Wie mij al wat langer volgt op Instagram weet dat ik helemaal gek ben op weven. Het werkt voor mij heel ontspannend om met weven bezig te zijn. Het begint al met de voorpret. Op Pinterest en Instagram ga ik op zoek naar inspiratie voor het maken van een muurhanger. Welke technieken zal ik gebruiken? Welke uitstraling wil ik dat de muurhanger krijgt?  En welke kleuren ga ik gebruiken?

Daarna duik ik in een hele grote mand vol wol en ga ik de materialen uitzoeken. Deze mand is erg speciaal voor mij. Hij is nog van mijn moeder geweest en zat vol met wol van allerlei vroegere projecten. Mijn moeder was namelijk gek op breien en haken. De mand is nu gevuld met oude restjes van mijn moeder en nieuwe materialen van mij. Elke keer dat ik erin duik doet mij dit dus een beetje denken aan mijn moeder.

wit zwarte muurhanger

Nadat ik alle wol heb verzameld leg ik deze uitgestald op mijn bureau en begin ik met het opzetten van het weefraam. Dit is een klusje van verstand op 0 en gaan, heerlijk! Daarna begint het leukste gedeelte, het weven. Ik vind het zo mooi om te zien hoe een muurhanger tot stand komt, ik geniet van begin tot eind.

Maar als het af is, wat dan? Inmiddels hangt in bijna elke kamer wel een muurhanger en moet ik altijd goed nadenken waar de nieuwste muurhanger een plekje krijgt. Eigenlijk hangt het zo langzamerhand wel vol in huis met muurhangers. Ik vind het zonde om een muurhanger te laten verstoffen in een hoekje. Omdat ik altijd enthousiaste reacties van jullie krijg, leek het mij leuk om er eentje weg te geven.

GIVEAWAY

Wat moet je doen om kans te maken op een muurhanger? (De giveaway is inmiddels beëindigd)
– Volg @ilsevanelleswijk op Instagram
– Laat een reactie achter onder de ‘Giveaway’foto op Instagram of onder deze blog en geef daarbij aan welke muurhanger je graag wilt winnen. Je kunt kiezen uit de muurhangers afgebeeld op deze blog.
– Meedoen kan tot en met 12 september 2016. Ik zal die avond de winnaar bekend maken.
– Wil je extra kans maken? Tag dan drie vrienden onder de foto op Instagram.

* Ik maak de muurhangers hobbymatig, er kunnen dus her en der schoonheidsfoutjes in zitten 🙂

blauwe muurhanger

Wil je ook leren weven? Deze filmpjes op Youtube geven een goede uitleg:

En wil je nog meer zelfmaak ideeën? Hier laat ik zien hoe je een xxl muurhanger maakt.

Liefs,
Ilse – InteriorTwin

BewarenBewaren

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie ontvangen? Meld je dan nu aan!
* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement