DIY: handlettering op papieren rol | InteriorTwin
handlettering xxl diy

DIY: handlettering op papieren rol

De logeerkamer is een project in wording. Een heel lang project. Maar ik heb besloten dat het toch echt tijd wordt om ook deze kamer op te knappen. Stapje voor stapje. Als eerste project ben ik met een super gave DIY begonnen. Ik laat het jullie zien!

Al langer liep ik met het idee rond om ‘iets’ met een papieren rol te doen. Zo’n XXL variant die je weleens in winkels ziet. Ik wist nog niet precies wat ik ermee wilde doen. Op Pinterest had ik hem al eens voorbij zien komen als boodschappenlijstje in de keuken. Maar onze keuken is al aardig vol, dus dat leek me niet zo handig.

Opeens kwam ik op het idee om een XXL papieren rol in de logeerkamer op te hangen en er met krijtstift een tekst op te schrijven. Het leuke is dat als ik weer een andere tekst wil ik gewoon een stuk papier kan afscheuren en opnieuw kan beginnen. Hoe fijn is dat! Ook deze DIY is niet heel moeilijk, dat ben je als het goed is inmiddels wel van mijn gewend.

DIY

Benodigdheden:

Rol papier

– Houten stok (ongeveer 20 centimeter langer dan de rol papier)

– Reepjes leer

– Schroeven

– Potlood en gum

Krijtstift

poster van papieren rol

Werkwijze:

– Zorg dat de reepjes leer even lang zijn. Maak aan 2 kanten een gaatje, zodat er een lus ontstaat waar de schroef doorheen kan.

– Bepaal op welke hoogte je de papieren rol wilt ophangen. Afhankelijk van de muursoort boor je eerst 2 gaten of schroef de lussen meteen vast. Zorg er wel voor dat je de lussen op gelijke hoogte bevestigd, zodat de stok straks waterpas hangt.

– Nu kan je de houten stok door de papieren rol bevestigen en aan de lussen vasthangen. Deel 1 is nu klaar.

papieren rol

Handlettering

Nu de papieren rol hangt begint het echte werk eigenlijk pas. Tijd om met handlettering aan de slag te gaan! Ik had hier nog helemaal geen ervaring mee en heb een Pinterestbord aangemaakt met allemaal tips en voorbeelden. Daarna ben ik eerst in een schetsboek heel veel gaan oefenen.

handlettering op papieren rol

Nadat ik de basis een beetje onder de knie had ben ik de tekst op de papieren rol gaan schetsen. Daarna ben ik met krijtstift naast de potloodlijnen de tekst gaan overtrekken, zodat ik het potlood makkelijk kan uitgummen.

Let erop dat je niet met krijtstift over de potloodlijn schrijft. Dit heb ik bij de eerste letters gedaan, maar het bleek daarna heel lastig om het potlood nog uit te gummen.

diy xxl poster

Het fijne aan deze DIY is dat hij makkelijk kan worden aangepast. Ben ik de tekst weer zat? Dan scheur ik gewoon het stuk papier af en begin ik opnieuw. Er zit namelijk 30 meter papier op de rol!

diy poster op papieren rol

Projectje 1 in de logeerkamer is af, nu de rest nog! Wil je nog meer inspiratie om zelf een poster te maken? Kijk dan even hier.

Wat vinden jullie ervan?

Liefs,

Ilse BewarenBewarenBewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven