DIY haakjes kapstok: maak zelf een kapstok voor accessoires
kapstok om accessoires aan op te hangen

DIY haakjes kapstok

Soms zie je ergens een plaatje en raak je meteen geïnspireerd voor een DIY in huis. Dat had ik vorig jaar toen ik een plaatje zag van de VT wonen beach office: een kapstok achter de (eet)tafel over de gehele breedte van de muur. Dat leek mij wel iets voor thuis, want ik houd van regelmatig veranderen in huis. Door middel van zo’n muur brede kapstok kan dat zonder steeds nieuwe gaten te boren in de muur. Ideaal!

De zoektocht naar een kapstok

Ik ging op zoek naar soort gelijke houten kapstokken. Aangezien ik er meer dan eentje nodig had, vond ik ze eigenlijk allemaal te duur. Dus ging mijn zoektocht verder naar goedkopere opties.

Ik herinnerde mij dat ik op Instagram een soortgelijke kapstok had gezien Fredriek van @frechic en Sandra van @miss.hop. Ik heb hun gevraagd hoe zij de kapstok hebben gemaakt.

kapstok frechic-2
Kapstok @frechic
kapstok miss.hop-2
kapstok @miss.hop

Fredriek had de blauw ijzeren kapstokken (want het zijn er meerdere) bij de kringloop gevonden en zelf met de muur mee geschilderd. Wat een gave vondst! Maar ja, de kans dat ik op korte termijn tegen zo iets aan zou lopen bij de kringloop was natuurlijk klein. Als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb, wil ik dat ook zo snel mogelijk geregeld hebben. Sandra vertelde mij dat zij de haakjes op een metalen strip heeft laten lassen. Helaas ken ik niemand die zo iets voor mij kon maken, dus ging mijn zoektocht weer verder.

DIY: zelf een kapstok maken

Ik heb jullie al eerder verteld over mijn handige klusvader en die heeft me ook dit keer weer geholpen. Ik heb mijn vader laten zien wat ik wilde en hij is gaan nadenken over een stevige constructie. Zodat ik er van alles aan kan hangen zonder dat de haken afbreken of de gehele kapstok van de muur af komt.

Benodigdheden:

– Schroefhaakjes verzinkt 50mm
– Pluggen maat 6
– Kruiskop schroeven 3,9 x 45mm
– Vuren houten lat van 2cm dik

Werkwijze:

Mijn vader heeft eerst alle haakjes ingedraaid. Ik heb er 14, om de 20 cm zit een haakje. Daarna heeft mijn vader de lat (mijn lat is 265cm lang) met 4 schroeven en pluggen aan de muur bevestigd. Om de kapstok niet te veel te laten opvallen, heb ik hem mee geschilderd in de kleur van de muur. Want alle aandacht moet natuurlijk gaan naar wat er aanhangt.

zelf kapstok maken
kapstok verven
Resultaat:

De kapstok hangt er nu een klein jaar en ik ben er nog steeds super blij mee. Door de kapstok helemaal zelf samen te stellen en te maken, gaf ik lekker mijn eigen draai aan deze DIY en daar houd ik van. Want daardoor is het meteen een uniek en persoonlijk item in huis geworden! Het afgelopen jaar heb ik al verschillende keren wat verandert aan de kapstok. Zie hieronder voor een kleine impressie.

zelfgemaakte kapstok jeannette van luyck
zelf kapstok maken-2
kapstok over hele wand

Lijkt jou dit ook iets voor bij jou thuis en heb je nog vragen, ik beantwoord ze graag. Mocht je geïnspireerd zijn geraakt door deze DIY en ga je deze of een eigen variatie op deze kapstok maken, vind ik het leuk als je me dat even laten weten. Ik ben benieuwd naar jouw creatie!

Liefs,
Jeannette

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “DIY haakjes kapstok”

 1. Hoi Ilse,
  Vraag! Heb je de macrame hangers zelf gemaakt (ze zijn super mooi)? Of heb je een tip waar ze verkrijgbaar zijn?
  Groetjes Dorien

  1. Hoi Dorien,

   Ik heb het even nagevraagd bij Jeannette want dit is haar huis 🙂 Mooi zijn de macramé hangers he! Jeannette heeft ze overal en nergens vandaan. Als je googled op macramehanger of wandhanger kom je vergelijkbare hangers tegen. Ook kan je kijken bij bijvoorbeeld vtwonen of wehkamp, zij hebben diverse soorten in de webshop staan.

   Succes met je zoektocht!

   Groetjes,
   Ilse

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven