DIY: een wand van kurk - InteriorTwin
keuken kurkwand

DIY: een wand van kurk

In deze nieuwe blogpost wil ik alvast één van de trends voor 2017 aan jullie verklappen: kurk. Misschien dat je bij kurk aan de jaren 70 moet denken, maar think again. Kurk is terug van weggeweest. Kurk is een mooi natuurlijk materiaal wat zorgt voor een stukje levendigheid in huis.

prikbord keuken

Kurk24

Ik kon in de keuken nog wel een stukje levendigheid gebruiken. Nu ben ik dol op mijn stoere, zwarte keuken, maar met deze donkere dagen is het soms wel erg somber. Ik had al langer het idee om de zijwand van de keukenkast te bekleden met kurk, dit leek mij een leuk DIY projectje. Op een zondagmiddag kwam ik de website van Kurk24 tegen en besloot ik dat het toch echt tijd werd om aan de slag te gaan met de kurkwand.

kurkwand keuken

Op de site van Kurk24 bieden ze veel verschillende soorten kurk aan. Ik besloot voor 2 centimeter dikke kurkplaten te gaan. In eerste instantie had ik het idee om deze rechtstreeks op de keukenwand te lijmen, maar omdat ik nogal veranderlijk ben (herkennen jullie dat? haha) heb ik besloten het anders aan te pakken. Ik heb de kurkplaten eerst op maat gesneden en daarna bevestigd op een mdf-plaat. Deze plaat heb ik tegen de zijkant van de keukenwand geplaatst.

kurkwand

Posters

Daarna kon ik helemaal los, want het stylen kon beginnen. De posters op de kurkwand komen uit het Vtwonen posterboek. Wil je nog meer poster inspiratie, neem dan hier een kijkje. Maar naast posters kan je nog zo veel meer leuks bevestigen om het wat spannender te maken. Zo plaatste ik een aantal klemmen i.p.v. punaises, een poster vervangen wordt zo wel heel makkelijk. Ook hing ik één van mijn zelfgemaakte muurhangers aan de wand. Verder kocht ik nog een aantal houten pijlen bij de Xenos, hiervan verfde ik er één zwart voor aan de kurkwand.

kurkwand trend
kurkwand kurk24

Mocht dit nog niet inspiratie genoeg voor jullie zijn, dan heb ik nog een pinterestbord vol met inspiratie over kurk gemaakt.

Wat vinden jullie van het resultaat? Zijn jullie ook klaar voor een kurkwand in huis?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

* Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Kurk24.

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven