8 tips voor het kopen van een kledingkast | InteriorTwin

8 tips voor het kopen van een kledingkast

Vroeg of laat zijn we allemaal wel een keer toe aan een nieuwe kledingkast. Tijdens mijn werk als interieurstylist vragen klanten mij regelmatig om hulp bij het uitzoeken van een nieuwe kledingkast. En nog vaker is de kledingkast al gekocht, maar blijkt hij niet zo praktisch te zijn of past hij niet in de inrichting. Natuurlijk help ik graag om te kijken welke aanpassingen er gedaan kunnen worden, maar nog makkelijker is het om vooraf de juiste keuzes te maken. Dat scheelt niet alleen geld, maar ook een heleboel ongemak. Daarom heb ik 8 tips voor jullie verzameld waar je op kan letten bij het kopen van een kledingkast.

8 tips voor het kopen van een kledingkast

1. Open of dichte kledingkast

De eerste keuze die je moet maken is of je voor een open of dichte kledingkast gaat. Een open kledingkast is vaak minder kolossaal, en goedkoper, dan een dichte kledingkast. Wel moet je er rekening mee houden dat een open kledingkast een stuk gevoeliger is voor stof. Hier lees je hoe wij onze open kledingkast zelf samenstelden.

2. Standaard kledingkast of kledingkast op maat

Ga je voor een standaard kledingkast of kledingkast op maat? Voordeel van een standaard kledingkast is dat er heel veel keuze is, van stoer industrieel tot landelijk. Een kledingkast op maat kan je precies zo laten maken als je zelf wilt. Heb jij een gekke hoek of nis in de slaapkamer? Laat er een kledingkast op maat in maken en de hoek ziet er opeens een stuk minder gek uit. Een kledingkast op maat kost wel wat meer, maar daar krijg je dan ook wel wat voor terug.

Hangstoel Moodadventures - InteriorTwin

3. Type deuren

Bij een kledingkast kan je uit verschillende deuren kiezen. De meest standaard deuren zijn de openslaande deuren en schuifdeuren. De openslaande deuren zijn vaak de goedkoopste keuze. Heb je meer budget en een beperkte ruimte? Dan zijn schuifdeuren wel zo praktisch, je bespaard er namelijk een hoop ruimte mee!

4. Voldoende opbergruimte

Eén van de belangrijkste dingen bij het kopen van een kledingkast is de opbergruimte. Ga vooraf goed na hoeveel opbergruimte je nodig hebt. En wat voor opbergruimte heb je nodig? Maak vooraf een schatting in hangruimte, planken en lades voor al je kleren voor je naar de winkel gaat.

kledingkast ikea pallax

5. De ladekast

Je hoeft natuurlijk niet al je kleding in één kledingkast te proppen. Het is ook leuk om één of twee ladekasten te kopen voor in de slaapkamer. Dat staat een stuk ruimtelijker en de ruimte erboven kan je gebruiken om leuke decoratie neer te zetten of op te hangen. Als je wat minder ruimte hebt kan je boven de ladekasten ook een aantal kledingroedes hangen om je kleding aan op te hangen.

6. Spiegel

Ga jij een kledingkast kopen? Vergeet dan niet na te denken over de spiegel, want elke kledingkast heeft ook een spiegel nodig. Wil je een spiegel in de kledingkast? En wil je dit aan de binnenkant of buitenkant van de deur? Een losse spiegel kopen kan natuurlijk ook. Maar zorg dat er wel ruimte voor de spiegel is in de buurt van de kledingkast, want je wilt natuurlijk wel je #ootd (outfit of the day) kunnen zien.

7. Verlichting

Dit is een stap die heel vaak wordt overgeslagen, maar goede verlichting bij de kledingkast is heel belangrijk. Want hoe kies jij in het donker een goede outfit uit?

Tegenwoordig is er allerlei verlichting te koop speciaal geschikt voor de kledingkast. Zelfs ledverlichting op batterijen is mogelijk!

8. Kleur kledingkast

Last but not least: de kleur van de kledingkast. De kledingkast is door zijn formaat nogal aanwezig in de slaapkamer en de kleur van de kast kan hier veel verschil in maken. Zo valt wit een stuk minder op, maar kies je voor een zwarte kledingkast dan maakt dit veel impact.

Iets om over na te denken bij het kiezen van de kledingkast!

Met deze tips ga jij goed voorbereid op pad bij het kopen van een kledingkast! En ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Simone deelt haar zoektocht naar een nieuwe kledingkast. 

Liefs,

Ilse

8 tips voor het kopen van een kledingkast

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

1 gedachte over “8 tips voor het kopen van een kledingkast”

  1. Wat een handige tips! Ik ga binnenkort een kledingkast op maat laten maken, maar had tot nu toe helemaal niet nagedacht over het toevoegen van verlichting… Echt een goed idee om de kast helemaal af te maken! – Felix

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven