Ideeën voor een spiegel in je woonkamer
ideeen spiegel in de woonkamer

Ideeën voor een spiegel in je woonkamer

Spiegels in je woonkamer zijn hartstikke hip. Een spiegel staat niet alleen heel decoratief, maar heeft ook een aantal praktische voordelen. Graag deel ik een aantal ideeën voor het stylen van een spiegel in de woonkamer en geef ik een aantal tips voor het kopen van een spiegel.

Zeker als je een kleine of donkere woonkamer hebt is een spiegel een musthave voor in huis. Ik vertel je er graag meer over.

Voordelen van een spiegel in de woonkamer

Wist je dat een spiegel in je interieur niet alleen heel mooi staat, maar ook een aantal praktische voordelen heeft?

In een kleine woonkamer kan een grote spiegel de ruimte groter laten lijken. Door de weerspiegeling ziet de kamer er meteen een stukje ruimtelijker uit. Woon je in een klein huis? Dan is een grote spiegel in de woonkamer een echte aanrader.

Daarnaast wordt het licht in de spiegel weerkaats en dankzij deze reflectie ziet de ruimte er ook wat lichter uit. Dit is super handig om toe te passen in donkere hoekjes in de woonkamer.

mango zwart was
fotocredits Goossens

Een spiegel is ook een ideaal stylingitem om een leeg en kaal hoekje er gezelliger uit te laten zien. Het is dan ook niet zo gek dat spiegels vaak worden gebruikt voor het decoreren van de woonkamer!

Stylingideeën voor spiegels

Ben je overtuigd van de voordelen van een spiegel in de woonkamer en op zoek naar voorbeelden hoe je een spiegel leuk kan stylen in de woonkamer? Ik heb een aantal ideeën voor je:

  • Een spiegel staat leuk als muurdecoratie boven de bank. Kies bijvoorbeeld voor een grote ronde spiegel of kies net als bij ons voor een aantal kleine spiegeltjes boven de bank.
  • Vind jij het lastig wat voor decoratie je op de eettafel kan plaatsen? Een grote rechthoekige spiegel staat leuk op de tafel tegen de muur. Deze spiegel hang je dan niet aan de muur, maar plaats je op de tafel. Zet er een leuke plantje, kandelaar of bos bloemen voor en het ziet er super gezellig uit.
  • Ook boven de haard staat een spiegel decoratief en het is de ideale manier om de lege ruimte boven de haard er wat mooier uit te laten zien. Kies bijvoorbeeld voor een grote ronde spiegel met zwarte rand of een gouden spiegel in de barok stijl voor boven de open haard of gaskachel. Toen wij hier net woonden stond er bij ons ook een spiegel boven de haard. Inmiddels ziet ons huis er heel anders uit, maar ik vond dit wel heel gezellig staan!
  • Een lege saaie hoek in de woonkamer? In plaats van allerlei kleine decoratie waardoor het al snel druk kan ogen kan je ook kiezen voor een mooie grote spiegel als focuspunt. Kies bijvoorbeeld voor een staande spiegel of langwerpige spiegel aan de muur.
  • Ook een kleine spiegel kan heel decoratief zijn, zeker als deze een speciale vorm heeft. Onze cactus spiegel is bijvoorbeeld veel meer dan alleen maar een spiegel en ook de spiegel van Goossens is een mooi voorbeeld van een bijzondere spiegel.
  • Hang de spiegel liever niet naast de televisie op zithoogte. Het is namelijk voor de meeste mensen niet echt relaxed om jezelf in de spiegel te zien als je op de bank televisie zit te kijken.

Tips voor het kopen van een spiegel

Ben jij na het lezen van deze ideeën enthousiast en wil je een spiegel kopen voor in huis? Ik heb een aantal tips waar je op kan letten bij het uitkiezen van spiegels:

  • Meet vooraf goed op hoe groot de spiegel mag zijn. In de winkel verkijk je je namelijk al snel op het formaat van een spiegel en voor je het weet kies je een te grote of te kleine spiegel uit.
  • De vorm van de spiegel is van invloed op de uitstraling van de ruimte. Een rechthoekige spiegel oogt vaak wat strakker en minimalistischer. Een ronde of ovale spiegel zorgt juist voor een vriendelijke en warme sfeer.
  • Naast de vorm is de keuze van de lijst bepalend voor de ruimte. Het is mooi als de kleuren en materialen in de ruimte ook terugkomen in de omlijsting van de spiegel. Bijvoorbeeld een zwart stalen lijst in een industriële inrichting of een spiegel met een rand van bamboe of rotan in een bohemien interieur. Een gouden rand past helemaal bij de trends van nu en ook een rand van brons of hout zijn opties waar je uit kan kiezen.

Veel succes met het uitzoeken van een spiegel!

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven