Maak zelf een groot canvas poster van een douchegordijn
groot schilderij van douchegordijn maken

Maak zelf een groot canvas poster van een douchegordijn

Ik heb weer een super leuke DIY die ik aan jullie wil laten zien. Ik kwam dit idee al eerder tegen in de groep Woontrends op Facebook. Door zelf een canvas poster van een douchegordijn te maken haal je op een goedkope manier een grote poster in huis. En deze poster is helemaal niet moeilijk om zelf te maken, ik laat het jullie zien.

Zelf maakte ik gebruik van houten latjes als frame voor de poster. Je kunt ook een canvas doek gebruiken, maar dit is wel iets duurder. Het voordeel daarvan is wel dat het douchegordijn iets strakker bevestigd kan worden. Ik laat jullie graag zien hoe ik dit gemaakt heb.

douchegordijn poster

Zelf een canvas poster maken

Benodigdheden

Werkwijze

Eerst ga je het houten frame maken. Ik gebruikte voor het houten frame latjes die ik over had van een ander project, maar anders kan je in de bouwmarkt of online latjes in een maat naar keuze bestellen.

De latten bevestig je aan elkaar met hoekjes, zodat het een stevig frame is voor je canvas doek.

Daarna leg je het douchegordijn op de grond met de opdruk naar beneden. Hier leg je het houten frame overheen. Voor je het douchegordijn gaat vastzetten kijk je eerst goed of het houten frame recht en op de goede plek ligt.

Nu kan je het douchegordijn vast gaan zetten. Ik ben zelf met de bovenkant begonnen, omdat ik hier het minste stof over had en dit het meest overzichtelijk vond.

Controleer nog een keer of het frame goed recht ligt en zet het doek vast aan het frame. Met een nietmachine ben je het snelst klaar. Zelf had ik geen nietmachine in huis en daarom koos ik voor spijkers. Dit werkt ook prima, maar zorg er wel voor dat de spijkers niet te dik zijn zodat je ze niet aan de andere kant er doorheen slaat.

douchegordijn om frame vastzetten

Je gaat het doek dus aan de achterkant vast zetten. Controleer keer op keer of het doek goed recht ligt en trek het doek regelmatig strak om het zo mooi mogelijk om het frame te krijgen.

Als het doek goed vastzit kan je restjes stof die aan de achterkant overhangen afknippen. Deze zitten uiteindelijk anders alleen maar in de weg.

Het kan zijn dat het doek niet helemaal kreukvrij is. Zelf vind het handig om deze met een kledingstomer zoveel mogelijk weg te strijken en eventuele kleine kreukels die nog blijven zitten worden in de loop der tijd vanzelf minder.

En klaar is je budget canvas poster! Zo heb je een originele en goedkope poster die je zelf in een maat naar keuze kan maken. Ik heb de poster zelf een plekje in de werkkamer van mijn man gegeven. Een ideale manier om voor een paar tientjes weer een nieuwe look aan de ruimte te geven.

Ga jij ook met deze DIY aan de slag? Laat het mij dan weten in de comments. En op zoek naar meer inspiratie voor aan de muur? Bekijk dan deze 18 ideeën die je zelf kunt maken.

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven