De leukste tuintafeltjes voor in de tuin | InteriorTwin
bent bijzettafel

De leukste tafeltjes voor in de tuin

– Foto’s via MisterDesign –

Yes, het is zomer! Kan jij ook niet wachten om bij de eerste zonnestralen de tuin in te duiken? Dan breng je vast, net als ik, heel wat uurtjes in de tuin door. Mooie tuinmeubelen mogen dan ook niet ontbreken in de tuin, want het oog wil natuurlijk ook wat. Vandaag deel ik de leukste tafeltjes voor in de tuin met jullie op de blog.

Het kiezen van de juiste outdoor tafels

Meubels in de tuin hebben veel meer te verduren dan binnen. Het is goed om hier rekening mee te houden bij het kopen van een outdoor tafels. Kies je voor budget meubels in de tuin dan heb je kans dat deze maar één seizoen meegaan. Als je net zo gek bent op veranderen als ik dan is dat natuurlijk niet erg, maar wil je dat je tuinmeubelen langer meegaan dan is het goed om op een aantal dingen te letten. Zeker als je kiest voor design tuinmeubelen wil je natuurlijk dat deze lang kunnen meegaan. Niet elk meubel voor binnen is geschikt om ook buiten te kunnen te staan. Dit hangt af van het type materiaal. Ook mogen niet alle tuinmeubelen in de winter buiten blijven staan.

Daarnaast kan je op een aantal dingen letten. Heeft de tuintafel een opstaande rand dan kan het water op de tafel niet weglopen en heb je kans dat deze extra snel beschadigd. Het beste is te kiezen voor tafels met een aflopende rand of tafels met kieren zodat het water goed kan weglopen. Ook het materiaal maakt verschil. Metaal kan bijvoorbeeld gaan roesten en houten tafels zullen, in de meeste gevallen, regelmatig geolied moeten worden.

Mijn favorieten tuintafeltjes

Zoals beloofd zou ik een aantal favorieten tuintafeltjes met jullie delen. Of je deze tuintafels nu gebruikt als bijzettafel of salontafel: origineel zijn ze sowieso! Dit zijn mijn favorieten:

1. Kartell Gnomes Kabouter Attila

De tuinkabouter 2.0: als bijzettafel! Deze tafel is ontworpen door Philippe Starck en verkrijgbaar in kleur, zwart of goud. Doe mij maar een tuinkabouter in het zwart: hoe gaaf is dat?

kartell kabouter
2. Bent Bijzettafel

De Bent Bijzettafel valt op door zijn eenvoudige ontwerp, maar is origineel door de bijzondere vorm van het tafelblad en de te leuke kleurtjes. De kleuren mint en blush zijn mijn favoriet: met deze kleuren haal je automatisch de zomer in je tuin!

bent bijzettafel roze
3. Iso A bijzettafel

De Iso A bijzettafel is perfect voor buiten. Een prachtig grafisch ontwerp, waarbij je niet bang hoeft te zijn dat het regenwater op de tafel blijft liggen. De Iso A is extra leuk als je deze combineert met de Iso B bijzettafel, 2 bijzondere vormen perfect op elkaar aangesloten!

iso a
4. Kartell Sparkle

De Kartell Sparkle is eigenlijk een krukje, maar is ook geschikt om te gebruiken als bijzettafel. Een multifunctioneel meubel voor in de tuin komt altijd wel van pas! Hij is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en verschillende kleurtjes. En met kleuren als Saliegroen, Honing of Kristal krijg je toch vanzelf zin in de zomer?

kartell sparkle
5. Vitra Metal Side Table

Vitra mag natuurlijk ook niet in dit lijstje ontbreken met de Metal Side Table salontafel. Een strak, minimalistisch ontwerp: deze tafel past in elk interieur. De tafel is geschikt voor binnen en buiten en verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen.

vitra metal side table

Welke tafel is jullie favoriet?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

samenwerking bedrijven

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven