Ramen streeploos schoonmaken met deze handige truc - InteriorTwin
ramen streeploos schoonmaken

Ramen streeploos schoonmaken met deze handige truc

Ben jij op zoek naar die ene handige truc voor het schoonmaken van je ramen zonder strepen? Dan heb ik de oplossing voor je. Ik heb de moderne variant en de oma weet raad variant voor je klaarstaan, zo kan je zelf je favoriet uitkiezen.

Zelf gebruikte ik in het verleden altijd tips die ik van mijn moeder heb geleerd.

Ze werkten wel, maar ze kosten veel tijd. Een aantal jaar geleden kwam mijn buurvrouw met de tip die tijd bespaard en super makkelijk is. Je snapt vast wel dat dit vanaf nu mijn favoriete manier is!

Ramen zemen zonder strepen – de moderne manier

Sinds een aantal jaar gebruik ik deze handige ruitenreiniger van Kärcher. Met deze ruitenreiniger ben ik binnen no time klaar en zien de ruiten er weer stralend uit.

De ruitenwisser is namelijk direct gekoppeld aan een soort plantenspuit, waardoor je wisser altijd voldoende nat is en je niet meer met een emmer met schoonmaakwater hoeft te lopen. Dit werkt een stuk sneller dan je zeem elke keer in een emmer sop te hoeven dompelen. Ik vul het water in de ‘plantenspuit’ altijd aan met een heel klein beetje Glassex.

Daarnaast zorgt de afzuigfunctie van de ruitenreiniger ervoor dat al het water direct wordt opgezogen en er geen strepen meer achterblijven. Ideaal!

Ik ben sinds ik dit apparaat gebruik zeker de helft minder tijd kwijt aan het schoonmaken van de ramen en zou niet meer terug willen naar de oude manier voor het streeploos reinigen van ramen. Dit is wat mij betreft de snelste manier om je ruiten schoon te poetsen.

Bekijk voor meer informatie dit overzicht met ruitenreinigers. Er is namelijk volop keuze in elektrische raamwissers die geen strepen achterlaten en zo kan je het apparaat uitzoeken wat bij jou past.

ramen zemen zonder strepen

Ramen streeploos schoonmaken – de huis- tuin- en keuken manier

Natuurlijk zijn er ook allemaal foefjes die je kan gebruiken om je ramen streeploos schoon te maken zonder ruitenreiniger. Zo heb ik vroeger de truc van mijn moeder geleerd om na het zemen de ramen droog te maken met een stuk krantenpapier. Dit kost best wat tijd, maar de ramen zien er daarna wel weer stralend uit.

Wat je sowieso nooit moet doen is ramen schoonmaken als de zon erop schijnt. Door de snelle droogtijd heb je vaak te weinig tijd om er snel met een ruitenwisser overheen te gaan en zijn vlekken daardoor moeilijk te voorkomen.

Op internet zijn handige tips te vinden om je ramen streeploos schoon te maken. Een scheut spiritus of ammonia toevoegen aan het schoonmaakwater zijn bijvoorbeeld een aantal opties, maar deze lijken mij niet zo duurzaam.

En een gepelde en doorgesneden ui in het water stoppen heb ik vroeger ook geprobeerd. Dit werkt wel, maar vind ik minder prettig ruiken en daarom minder fris.

Wat je wel zou kunnen doen is een scheutje afwasmiddel aan het schoonmaakwater toevoegen of een speciale glasreiniger te gebruiken. Poets het dan zo snel mogelijk na met een microvezeldoek om strepen te voorkomen.

Succes met het schoonmaken van de ramen!

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos, Wehkamp of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden. 

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar top