Een hond in huis - Jackie en ons interieur | InteriorTwin

Een hond in huis – Jackie en ons interieur

Wie mij wat langer volgt weet waarschijnlijk wel dat wij sinds vorig jaar februari een hond in huis hebben. Jackie, een Boomer, brengt een hoop gezelligheid met zich mee. Toch verklaarde onze omgeving ons voor gek toen wij vertelden een hond te willen. Want Ilse, je bent toch zo gek op je meubels?! Pas op!

Hoe is het nu echt om een hond in huis te hebben? Wat zijn de gevolgen voor ons interieur? De hoogste tijd om er iets meer over te vertellen!

Jackie als pup in huis

Toen Jackie net in huis kwam hebben we natuurlijk wel voorzorgsmaatregelen genomen. Het vloerkleed verdween tijdelijk uit de woonkamer tot ze zindelijk was. Ook hadden we als snel door dat Jackie graag op de meubels knaagt.

Vooral de eettafel en salontafel vond ze heerlijk om op te knagen, want hout is toch ook gewoon heel erg lekker? Veel corrigeren en afleiden met een lekker bot hielp een heel stuk, maar niet helemaal. Onder het tv-meubel hebben we houthaard voor de sier liggen.

Al snel leerde Jackie dat ze op deze blokken hout wel mag knagen en op de meubels niet. De ideale oplossing!

een hond in huis

Een kleed op de bank

Jackie zit het liefst heel dicht bij ons. En wij zitten graag op onze heerlijke loungebank. Om deze bank the beschermen hebben we er al snel een kleed overheen gelegd. Jackie weet dat ze alleen op het kleed mag liggen en laat de bank verder met rust.

Nog een voordeel: ik kan heerlijk onder het kleed wegkruipen. Het kleed op de bank ziet er natuurlijk niet zo mooi uit, maar soms is praktisch zijn gewoon belangrijker dan dat het er mooi uitziet. En voor de foto’s leggen we het kleed natuurlijk wel gewoon mooi neer ; – )

Een lelijke bench

Het grootste nadeel voor ons interieur is toch wel die lelijke bench. Daar kan ik echt niet aan wennen. Helaas hebben we de bench nodig, Jackie wil alleen maar daar ‘s nachts slapen. Inmiddels is de bench verplaatst naar een plek achter de bank, zodat we hem minder zien.

Ook ligt er een kleed overheen om hem een beetje af te schermen en zo een knus hoekje te creëren. Het voordeel van de bench is dan wel weer dat het eten en drinken in de bench staat en dus geen ruimte in de woonkamer inneemt.

Speelgoed, speelgoed, speelgoed

Nog iets waar we behoorlijk aan moeten wennen: er ligt altijd speelgoed door de kamer. Alle ouders die dit lezen herkennen dit vast ook. Heb je net alles opgeruimd en aan de kant gelegd, draai je je om, en er ligt alweer een nieuw speeltje midden in de kamer. Op foto’s duikt er tegenwoordig dan ook regelmatig een speeltje op die ik over het hoofd heb gezien! We kunnen trouwens de verleiding niet weerstaan om regelmatig nieuwe speeltjes te kopen. Gelukkig is er online veel leuks te koop, bijvoorbeeld op www.pets-expert.nl.

Jackie en kussens

Nu Jackie wat ouder is en iets beter luistert weet ze heel goed dat ze van de meubels moet afblijven. Er is alleen één verleiding die ze niet kan weerstaan: kussens! Het liefst kauwt ze de hele dag op de ritsen van de kussens. Natuurlijk proberen we haar dit af te leren. Maar vooral als wij niet in de woonkamer zijn dan gaat ze eens goed los op de kussens… Gelukkig ben ik gek op kussens en wissel ik graag af, een goed excuus dus om regelmatig nieuwe kussens te kopen!

Ook hebben we een hondenhek waarmee we de keuken kunnen afsluiten. Een hondenhekje kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor de trap of bij de tuindeuren.

De waarschuwingen vooraf van onze omgeving waren heel lief, maar gelukkig overbodig. Die kapotte kussens overleven we wel. De tuin is trouwens een heel ander verhaal, daar sneuvelt iets meer want Jackie is dol op graven… Maar al met al brengt ze vooral heel veel liefde en gezelligheid en zouden we echt niet meer zonder haar kunnen! Hebben jullie ook een hond in huis?

Liefs,

Ilse

samenwerking bedrijven

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven