Van tegels naar betonlook gietvloer - hier moet je op letten
gietvloer

Van tegels naar betonlook gietvloer – hier moet je op letten

Een tegelvloer is natuurlijk super praktisch met kleine kinderen. Toch besloten wij om een andere vloer te laten leggen over onze bestaande tegelvloer. Hieronder leg ik uit waarom en vertel ik waarom wij uiteindelijke voor een betonlook gietvloer gekozen hebben.

Waarom een andere vloer?

Toen wij dit huis kochten lag er een antraciet grijze tegelvloer met vloerwarming in. Ideaal met kleine kinderen in huis, maar toch kon ik niet wennen aan de donkere vloer. In ons vorige huis hadden we namelijk een mooie warme houten vloer laten leggen en die bleef ik missen. Ik vond dat de donkere tegels het zo donker maakte in huis. Ook maakten de lichte voegen de vloer druk.

grijze tegelvloer eetkamer

Mijn man en ik zagen het niet zitten om de bestaande tegelvloer met vloerverwarming eruit te laten slopen. Dus ben ik op zoek gegaan naar mogelijkheden om een vloer te laten leggen over de bestaande tegelvloer. Met de voorwaarde dat de vloer ook geschikt moet zijn voor vloerverwarming, gezien de voordelen van vloerverwarming.

Mogelijkheden voor een vloer over een tegelvloer

Dit waren de opties die ik verkend heb:
– Houten vloer: Dit was absoluut mijn eerste keus, gelegd in visgraat dessin. Helaas is dit niet mogelijk in ons huis. De houten vloer zou te hoog uitkomen bij de tuindeuren en deze kunnen niet bijgeschaafd worden.
– PVC vloerdelen: Dit was mijn volgende optie. Deze kun je met een houtlook laten leggen in een visgraat dessin. Plus deze vloer komt niet zo hoog als een houten vloer. Jammer genoeg wilde mijn man dit niet, ook geen soortgelijke vloer, dus viel deze optie ook af.
– Betonlook gietvloer: Deze vloer stond al heel lang op de wishlist van mijn man. Zelf vind ik dit ook een erg mooie vloer, hoewel deze natuurlijk niet geen warme uitstraling heeft zoals een houten vloer. Via vrienden kregen we een adres van een bedrijf in de buurt dat gespecialiseerd is in gietvloeren en waar zij goede ervaringen mee hadden. Daar hebben we een afspraak gemaakt voor verder advies en dit bleek de perfecte optie voor ons.

Voordelen betonlook gietvloer:

– Een betonlook gietvloer kan over een tegelvloer gelegd worden;

– Een betonlook gietvloer wordt gelegd in slechts 3-4 millimeter gelegd en kan daardoor prima over de huidige vloer gelegd worden;

– De vloer kan prima in combinatie met vloerverwarming;

– Nog een mooie bijkomstigheid was dat de vloer het beste tegen de plinten aan gelegd wordt. Dus de bestaande en vast gelijmde houten plinten konden blijven zitten. Bingo!

Bekijk hier nog meer informatie over de voordelen van een gietvloer.

Het leggen van een betonlook gietvloer

We mochten wat vloerstalen meenemen om te kijken welke kleur ons het mooiste leek met het lichtinval dat we thuis hebben. Nadat we de keuze gemaakt hadden, het bedrijf de vloer thuis heeft opgemeten en de offerte getekend was, is de vloer in ruim een week tijd gelegd. De volgende stappen waren nodig om de vloer te gieten:
– Diamant schuren en stofvrij maken van de ondervloer;
– Primeren en egaliseren ondervloer;
– Plaatsen van de primer;
– Plaatsen van de Cem Colori primer en 2 lagen Cem Colori deco;
– Na droging, schuren, polijsten en 3x aflakken met UV bestendige matlak.

stappen gietvloer leggen
Nadelen van een betonlook gietvloer

Een paar nadelen zitten er wel aan, zoals bij elke vloer natuurlijk. Doordat we voor een lichte grijze kleur gekozen hebben moeten we elke dag, soms vaker op een dag (got to love kids ; )) stofzuigen, stofzuigen. Want een lichte vloer is erg besmettelijk. Daarnaast is de vloer niet zo hard als we dachten. Wat betekent dat als je iets hards laat vallen, je al snel een buts in de vloer krijgt. Wat in ons geval gelukkig niet zo opvalt omdat we gekozen hebben voor Beton Ciré, wat vlammend met oneffenheden gelegd wordt.

Het resultaat!

Ongelofelijk wat een andere vloer voor effect heeft in je huis! Het is nu zoveel lichter in huis en onze meubels komen nu ook veel beter uit. Plus het stofzuigt en dweilt ook nog eens makkelijker, omdat we geen voegen meer hebben. We zijn er zo blij mee!

beton cire vloer
Mijn tips voor het aanschaffen van een beton look gietvloer:

– Denk na over wat voor soort beton look vloer je wilt. Er zijn namelijke verschillende keuzes met elk hun eigen voor- en nadelen, zoals bijvoorbeeld Woonbeton, PU gietvloer en Beton Ciré.
– Ik vind het zelf altijd prettig om een adres via via van bekenden te krijgen. Zo weet je zeker dat je een bedrijf benadert wat kundig is en een goede service heeft.
– Vraag altijd of je wat stalen thuis mag bekijken om de juiste kleur te bepalen. Omdat het lichtinval thuis natuurlijk anders is dan in de showroom.
– Als de vloer gelegd is, moet deze eerst goed uitharden. Houd je dan ook aan de adviezen van het bedrijf wanneer je weer op de vloer mag lopen en wanneer je deze weer mag belasten met je meubels. Het is geen goedkope vloer, dus het zou zonde zijn om als je al schade oploopt omdat je te snel op de vloer bent gegaan.

Met deze tips ga je goed voorbereid op zoek naar een betonlook gietvloer. Mocht je nog tips en/of adviezen missen of heb je nog vragen, schroom niet om ze te stellen. Ik beantwoord ze graag!

Liever een budgetvariant? Denk dan eens aan het verven van de tegels in betonlook.

Liefs,
Jeannette

BewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

4 gedachten over “Van tegels naar betonlook gietvloer – hier moet je op letten”

 1. Hallo
  Ik vind dit ook mooi, ik was even benieuwd hoe het nu gaat met de vloer? Last van butsen?
  En wat is ongeveer de prijs per m2?

  1. Hoi Harry,

   Jeannette geeft aan dat het een mooie vloer is, maar wel een erg gevoelige vloer is. Je ziet snel butsen als je iets hards of scherps laat vallen. Jeannettes vloer is met vlammen en reliëf en hierdoor valt het minder op. Omdat de vloer al een aantal jaar oud is weet Jeannette de prijs niet meer, dit verschilt ook erg per aanbieder.

   Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven