De leukste bijzettafels als salontafel + how to mix & match | InteriorTwin
bijzettafels als salontafel woonkamer

De leukste bijzettafels als salontafel

Het is alweer een tijdje een trend: bijzettafels als salontafel. Vaak krijg ik tijdens een interieuradvies de vraag om te helpen bij het uitzoeken van bijzettafels die mooi bij elkaar passen. Met wat handige tips & tricks is het helemaal niet moeilijk om bijzettafels op een leuke manier te combineren. Vandaag op de blog de beste tips voor het combineren van bijzettafels en een aantal van mijn favoriete tafeltjes als salontafel!

Mix & match bijzettafels

– Zorg voor voldoende volume van de bijzettafels. Kies bij voorkeur drie bijzettafels uit om te combineren als salontafel. Twee tafeltjes kan ook, maar kies dan wel tafeltjes die wat groter zijn dan gemiddeld zodat het niet te klein lijkt in verhouding tot je bank.

– Varieer in vorm en hoogte. Door alleen maar voor bijzettafels in gelijke hoogte of alleen maar ronde tafeltjes te kiezen kan het wat saai er uit zien. Varieer door bijvoorbeeld een lager tafeltje te kiezen of een vierkant bijzettafeltje bij ronde bijzetters.

– Naast vorm en hoogte kan je ook spelen met materialen en kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een plastic tafeltje bij een houten tafeltje of een kleurrijk tafeltje bij twee witte bijzettafeltjes.

– Eén fijn voordeel van losse bijzettafels als salontafel is dat je makkelijk kan afwisselen. Een bijzettafel verplaats je eenvoudig naar een andere plek, dit is bijvoorbeeld handig als je bezoek hebt en moet schuiven met meubels om iedereen een plekje te geven. Ook kan je makkelijk één tafeltje vervangen voor een nieuw tafeltje, er zijn al budget bijzettafels te koop voor een paar tientjes!

– Naast tafeltjes kan je ook andere accessoires zoeken om te combineren. Wat dacht je van een mooie kruk of (afgesloten) mand in combinatie met je bijzettafels?

– In plaats van verschillende bijzettafels als salontafel kozen wij voor één bijzettafel naast de bank: ideaal want zo hoef ik nooit meer de bank af als ik mijn drinken wil pakken haha. De losse bijzettafels zijn bij ons vervangen voor één grote salontafel. Mijn man wilde graag zijn voeten op tafel kunnen leggen en dat is het nadeel van kleine bijzettafels: die vallen dan heel makkelijk om.

kussens voorjaar

Mijn favoriete bijzettafels

Ben je nog op zoek naar inspiratie voor leuke bijzettafels? Op Pinterest heb ik heel veel mooie woonkamers gepind met losse bijzettafels.

Welk tafeltje is jouw favoriet?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven