Maak zelf low-budget je eigen inloopkast met meubels van IKEA
inloopkast in slaapkamer

Maak zelf low-budget je eigen inloopkast met meubels van IKEA

Een eigen inloopkast, welke vrouw droomt er nou niet van? Ik kan je in ieder geval vertellen dat het bij mij hoog op mijn wishlist stond!

Gelukkig hebben wij in ons huis een grote slaapkamer waardoor er voldoende ruimte is voor een inloopkast. Maar een dure, op maat gemaakte inbouwkast, daar hadden wij geen budget voor.

Heb je wel eens de prijs van een op maat gemaakte inloopkast gezien? Wij waren ervan overtuigd dat dat veel goedkoper moest kunnen!

Met meubels van IKEA hebben wij zelf een inloopkast gemaakt. Hoe wij dat gedaan hebben laat ik je graag in deze blogpost zien, zodat ook jij aan de slag kan met een inloopkast voor in de slaapkamer.

inloopkast ikea

Zelf een inloopkast maken

Voor je aan de slag kan met het maken van een inloopkast moet je deze eerst ontwerpen zodat je een goed beeld krijgt van hoe deze eruit moet komen te zien.

Denk na over hoeveel ruimte je wilt om spullen op te hangen en neer te leggen. En misschien wil je nog wel andere spullen in de inloopkast hebben, zoals bijvoorbeeld een spiegel.

Ook moet je nadenken over hoe breed de inloopkast moet worden en hoe je deze kast afschermt van de slaapkamer. Een nette afscheiding vonden wij heel belangrijk, daarom hebben wij wel budget uitgetrokken voor een scheidingswand gemaakt door een timmerman.

Als je hier geen budget voor heb kan je natuurlijk ook kasten van IKEA met de rug naar de slaapkamer draaien. Timmer deze netjes af met mooi plaatwerk, zo creëer je makkelijk zelf je scheidingswand.

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende ideeën voor de indeling van een inloopkast. Wij kozen ervoor om één muur helemaal te vullen met KALLAX kasten.

Op de bakken voor in de kasten maakte ik leren greepjes, zodat het er iets moderner uitziet.

Boven deze kasten hing ik MULIG kledingroedes naast elkaar. Daarboven kwam nog een legplank voor spullen die we niet zo vaak gebruiken.

Aan de andere kant van de inloopkast verzamelde ik via Marktplaats keukenplanken van IKEA. Ik vond dit een originele manier om de schoenen op te bergen.

Erbovenop hangen nog een aantal haken om bijvoorbeeld tassen aan op te hangen.

Ook heb ik nog een klein hoekje met een plankje om al mijn sieraden op te bergen. Daarvoor staat een spiegel, natuurlijk wel zo handig in een inloopkast!

Daarnaast staat een trapje van IKEA die ik kan gebruiken om makkelijk op de bovenste legplank spullen te pakken.

Voor goede verlichting hebben wij een verlaagd plafond gemaakt met inbouwspots.

inbouwkast ikea

Met deze praktische invulling hebben wij zelf een goedkope inloopkast gemaakt. Hij is nog niet helemaal afgewerkt, maar we hebben volop ruimte en gemak van deze ruime kledingkast.

Liefs, Ilse

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan ook:

Maak zelf low-budget je eigen inloopkast

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven