Dit Xenos kastje is DE hit op Instagram
xenos kastje zaha inrichten

Dit Xenos kastje is DE hit op Instagram

Dit kastje van de Xenos wil (bijna) iedereen op dit moment hebben! En dat is niet zo gek, want dit mooie kastje met organische vormen is een echte eyecatcher en heel betaalbaar.

Als je een aantal interieur accounts op Instagram volgt, dan is de kans ook groot dat je dit kastje voorbij ziet komen. De organische vakkenkast Zaha is (op dit moment) verkrijgbaar in 3 verschillende maten en het goedkoopste kastje kost slechts € 14,99!

In dit artikel laat ik je een aantal voorbeelden zien hoe je de vakkenkast Zaha kan stylen in je huis. Je kunt kiezen uit 2 kleinere modellen of een groter model.

De 3- en 5 vakkenkast Zaha zijn wat kleiner en kan je aan de muur ophangen of neerzetten. De 6 vakkenkast Zaha is wat groter en is niet geschikt om op te hangen.

Ik laat je voor beide varianten voorbeelden en tips zien.

Het stylen van de 3- en 5 vakkenkast Zaha van Xenos

zaha organic xenos keuken
Fotocredits: @budgethome

De 3- en 5 vakkenkast Zaha lijken erg op elkaar en kan je daardoor min of meer op dezelfde manier stylen. Ik zag de vakkenkast Zaha voor het eerst op het Instagramaccount van @budgethome voorbij komen en was direct verliefd.

Omdat je deze vakkenkast aan de muur kunt ophangen en kunt neerzetten staat deze leuk op veel verschillende plekken, bijvoorbeeld:

  • in de keuken, bijvoorbeeld aan de muur of op het aanrechtblad
  • in de woonkamer, bijvoorbeeld op het dressoir, de eettafel of aan de muur bij de televisie.
  • in de kinderkamer
  • boven het bureau
  • in de slaapkamer

Genoeg ideeën dus om deze vakkenkast een leuk plekje te geven!

Het leuke aan dit kastje is dat je je favoriete items extra in de spotlights kunt zetten. Denk aan je mooiste servies, een aantal leuke planten, lekkernijen in mooie potjes of je favoriete decoratie.

Ook kan je dit kastje stylen naar de seizoenen. Bijvoorbeeld met leuke kerstdecoratie en straks in het voorjaar met mooie droogbloemen en een aantal kandelaars met LED verlichting in pasteltinten.

xenos zaha organic kastje
Fotocredits @budgethome

Je wilt natuurlijk wel dat je favoriete items mooi tot zijn recht komen en daarom is het slim het kastje zorgvuldig te stylen. Kies voor een kleurenthema, zodat het niet te onrustig oogt.

In het kastje van Desiree van @budgethome zie je de kleur brons / goud mooi terugkomen in alle items. Zelfs de fruitschaal onder het kastje matcht mooi de Zaha vakkenkast. Het blauwe vaasje springt er juist bewust qua kleur uit en trekt zo de aandacht. Dit is een leuke truc om zo een item extra te laten opvallen.

6 vakkenkast Zaha van Xenos inrichten

De 6 vakkenkast Zaha is met 90 centimeter breed een stuk groter dan de andere kastjes. Ook kun je deze niet aan de muur ophangen, maar moet je deze op een ondergrond plaatsen.

xenos kastje zaha organisch stylen

Ik heb dit kastje zelf gekocht voor mijn (grote) bureau, maar dit kastje kan je ook op andere plekken neerzetten.

Deze grotere vakkenkast staat bijvoorbeeld leuk:

  • Op de eettafel tegen de muur (wel bij een eettafel van minimaal 100 centimeter breed)
  • Op het keukeneiland
  • Op een groot dressoir of tv-meubel
  • Op de grond in de kinderkamer zoals bij @budgethome
zaha organic horizontaal kinderkamer
Fotocredits @budgethome

Je kunt deze vakkenkast weer op dezelfde manier stylen als de witte vierkante en verticale vakkenkast, alleen heb je nu meer ruimte voor je favoriete accessoires.

In het voorbeeld bij @budgethome zie je wat grotere accessoires, maar zelf heb ik juist gekozen voor kleine accessoires. Mijn favorieten komen in dit kastje extra mooi uit.

xenos kastje zaha organisch stylen details

Het leuke aan het horizontale vakkenkastje vind ik dat je er ook nog iets bovenop kunt zetten, zonder dat dit stoort of te druk oogt.

Ik laat het planten thema zelfs nog iets doorlopen door naast het kastje ook nog een aantal favoriete planten te plaatsen. Zo staat het kastje niet los in de ruimte, maar is alles mooi één geheel.

xenos kastje zaha organisch stylen details 2

Deze vakkenkast van Xenos past mooi bij de organische trends van komend seizoen en is een leuke en betaalbare aanwinst voor in huis.

Het kastje is verkrijgbaar in 3 maten en daardoor is er voor iedereen wat wils. De rustige wittint past in vrijwel elk interieur en dat maakt dat dit kastje heel toegankelijk is. Dankzij de neutrale kleur komen de accessoires ook extra mooi uit.

Waar zou jij dit kastje in huis zetten? En welk formaat heeft jouw voorkeur?

Liefs, Ilse

Bewaar dit bericht op Pinterest voor later:

xenos kastje

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven