Doe deze 3 dingen in de keuken voor je op vakantie gaat
afzuigkap keuken

Doe deze 3 dingen in de keuken voor je op vakantie gaat

Het is weer (bijna) vakantie! Voor je op reis gaat wil je natuurlijk wel je huis veilig en goed achterlaten. De keuken is een belangrijk aandachtspunt om goed achter te laten wanneer je op vakantie gaat.

Dus voor je de deur achter je dichttrekt om op reis te gaan, is het belangrijk eerst een aantal dingen te doen. Zo kan jij met een gerust hart op reis en genieten van je vakantie.

Doe daarom eerst deze drie dingen in de keuken voor je op vakantie gaat.

1. Koelkast leegruimen

Heb jij nog veel verse producten in de koelkast liggen die je niet mee kunt nemen op vakantie? Doe jezelf een plezier en ruim eerst alle bederfelijke producten in de koelkast op voor je op vakantie gaat.

Het is niet hygiënisch om na je vakantie een koelkast vol bedorven producten aan te treffen. Beter is het om zoveel mogelijk restjes in de dagen voor je op vakantie gaat op te maken.

Alles wat kort houdbaar is en je niet mee kan nemen, ruim je beter op. Misschien kan je buren of familie nog blij maken met deze restjes. En de rest gooi je liever weg, want het is echt niet fris om een koelkast vol bedorven eten te openen na je vakantie.

2. Afval opruimen

Als ik weer thuis kom van vakantie dan voelt het huis altijd net even anders dan anders. Het is fijn om weer thuis te komen. Maar wat niet fijn is, is een prullenbak waarin het afval al wekenlang ligt te stinken.

Het is een kleine moeite om voor vertrek de prullenbak in de keuken te legen, zodat alles weer fris is. Vergeet ook de prullenbakken in de rest van het huis niet. Zo is het een stuk fijner thuis komen na vakantie.

3. Kraan dichtdraaien

Wist je dat een lekkage in huis één van de meest voorkomende vormen van schade aan huizen is? En als er een lekkage tijdens de vakantie ontstaat, dan duurt het langer voor deze ontdekt wordt. De schade is dan meestal een stuk groter.

Daarom adviseren verschillende verzekeraars om de kraan dicht te draaien tijdens je vakantie. Zo verklein je de kans op schade tijdens je vakantie.

Door de hoofdkraan dicht te draaien voorkom je dat er nieuw water door de leidingen in huis kan stromen. Zorg er dan wel voor dat je na de vakantie alle kranen minimaal 1 minuut laat lopen, zodat het water weer fris en schoon is.

Vind je het teveel gedoe om de hoofdkraan dicht te draaien? Overweeg dan eens om een slimme watermelder op strategische plekken in huis te installeren. Je krijgt dan een melding wanneer er een lekkage is. Op deze manier kan je toch op tijd ingrijpen en meer schade voorkomen.

De hoofdkraan dichtdraaien heeft trouwens wel één nadeel. Ook de buitenkraan zit op de hoofdkraan aangesloten. Heb jij buren, familie of vrienden gevraagd de tuin in jullie afwezigheid bij te houden? Dan wil je natuurlijk wel dat er water uit de kraan komt.

Naast de kraan afsluiten, kan je ook de Quooker of andere kokendwaterkraan uitschakelen. Deze blijft namelijk stroom gebruiken en dit is tijdens de vakantie niet nodig. Als je langer dan een week op vakantie gaat schijnt het voordeliger te zijn deze kraan uit te zetten.

Met een goede voorbereiding ga je veel fijner op reis. Alvast een fijne vakantie!

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven