De loungehoek met matraskussens in de tuin is onze favoriete hoek om te zitten in de zomer. Alleen door het vele zonlicht zijn de loungekussens zo verkleurd dat ze eigenlijk vervangen moeten worden. Zonde, want ze zitten nog heerlijk. Ook zijn goede matraskussens niet goedkoop en geef ik mijn geld liever aan andere dingen uit. Daarom besloot ik om zelf nieuwe kussenhoezen te maken. In deze blog leg ik je uit hoe ik dit heb gedaan. Het is super makkelijk en je maakt deze kussenhoes zonder naaimachine.

Zelf kussenhoezen maken voor een lounge matraskussen buiten

Voor de loungekussens buiten heb je speciale stof nodig. Deze stof voor buiten is waterafstotend en beschermd tegen de zon. Deze stof is vaak wat duurder, maar gaat wel langer mee. Hoe lichter de stof hoe langer deze waarschijnlijk zal meegaan. Zelf hebben wij al twee keer voor zwarte matraskussens in de tuin gekozen. Heel stoer en industrieel om te zien, maar een donkere kleur verkleurd heel snel in de zon. De eerste keer zelfs al binnen twee maanden! Deze keer besloot ik voor een lichtere tint te kiezen. En omdat ik gek ben op groen viel mijn oog uiteindelijk op olijfgroene stof.

Dit heb je nodig:

  • Speciale stof voor buiten
  • Garen, het liefst in dezelfde kleur als de stof
  • Schaar
  • Naald
  • Matraskussens. Ik koos ervoor om onze oude matraskussens te hergebruiken. Maar je kan ook bij bijvoorbeeld IKEA een matras kopen. Voor kleinere pallets zijn de kindermatrassen geschikt. En voor een rugkussen kan je schuimrubber op maat bestellen.

Zo maak je een kussenhoes om je loungekussen

Eerlijk is eerlijk, ik heb het steeds over een kussenhoes om het loungekussen, maar omdat je de achterkant toch niet ziet heb ik deze niet netjes afgewerkt. De manier die ik hier beschrijf is de makkelijkste en goedkoopste manier en kan je zelf doen, zonder naaimachine. Dit is niet perse de beste manier, maar ik ben vast niet de enige zonder naaimachine die toch zelf aan de slag wilt.

  1. Leg het matraskussen op de stof en knip de stof zo af dat je meer dan voldoende stof hebt om de voorkant en de zijkanten te kunnen bedekken.
  2. Vouw aan twee zijden de stof zo dat deze elkaar overlappen. Rijg dan een lange draad aan de naald en hecht deze hoek zo goed mogelijk af. Hecht net zo lang door zodat je ook de onderkant van het kussen de stof vastzet.
  3. Herhaal dit ook voor de andere 3 hoeken.

zelf kussenhoes loungekussen maken 2

En klaar is de hoes om het matraskussen! Ik zei het al, deze manier is super makkelijk. Ik ga je hier niet uitleggen hoe je met naald en draad stof aan elkaar hecht, omdat hier meer dan genoeg informatie over online te vinden is. Ik wil je vooral laten zien dat het soms makkelijker is dan je denkt om iets nieuws te proberen.

De nieuwe matraskussens: het resultaat

Ik moet eerlijk zeggen, ik vond het best spannend om voor olijfgroene matraskussens te gaan. Maar nu ben ik super blij met het resultaat. De overkapping in de tuin kreeg een nieuwe kleur beits en ook de pallets kregen dezelfde kleur. Het vloerkleed had ik nog op zolder liggen en ook de kussens had ik al in huis. Uiteindelijk wil ik nog een heleboel zwart witte kussens erbij gaan leggen omdat dit er net wat stoer uitziet, maar hier heb ik nog geen tijd voor gehad. Mijn verzameling terracotta potten wordt steeds groter en matchen perfect bij deze stijl. De rotan bijzettafel kocht ik in de sale bij Gamma, later komt hier nog een zwart tafeltje van Kwantum bij wat nu nog op zolder staat.

groene loungekussens

loungehoek tuin retro industrieel_

Ga je ook zelf matraskussens maken? En voor welke kleur zou jij gaan?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

zelf lounge matraskussens maken voor buiten

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan!


* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.