I did it again: een nieuw vloerkleed! + 3 tips voor een nieuw vloerkleed
nieuw vloerkleed - interiortwin

I did it again: een nieuw vloerkleed!

Wie mij volgt op Instagram heeft het al wel gezien: ik heb een nieuw vloerkleed! Er wordt heel vaak gevraagd waar ik het vloerkleed gekocht heb. Ik vertel het je in deze blogpost en verklap meteen waarom ik alweer naar een nieuw vloerkleed aan het kijken ben.

Ook geef ik je een paar tips hoe ook jij het perfecte vloerkleed kan vinden.

Mijn vloerkleden verslaving

Misschien hebben jullie het al wel door. Ik heb een vloerkleden verslaving. Ik heb in (bijna) elke ruimte in huis wel een vloerkleed liggen. Ale eerder schreef ik een blog over mijn lelijkste vloerkleed in huis. Maar in de woonkamer hoort natuurlijk een mooi vloerkleed te liggen.

Tot een klein half jaar geleden hadden wij het bekende vloerkleed van de Karwei in de woonkamer liggen. In februari kwam onze pup Jackie in huis en omdat ze nog niet zindelijk was verhuisde het vloerkleed naar boven. Stiekem wist ik al wel dat dat vloerkleed niet meer terug zou komen en dat ik op zoek zou gaan naar een nieuw vloerkleed.

Hoe ik toevallig mijn droom vloerkleed tegenkwam

Een half jaar geleden kocht ik twee hele gave kussens bij de Wehkamp. Toevallig zag ik dat de Wehkamp een  vloerkleed verkocht uit dezelfde collectie als de kussens. Ik was op slag verliefd! Het kon dan ook niet anders of ook dit vloerkleed belandde in mijn winkelmandje.

zwart wit vloerkleed - InteriorTwin

Ik had het liefst het vloerkleed meteen in de woonkamer uitgerold. Maar Jackie was nog niet zindelijk en dat zou natuurlijk zonde zijn van het vloerkleed. Een maand geleden was het eindelijk zover. Jackie was (zo goed als) zindelijk en het vloerkleed kon uit de verpakking worden gehaald.

Het vloerkleed past perfect bij de rest van de zithoek. Het resultaat was precies wat ik in gedachte had. Het contrast van het zwart en wit past heel mooi bij de rest van de meubels in de woonkamer. Dankzij de franjes krijgt het vloerkleed een zachtere uitstraling en oogt het niet te kil.

tips beste vloerkleed - InteriorTwin

En toch ben ik alweer aan het rondkijken voor een nieuw vloerkleed. Niet omdat ik uitgekeken ben op het vloerkleed. Het vloerkleed blijkt niet hondenproef te zijn. Het kleed is namelijk opgebouwd uit allemaal bolletjes draad. Jackie kan al die bolletjes niet weerstaan en loopt er regelmatig aan te trekken. Met als resultaat dat het vloerkleed snel beschadigd.

Ik hoop dat het vloerkleed nog een hele tijd mee kan, maar als je goed kijkt ziet het er niet op elke plek even mooi meer uit. Jackie heeft nu gelukkig door dat ze niet aan het vloerkleed mag trekken, dus hopelijk blijft de schade verder beperkt!

Vloerkleed in huis: waar moet je opletten?

Ik had beloofd jullie ook nog wat tips te geven hoe ook jij het perfecte vloerkleed kan vinden. Waar moet je op letten bij het kopen van een vloerkleed?

  • De afmetingen: het vloerkleed moet niet te klein en niet te groot zijn. Voor de bank vind ik het zelf ideaal om ongeveer de breedte van de bank aan te houden. Het vloerkleed mag net iets smaller of breder zijn, maar te klein of te groot is meestal niet mooi.
  • De stijl van het vloerkleed: Een vloerkleed kan een ruimte er totaal anders laten uitzien. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over welke uitstraling een vloerkleed moet hebben. Wil je meer rust? Kies dan voor neutrale tinten of een effen vloerkleed. Mag je vloerkleed opvallen in huis? Kies dan voor een origineel patroon, een hoogpolig vloerkleed of een felle kleur. Of kies voor een vintage vloerkleed voor een originele uitstraling.
  • De prijs van het vloerkleed: Hoeveel wil je aan een vloerkleed uitgeven? Een vloerkleed is er namelijk in allerlei prijscategorieën te koop. Ik weet zelf dat ik graag afwissel met vloerkleden, dus ik geef liever niet teveel uit aan een vloerkleed.

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

6 gedachten over “I did it again: een nieuw vloerkleed!”

  1. Onwijs leuk vloerkleed inderdaad en past helemaal mooi bij de rest! Ik geef zelf liever ook niet teveel uit aan een vloerkleed, aangezien ik van afwisseling houd en er met een hond natuurlijk altijd een ongelukje kan gebeuren (wel zindelijk, maar overgeven doet ie wel het liefst op het vloerkleed… bah).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven