Leukste tv-programma's over interieur waar je geen Netflix voor nodig hebt
beste woonprogramma's tv

De leukste tv-programma’s over interieur waar je geen Netflix voor nodig hebt

Ook zonder Netflix zijn er genoeg leuke tv-programma’s over interieur. Dit zijn de beste woonprogramma’s om te kijken.

Mijn guilty pleasure is het kijken van tv-programma’s over interieur. Op Netflix kan ik geen genoeg krijgen van series over Tiny Houses, verbouwingen en ontwerpwedstrijden. Eén van de redenen dat ik Netflix de deur uit heb gedaan is dan ook dat ik klaar was met bingewatching, omdat ik voor ik het wist weer uren voor de tv zat.

Maar gelukkig kan ik voor mijn guilty pleasure ook nog gewoon terecht op tv. Zelf ben ik geen fan van standaard woonprogramma’s als ‘Weer verliefd op je huis’ of ‘Eigen huis & tuin’, alhoewel ik echt wel snap dat anderen er met plezier naar kijken. Ik kijk veel liever naar programma’s waarin mensen zelf aan de slag gaan of naar buitenlandse programma’s, waar ze het toch net een tikkie anders doen.

Eerlijk is eerlijk, ik kijk niet vaak tv. Soms kijk ik dagen niet. Maar als ik kijk dan is de kans groot dat ik een interieurprogramma op tv kijk. Er is meer dan genoeg te zien op televisie en ik heb vast nog niet alle programma’s ontdekt, maar toch heb ik al een aantal favorieten.

De leukste woonprogramma’s op tv

Je eigen droomhuis – SBS 6

In dit woonprogramma worden Nederlandse stellen die een bijzonder pand hebben gekocht gevolgd tijdens de verbouwing. Geen standaard huizen, maar echte pareltjes to be.

Leuk aan dit programma is dat je zowel de verbouwing ziet als hoe de bewoners deze verbouwing beleven. Dit programma wordt elke zondagavond om 20.30 uur uitgezonden.

beste interieurprogramma's tv

First Time Flippers – TLC

TLC is mijn favoriete zender om woonprogramma’s te kijken. Alhoewel het elke keer een verrassing is welk woonprogramma er bij TLC op tv komt, kan je er vanuit gaan dat aan het einde van de middag een aantal programma’s achter elkaar worden uitgezonden.

En bovenaan het lijstje van mijn favorieten staat First Time Flippers. Het programma gaat over mensen die voor het eerst een klushuis kopen, om deze vervolgens weer met winst te verkopen.

Je voelt van tevoren al aankomen dat deze mensen hun eigen kunnen flink overschatten en dat gebeurd dan ook regelmatig. De één weet er een droomhuis van te maken, de ander niet, maar het programma staat in ieder geval bol van de inspiratie.

Property Brothers – TLC

De broers Drew en Jonathan helpen Amerikanen om hun huizen te transformeren naar een plek waar ze echt gelukkig zijn. Dit programma is in Amerika heel populair, er is zelfs een game van waarin je het inrichten van huizen kan naspelen, en dat is ook terecht.

Waanzinnige transformaties met super goede ideeën, ik krijg altijd super veel ideeën van dit programma. Een echte aanrader!

Good Bones – TLC

In dit programma gaan moeder en dochter aan de slag met vervallen huizen, om deze weer op te knappen tot prachtige kavels. Alhoewel ik de humor van moeder en dochter soms erg Amerikaans vind, vind ik het uiteindelijke resultaat echt super om te zien.

Wat is er nou leuker dan om van een krot weer iets moois te zien ontstaan? Inspiratie gegarandeerd.

Bargain Mansions – TLC

Tamara Day is gespecialiseerd in het opknappen van vervallen, grote woningen. Een lekker Amerikaans programma, maar als je ziet wat ze van lelijke vervallen landhuizen maakt: wauw! Dit programma is een must see.

Droomhuis op het platteland – SBS 6

Kan jij ook zo genieten van de typisch Britse kneuterigheid? Dan zit je met dit programma wel goed. In dit programma gaan stellen in de UK op zoek naar een huis op het platteland. Misschien vind je in dit programma minder inspiratie voor in je eigen interieur, maar toch word ik er altijd lekker creatief van.

Kijk jij weleens woonprogramma’s op tv? En welk programma is jouw favoriet?

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

2 gedachten over “De leukste tv-programma’s over interieur waar je geen Netflix voor nodig hebt”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven