Van Scandinavisch naar Midden-Oosten in de badkamer met Histor Clean
hammam gevoel badkamer

Van Scandinavisch naar Midden-Oosten in de badkamer met Histor Clean

Het is weer tijd voor een nieuw kleurtje! Ik liep al een poosje rond met het idee om de badkamer aan te pakken. Met de basis van de badkamer was ik heel blij, maar ik vond hem te strak en Scandinavisch ingericht.

Daarnaast ben ik nogal een kluns. Daardoor was de muur achter de wasbak in de loop der jaren wat vies geworden. Toen ik gevraagd werd om met Histor Clean aan de slag te gaan wist ik dan ook meteen dat ik de badkamer wilde aanpakken!

Terracotta in de badkamer

Voor ik aan de slag kon moest ik natuurlijk wel eerst een kleur uitkiezen. Ik was er eigenlijk al over uit dat ik iets met een terracotta tint in de badkamer wilde doen.

Al enige tijd ben ik namelijk verliefd op interieurs met terracotta muren en denk ik ‘dit wil ik ook in huis!’. Maar in de praktijk bleek dit lastig omdat de tint niet combineerde met meubels en accessoires in ons huis.

Gelukkig zou deze kleur wel prachtig in de badkamer staan en kon ik daar meteen een hammam / midden-oosten gevoel in de badkamer mee creëren.

histor clean badkamer

Alleen de juiste tint uitkiezen bleek zo makkelijk nog niet. Zoekend op de term ‘Histor Terracotta’ kwam ik op een prachtige kleur uit, maar die bleek helaas niet (meer) in de collectie te zitten van Histor. De terracotta kleur uit de collectie van Histor vond ik persoonlijk iets te roze.

Gelukkig heb ik als interieurstylist een Histor kleurenwaaier in huis. Met behulp van een terracotta pot kwam ik op de Histor kleur Voorspoed, precies de kleur die ik in gedachte had!

Histor Clean

Histor Clean is een matte, reinigbare verf. Ideaal om te gebruiken in ruimtes waar snel vlekken ontstaan, zoals in de keuken, badkamer en in huishoudens met kinderen en huisdieren.

Met een schoonmaakdoek krijg je de hardnekkigste vlekken er weer af. In tegenstelling tot veel andere verven blijft Histor Clean na het poetsen mat i.p.v. dat het glimmende vlekken achterlaat.

Ik werd uitgedaagd door Histor om de proef op de som te nemen. Achter de wasbak in de badkamer ontstaan al snel (vieze) watervlekken. Ook laat ik nog wel eens mijn mascara, oogschaduw of andere make-up uit mijn handen vallen en ontstaan er hierdoor vieze plekken.

Om Histor Clean uit te testen mocht ik er voor één keer een nog grotere troep dan normaal van maken. Dat laat ik mij natuurlijk geen twee keer zeggen!

Hammam in de badkamer

Hammam (of hamam / hamman) in de badkamer: die sfeer wilde ik graag creëren. Met de kleur Voorspoed van Histor Clean is er een mooie mediterrane uitstraling ontstaan.

Gecombineerd met een aantal planten, een hamam handdoek en mooie accessoires, zoals een houten borstel waan ik mij zo in Marokko!

terracotta histor clean voorspoed

Wat vinden jullie van het resultaat? Toch liever een Scandinavische badkamer? Bekijk dan de tips voor een moderne Scandinavische badkamer bij Dirksdotter.

Liefs, Ilse

samenwerking bedrijven

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

6 gedachten over “Van Scandinavisch naar Midden-Oosten in de badkamer met Histor Clean”

      1. Beste,

        Voor mij is het ook niet helemaal duidelijk welke kleur terracotta u gebruikt heeft. Ik lees histor clean, maar als ik daar op Google kom ik op heel veel verschillende kleuren. Ik hoor graag welke kleur u gebruikt heeft voor de badkamer, vind het prachtig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven