DIY: muurhanger XXL - InteriorTwin
zelf muurhanger maken

DIY: muurhanger XXL

Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn met wol en garen. Al eerder deelde ik met jullie mijn passie voor weven, maar ik vind het altijd leuk om naar andere manieren op zoek te gaan om bezig te zijn met wol.

Om inspiratie op te doen kijk ik regelmatig op de site van A Beautiful Mess. Achter deze site zitten twee zussen (en inmiddels een heel team) die allerlei creatieve ideeën delen op het gebied van eten, interieur, DIY en lifestyle. Een aantal maanden geleden kwam ik op hun site een DIY Fiber Art tegen.

zelfgemaakte muurhanger

Ik was meteen enthousiast over dit idee. Alhoewel ik nog geen idee had waar ik de muurhanger neer wilde hangen, leek het mij leuk om met dit project aan de slag te gaan. Ik word altijd helemaal zen als ik met wol bezig ben, haha. Het is zo fijn om te concentreren op het gevoel van wol in mijn handen, de verschillende texturen van wol en garen, maar ook op de kleuren en de combinaties die hiermee te maken zijn.

Werkwijze

Het maken van de muurhanger is niet ingewikkeld en niet duur, maar kost wel veel tijd. Een uitgebreide beschrijving staat op de site van A Beautiful Mess, maar dit heb je nodig om de muurhanger te maken:

  • Heel veel wol. Ik heb dit lowbudget gekocht bij de Action en heb de keuze gemaakt tussen 2 verschillende diktes wol. Zorg ervoor dat er 1 dikke wolsoort tussenzit voor het bovenste gedeelte van je muurhanger. Je kunt bij de wol natuurlijk zelf kiezen welke kleur je wilt gebruiken.
  • Ondergrond voor de bevestiging. In het Engels wordt er gesproken over een latch hook mat, maar dit heb ik nog niet kunnen vinden. Ik heb een antislipmat van de Action gebruikt haha. De ondergrond knip je zelf in de gewenste maat.
  • Een houten stok iets breeder dan dat je muurhanger wordt.
  • Schaar
diy muurhanger

Toen de muurhanger af was bleek ik geen leuke plek te hebben om deze op te hangen. Zo jammer vond ik dat! Ik had er uren aan besteed en wilde hem toch graag een plekje geven. Toen ik een paar weken geleden een muur in Denim Drift van Flexa verfde moest ik weer aan de muurhanger denken. De muurhanger zou namelijk mooi staan tegen de achtergrond van Denim Drift. Eindelijk heb ik een plekje voor de muurhanger gevonden!

muurhanger maken

Wat vinden jullie van het resultaat? En vinden jullie het ook zo leuk om creatief bezig te zijn?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “DIY: muurhanger XXL”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven