Veranderdrang: tips voor het stylen van de woonkamer | InteriorTwin
stylen van de woonkamer - InteriorTwin

Veranderdrang: Tips voor het stylen van de woonkamer

De veranderdrang heeft hier weer toegeslagen. Voor de blogpost over design accessoires ging ik aan het schuiven met accessoires op de haard. Ik wilde namelijk een foto te maken van de Heima kandelaar van Norman Copenhagen.

Tijdens het stylen voor de foto belandde één van mijn plantjes op de haard en ik vond het eigenlijk wel leuk staan. En zoals het meestal gaat als er 1 accessoire van plaats verandert: dan verandert er meer. Ik laat jullie zien wat ik veranderd heb en geef jullie tips voor het stylen van de woonkamer.

Schuiven met plantjes

Het plantje wat eerst op de salontafel stond verschoof dus naar de open haard. Nu bleef alleen de zebraplant over op de salontafel en dat vond ik een beetje saai. Daarom verhuisde ook dit plantje naar een andere plek. Omdat de zebraplant de hoogte in groeit koos ik ervoor om deze tussen de televisie en stoel naast de open haard een plekje te geven.

Stylen met planten - InteriorTwin
planten in de woonkamer - InteriorTwin

De plantjes die naast de tv stonden verhuisden daardoor naar de andere kant van het tv meubel. Met de plant op de grond die er al stond is er nu een mini urban jungle ontstaan.

Ook aan de houten ladder hangt een nieuwe plant. De plantenhanger heb ik zelf gemaakt. Daar komt binnenkort een blog met uitleg over online.

urban jungle in de woonkamer - InteriorTwin

Op de plek naast de houten ladder stond eerst de plantenkas met cactussen. Deze heeft nu een plekje op het dressoir achter de bank gekregen. Op deze plek staat regelmatig een bos bloemen, maar ik vind de cactussen hier veel beter tot hun recht komen. Ook op de salontafel staat een ander plantje.

Deze stond op zolder en vergat ik nog wel eens water te geven. Oeps! Hij hangt er op de foto dan ook een beetje zielig bij, maar het gaat gelukkig steeds beter met hem. Nu het plantje zo’n centrale plek in de woonkamer heeft gekregen wordt hij vast niet meer vergeten : )

cactussen in de woonkamer - InteriorTwin

Tips voor het stylen van de woonkamer

Ik vind het zelf heerlijk om de woonkamer te stylen. Een middag een beetje schuiven met accessoires is voor mij pure ontspanning. Zo zorg je er ook voor dat er met de spullen die je al in huis hebt een nieuwe look ontstaat. Lowbudget veranderdrang dus! Maar waar moet je nu op letten als je de woonkamer gaat stylen? Ik geef jullie drie tips.

  • Speel met grootte en hoogte. Let erop dat de accessoires die je bij elkaar zet verschillende groottes en hoogtes hebben. Als je alleen maar accessoires van dezelfde hoogte bij elkaar zet ziet het er al snel saai uit. Door af te wisselen in grootte en hoogte voorkom je dit en ziet het er veel leuker uit.
  • Kleur bij kleur. Je wilt niet dat accessoires in huis voor chaos zorgen. Kies daarom voor een aantal kleurtinten die je steeds laat terugkomen in je accessoires. Zelf kies ik in de woonkamer standaard voor accessoires in zwart, wit, grijs of groen. Zo weet ik zeker dat er ergens een plekje is waar de accessoire past. Maar zou ik er bijvoorbeeld blauw of rood aan toevoegen dan wordt het al snel rommelig.
  • Groepeer je accessoires. Als je veel accessoires in huis hebt kan het er al snel rommelig uit zien. Zorg er daarom voor dat je je accessoires bij elkaar zet en groepeert. Dit ziet er veel rustiger uit dan dat je overal spullen hebt staan. Nu is mijn eigen motto “more is more’, maar als je goed kijkt zie je wel dat mijn accessoires gegroepeerd staan. Zelfs in mijn huis ziet het er daardoor niet te rommelig uit.

Heb je een kleine woonkamer? Bekijk dan ook deze tips om meer ruimte in een kleine huiskamer te creëren.

cactussen in de woonkamer - InteriorTwin

Hebben jullie ook weleens last van veranderdrang? En wat is jullie gouden tip als het gaat om het stylen van de woonkamer?

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

4 gedachten over “Veranderdrang: Tips voor het stylen van de woonkamer”

  1. Irma de Groot

    Hoi Ilse, de kleur groen in je woonkamer vind ik erg mooi.
    Mag ik weten welke kleur dat is?
    Ik heb ook een grijze bank en vind de kleurcombinatie erg mooi!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven