De bank als basis in de woonkamer: zo maak je de beste keuze

De bank als basis in de woonkamer: zo maak je de beste keuze

Bij veel mensen verandert er regelmatig wat in huis, maar in de meeste gevallen vormt de bank toch wel de basis in de woonkamer. Een goede bank gaat dan ook jarenlang, zo niet tientallen jaren, mee.

Met accessoires en kleinmeubelen zoals sierkussens, een salontafel en vloerkleden kan je een interieur steeds weer een andere uitstraling geven. Maar de bank, die is vaak tijdloos en blijft veel langer staan.

Hoe maak je nou de beste keuzes voor een bank waar je langdurig plezier van hebt? En hoe zorg je ervoor dat je de rest van de meubels en accessoires wel zo nu en dan kunt aanpassen, om je interieur weer van nu te maken? Ik deel graag mijn tips met je.

Investeer in een bank waar je jarenlang plezier van hebt

Bij het kopen van een bank is het dus belangrijk dat je een bank kiest waar je 5 of 10 jaar later nog steeds niet op uitgekeken bent. Trends zijn leuk, maar je kunt deze vaak beter toepassen in de accessoires en een bank in een tijdloos ontwerp kiezen. Tenzij je het niet erg vind om over een paar jaar alweer een nieuwe bank uit te kiezen natuurlijk.

Een paar dingen waar je op kunt letten bij de keuze van de bank:

  • kwaliteit van de bank (voor een duurdere bank betaal je iets meer, maar deze gaat doorgaans ook veel langer mee);
  • kleur van de bank (op een neutrale kleur zoals grijs, cremewit of aardetinten raak je waarschijnlijk minder snel uitgekeken dan op opvallende kleuren);
  • vorm en ontwerp van de bank (een tijdloos ontwerp past bij elke trend).

Door voor een designbank zoals de Leolux Flint bank te kiezen, kies je niet alleen kwaliteit maar ook een tijdloos ontwerp waar je jarenlang plezier van hebt. Het voordeel van een tijdloze bank in neutrale kleuren is ook dat dit veel makkelijker te combineren is met de rest van de ruimte. Zo kan je makkelijker een andere kleur op de muur kiezen, nieuwe accessoires kopen of de inrichting veranderen zonder bang te zijn dat de bank hier niet meer bij past.

Natuurlijk wil tijdloos niet zeggen dat je voor saai en standaard moet gaan. Zelf kozen wij voor tijdloos door voor een bank in aardetinten te kiezen. Maar onze bank is bijvoorbeeld van ribstof en dit geeft hem net dat beetje extra, zonder bang te zijn snel uitgekeken te raken op de bank.

Maar als je voor een bank in bijvoorbeeld bouclé stof, een knalroze bank of een bank met opvallende organische vormen kiest, dan is de kans veel groter dat je sneller iets anders wilt. Ook is zo’n bank heel beeldbepalend. Hierdoor kan het lastiger zijn de rest van de ruimte te stijlen passend bij de bank.

Combineer met accessoires

Met een tijdloze bank weet je dus zeker dat je een goede basis in de woonkamer hebt om jarenlang plezier van te hebben. Maar natuurlijk wil je ook zorgen voor sfeer en persoonlijkheid in huis. Dit kan je doen met accessoires, kleuren op de muur en meer.

Trends pas je dus beter toe in kleinmeubelen, kleuren of behang op de muur en accessoires. Dit is veel makkelijker te vervangen dan een bank en je kunt hier dus veilig mee variëren.

Met een tijdloze bank kan je qua inrichting alle kanten op, zonder bang te zijn dat het niet mooi met elkaar matcht. In onderstaand voorbeeld zie je goed hoe eenvoudig het is voor een andere stijl te kiezen met dezelfde bank als basis:

Kijk welke kleuren, materialen en texturen je aanspreken en pas deze toe in je interieur. Door het maken van een moodboard krijg je een goed beeld van welke woonstijl echt goed bij je past.

Ook een grijze bank is een goed voorbeeld van een tijdloze bank als basis. Grijs is ook een neutrale kleur die overal bij past. Ben je uitgekeken op je huidige woonstijl? Simpelweg door het vervangen van een aantal accessoires en het verven van de muur, zet je een hele nieuwe stijl neer in de woonkamer.

Dit zijn een aantal accessoires waarmee je het gezellig kunt maken in de woonkamer:

  • Vloerkleden
  • Sierkussens en plaids
  • Planten en bloemen
  • Muurdecoratie
  • Kaarsen
  • Natuurlijke materialen
  • Persoonlijke spullen en foto’s

Ga op zoek naar accessoires passend binnen de stijl van je moodboard en maak het zo gezellig in de woonkamer. Bekijk ook deze makkelijke tips om het nog gezelliger te maken in de woonkamer.

Zoals je ziet kan je met een mooie en tijdloze (design) bank dus alle kanten op in huis. Met accessoires en kleur voeg jij je eigen stijl en sfeer toe aan de ruimte.

Wil je over een paar jaar iets anders? Geen probleem! Die tijdloze bank die gaat nog wel even mee. En met nieuwe accessoires en een andere kleur of behang op de muur ziet de woonkamer er weer helemaal anders uit.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven