De magie van een vintage vloerkleed | InteriorTwin
vintage vloerkleed scandinavisch interieur

De magie van een vintage vloerkleed

Ik hoef jullie vast niet meer te vertellen dat ik gek ben op vloerkleden. Ik heb er een heleboel. Een vintage vloerkleed is één van de weinige vloerkleden die ik nog nooit heb gehad in huis. Hoe leuk is het dan ook dat ik een vintage vloerkleed mocht uitproberen?

Maar voor ik jullie meer vertel over de keuze voor dit vloerkleed wil ik eerst de magie van vintage vloerkleden met jullie delen.

Vintage vloerkleden

Het bijzondere aan vintage vloerkleden

Wat is er nou eigenlijk zo bijzonder aan vintage vloerkleden? Een vintage vloerkleed is toch gewoon een ander woord voor een oud vloerkleed? Juist daar begint de magie voor mij. Een vintage vloerkleed heeft er al een hele geschiedenis en een hele reis opzitten.

De kleden worden namelijk geïmporteerd uit landen als Turkije, Iran en Moldavië. Een vintage vloerkleed is uniek, je haalt echt iets bijzonders in huis. Je kunt kiezen uit vloerkleden in de oorspronkelijke kleuren, of recoloured, zoals het grijze vloerkleed wat ik uitprobeerde.

Vintage vloerkleden van Rozenkelim

vintage vloerkleed recoloured

Het vloerkleed op de foto is van Rozenkelim. Jeroen begon in 2003 met de verkoop van vintage vloerkleden. Hij kocht er een paar in in het buitenland en verkocht deze via Marktplaats. Al snel had hij door dat er genoeg interesse was in deze vloerkleden. Om aan de wensen qua kleuren en afmetingen te kunnen voldoen kocht hij groot in, zodat er meer dan voldoende aanbod was.

Inmiddels heeft Rozenkelim gemiddeld 400 vloerkleden op voorraad. Het fijne aan de winkel is dat je een vloerkleed gratis thuis mag uitproberen. Niet goed? Dan krijg je je geld weer terug.

Vintage vloerkleed in huis

rozenkelim vloerkleed grijs

Op de foto zien jullie een grijs (recoloured) vintage vloerkleed. Ik wilde een keer wat anders proberen en koos met dit vloerkleed voor meer rust in het interieur.  Het zwarte motief op het vloerkleed zorgt voor een spannend effect. Door op de bank voor grijze kussentjes te kiezen ziet de zithoek er totaal anders uit. Ik ben erg blij met het resultaat en toch heb ik mijn oude vloerkleed weer terug gelegd.

Zoals ik al vertelde heeft een vintage vloerkleed vaak al een hele geschiedenis. Geen massaproductie, maar echt one-of-a-kind. Iets om te koesteren en zuinig op te zijn dus. Het liefst had ik het vloerkleed gehouden, maar met een jonge hond in huis zou dit enorm jammer van het vloerkleed zijn.

Het vloerkleed is dus weer retour en ik hoop over een paar jaar, als Jackie niet meer zo ondeugend is, alsnog een vintage vloerkleed te kunnen aanschaffen.

Bekijk ook voor meer inspiratie deze stijlen vloerkleden passend bij elke woonstijl.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

samenwerking bedrijven

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven