

Zelf heb ik de kleur Skimming Stone (gemengd in Sikkens) toegepast in 2 ruimtes in ons huis, namelijk op mijn kantoor en in de badkamer. Beide ruimtes hebben ramen op het zuidoosten.

Ik wil je in dit artikel graag een aantal voorbeelden hiervan laten zien, zo kan je namelijk goed zien hoe deze kleur combineert met andere kleuren.

Ik heb zelf een kleurenkaart van Farrow & Ball. Omdat ik de verf heb laten mengen heb ik goed opgelet of deze kleur afwijkt van de kleur op de kleurenkaart. Ik zie zelf geen kleurverschil.

Zoals ik al eerder aangaf vind ik Skimming Stone het mooist tot zijn recht komen met houttinten en minder goed combineren met zwart.

Maar zoals je in dit voorbeeld kunt zien wil dat niet zeggen dat zwart helemaal niet samen gaat met Skimming Stone. Als accentkleur combineert zwart prima, als je voldoende balans aanbrengt met houttinten en warme kleurtinten zoals warm groen in dit voorbeeld.

badkamer skimming stone

Ook in de badkamer heb ik Skimming Stone toegepast. Als je goed kijkt zie je op de foto dat we veel grijstinten in de badkamer hebben. Maar het vintage badkamermeubel heeft zo’n warme kleur dat dit, in combinatie met het vele wit in de badkamer, voldoende basis geeft om Skimming Stone toch mooi tot zijn recht te laten komen.

Op deze muur schijnt in de ochtend en begin van de middag de zon. Dankzij de warme lichtinval gebruik ik daarom het liefst een wittint met warme grijstinten, zoals Skimming Stone, voor voldoende balans.

Een te kille kleur matcht minder mooi met het badkamermeubel, maar een te intense kleur komt heftig over door het warme licht. Daarom is Skimming Stone perfect in deze ruimte.

skimming stone kantoor

Dit is een ander hoekje op mijn kantoor. Hier zie je goed hoe veelzijdig deze kleur is. Hier staan juist veel meubels en accessoires met een witte basis en accenten van hout. Ook hier komt de kleur weer prachtig uit.

Ik hoop dat je met de tips en foto’s uit dit artikel een betere indruk van deze kleur hebt gekregen. Vergeet vooral niet om bij twijfel eerst een kleurtester van deze kleur uit te proberen.

Heel veel succes!

Liefs, Ilse

Mengbaar in o.a. Farrow and Ball, RAL 9001, RAL 9003, RAL 9010, RAL 9016, Flexa

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven