Tijd besparen in de keuken met HelloFresh (review van de maaltijdbox)
review hello fresh

Tijd besparen in de keuken met HelloFresh

Ik ben altijd op zoek naar handige tips en ideeën om tijd te besparen in het huishouden. Met name in de keuken zijn we toch wel erg veel tijd kwijt. Toen HelloFresh mij vroeg ik of ik hun maaltijdbox wilde uittesten was ik dan ook meteen enthousiast.

Al vaker hoorde ik van vrienden en familie dat ze gebruik maken van de HelloFresh maaltijdbox. Stuk voor stuk zijn ze er enthousiast over, dus ik weet eigenlijk niet waarom ik het niet eerder heb uitgeprobeerd. In dit artikel deel ik graag meer informatie over de HelloFresh maaltijdbox en vooral, gaan wij dit vaker bestellen?

Wat is de HelloFresh maaltijdbox?

Met de HelloFresh maaltijdbox krijg je elke week verse ingrediënten inclusief receptenkaart thuisbezorgd om zelf je maaltijd te bereiden. Je bespaart tijd, omdat je niet zelf maaltijden hoeft te verzinnen en dit in de winkel bij elkaar hoeft te zoeken. Alle ingrediënten komen direct van de leveranciers en zijn daardoor zo vers mogelijk. Ook wordt de hoeveelheid ingrediënten precies op de maaltijd afgestemd om verspilling van voedsel tegen te gaan.

De ingrediënten zijn handig per maaltijd inclusief receptenkaart bij elkaar verpakt, zodat het zo de koelkast in kan. Je kunt zelf je menuvoorkeur aangeven, zoals vegetarisch, lekker snel of familierecepten. Erg fijn is het dat je wekelijks uit 22 wisselende recepten kan kiezen. Ze heb je altijd iets wat je ook echt lekker vind, maar ben je geen tijd kwijt met het bij elkaar zoeken van recepten en ingrediënten. En dat scheelt heel veel tijd in het huishouden.

Daarnaast kan je voor 3, 4 of 5 maaltijden per week kiezen en het aantal personen aangeven. Nog een voordeel is dat je je maaltijdabonnement altijd op pauze kan zetten. Je hoeft dus niet elke week de maaltijdboxen te bestellen, maar het mag wel. Als je je abonnement maar op tijd op pauze zet als het even niet uitkomt.

Wat zijn onze ervaringen met HelloFresh?

Gezond en vers eten vinden wij erg belangrijk. Daarnaast hou ik van gevarieerd eten en ben ik daardoor elke week al snel 1 a 1,5 uur bezig met alleen al het boodschappenlijstje samen stellen. Soms vind ik dit leuk om te doen, maar ik heb er ook regelmatig helemaal geen zin in en zit dan met 0 inspiratie een lijstje samen te stellen.

Wat dat betreft is HelloFresh echt ideaal: met een paar klikken op de knop heb je gevarieerd, vers en gezond eten besteld. Dit bespaard echt een hoop tijd in het huishouden.

ingredienten hello fresh-2

De box wordt in een handige doos thuisbezorgd en de ingrediënten zijn per dag verpakt in een papieren zak, deze schuif je zo in de koelkast. Ook dat is erg handig en bespaard een hoop tijd.

Wat mij opvalt is dat de kwaliteit van de groente echt een stuk beter en verser is dan uit de supermarkt, hier ben ik dan ook heel enthousiast over. Zelf gaan wij meestal naar de markt om onze groente zo vers mogelijk te halen, omdat we de kwaliteit in de supermarkt vinden tegenvallen. Dit zou met HelloFresh niet meer hoeven en hier besparen we veel tijd mee.

Toch vind ik er ook een nadeel aan zitten. Het valt ons op dat best veel ingrediënten en groente in plastic is verpakt. Duurzaamheid is belangrijk voor HelloFresh en je ziet dat ze zoveel mogelijk papieren verpakkingen gebruiken, maar naar mijn mening is er toch nog meer dan nodig in plastic verpakt. Zelf geven ze aan dat ze dit doen om het zo vers mogelijk te houden, maar onze ervaring met groente en noten op de markt is dat dit niet perse nodig is. Zo hoeft komkommer niet perse in een plastic verpakking. Toch is HelloFresh al duidelijk een stap verder dan de supermarkten, waar nog veel te veel gebruik van plastic wordt gemaakt.

Uit navraag bij HelloFresh blijkt dat ze veel doen op het gebied van duurzaamheid. Sinds augustus 2020 is HelloFresh het eerste wereldwijde koolstof neutrale maaltijdbox-bedrijf. In het Nederlandse distributiecentrum wordt voor 270 kW via zonnepanelen opgewekt en in Amsterdam zijn bezorgingen 100% emissie vrij, andere steden volgen snel.

Deze projecten, in combinatie met verbeteringen aan de verpakkingen, het tegengaan van voedselverspilling en een algemeen belang voor milieubewuste acties maken van HelloFresh een duurzaam alternatief voor veel van de keuzes in supermarkten.

Wij eten bewust weinig vlees en halen dit bij de biologische slager op de markt. Het vlees wat bij onze maaltijdbox van HelloFresh zit is scharrelvlees. Een betere keuze dan het meeste vlees uit de supermarkt, maar zelf zijn wij al een stapje verder. Toch zie ik dit niet als een groot probleem, er is namelijk keuze genoeg uit vegetarische gerechten bij Hello Fresh.

Dat brengt mij bij de maaltijden: die zijn ons namelijk erg goed bevallen. Ontzettend lekkere recepten, die makkelijk stap voor stap op de receptenkaart worden uitgelegd. Alle ingrediënten zijn smaakvol en vers en we hebben echt genoten van elke maaltijd. Wat dat betreft is dit een echte aanrader.

En dan het laatste punt: het geld. Ik hoor namelijk vaak dat veel mensen HelloFresh duur vinden. Zelf zie ik dit niet zo. Oké, het is iets duurder dan als je de ingrediënten los in de supermarkt zou kopen. Maar persoonlijk vind ik de kwaliteit van de ingrediënten beter dan in de supermarkt. Daarnaast bespaar ik veel tijd doordat ik niet zelf recepten hoef te verzinnen en een boodschappenlijstje hoef op te stellen. Ook hoef je in de supermarkt of op de markt niet alle ingrediënten zelf bij elkaar te zoeken. Daarom vind ik het niet erg om er iets meer geld voor te betalen, want daar staat ook echt iets tegenover.

Gaan wij HelloFresh vaker bestellen?

Voor ons heeft de HelloFresh maaltijdbox veel voordelen, maar ook een aantal nadelen. Ik vind de hoeveelheid tijd die je met HelloFresh in het huishouden bespaart echt een pluspunt en daarnaast zijn de maaltijden erg lekker, gezond en van goede kwaliteit.

ervaringen hello fresh

Wat ik echt een voordeel vind is dat de ingrediënten qua hoeveelheid precies op ons zijn afgestemd. Je hoeft dus niks weg te gooien en dit is goed voor het milieu. Het plastic om sommige groente weegt voor ons toch best zwaar. Dit komt omdat wij de afgelopen jaren juist stappen hebben gezet om het plastic verbruik in het huishouden te verminderen en dit voelt voor ons een beetje terug naar af.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt wel dat voedselverspilling schadelijker voor het milieu is dan plastic verpakkingen om groente langer vers te houden. Daarnaast is de groente ook vooral gewoon groente uit het seizoen, wat ook weer een pluspunt is. Omdat wij onze groente vooral op de markt halen gooien wij nauwelijks wat weg en kiezen wij automatisch voor groente uit het seizoen (maar dan zonder plastic), maar zeker als je groente in de supermarkt haalt valt op dit punt veel winst te behalen.

Wij zullen daarom niet elke week voor HelloFresh kiezen. Ook omdat we (nog) niet volledig vegetarisch willen eten, maar als we vlees eten wel echt biologisch vlees willen.

Toch komt het regelmatig voor dat we geen tijd hebben om een boodschappenlijstje te maken en daardoor voor kant-en-klaar kiezen, of geen tijd hebben om naar de markt te gaan en daardoor alles bij de supermarkt moeten halen. En daar zit ook alles in plastic (nog meer dan bij HelloFresh) en is het ook nog eens minder lekker. Voor die drukke weken waarin we eigenlijk geen tijd hebben voor het huishouden gaan wij vanaf nu gebruik maken van HelloFresh.

Dat vind ik ook het fijne aan HelloFresh: je kunt het abonnement elk moment pauzeren en daarmee is het hartstikke flexibel en kan je het aanpassen zodat het bij jou en je gezin past.

Heb jij al weleens HelloFresh geprobeerd? En wat zijn jouw ervaringen? Bekijk de website van HelloFresh voor meer informatie.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven