Het favoriete item in huis van: Jenneke - InteriorTwin
geel kastje blauwe lambrisering

Het favoriete item in huis van: Jenneke

Als ik bij mensen thuis kom ben ik altijd ontzettend nieuwsgierig naar het verhaal achter de meubels en accessoires in huis. Elk huis en elk interieur heeft zijn eigen verhaal. Bij mensen thuis kan ik er natuurlijk niet altijd naar vragen, maar hier op de blog gelukkig wel!

Elke dinsdag verteld er iemand op InteriorTwin over zijn of haar favoriete item in huis. Een erfstuk, souvenir van een bijzondere reis, een item waar iemand heel lang voor heeft moeten sparen of gewoon een meubelstuk of accessoire waar je heel blij van wordt of trots op bent. Deze week deelt Jenneke haar favoriete item in huis.

Jenneke, vertel eens wat over jezelf

Mijn naam is Jenneke. Afgelopen zomer ben ik toegetreden tot de club-van-zestigers, iets dat me nog wel moeite kost om te accepteren. Klinkt zo oud… Maar 60 is het nieuwe 40 heb ik ergens gelezen dus dat omarm ik dan maar 😉

Ik heb 3 volwassen kinderen, 1 zoon en 2 dochters die allemaal hun eigen plekje hebben gevonden. Sinds juli 2016 woon ik samen met mijn kat Dribbel in dit kleine maar ohzo gezellige nieuwbouwhuis vlakbij het centrum van Enschede.

Ik vind het hier heerlijk! De wijk wordt volop vernieuwd, is relatief rustig en toch ben ik lopend in 10 minuten in de drukte van het stadshart.

buikkastje met accessoires

Wat is jouw favoriete item in huis?

Eigenlijk zijn het 2 items: de kasten uit het huisje van mijn grootouders. Maar omdat het hier om 1 item gaat, verkies ik het kastje dat in mijn woonkamer staat tot favoriet. Voordat ik (weer) in Enschede kwam wonen, heb ik enkele jaren in het voormalige woonhuis van mijn grootouders gewoond. Het was een klein boerderijtje in een waterdorp vlakbij Giethoorn wat mijn toenmalige vriend en ik helemaal hebben laten verbouwen. D

e oorspronkelijke meubels heb ik zoveel mogelijk bewaard en daartoe behoorde o.a mijn favoriete kastje. Het had een donkerbruine kleur en hoewel ik het liever een ander kleurtje wilde geven heeft het nog lang geduurd voordat het zover was.

Ik durfde het gewoonweg niet. Maar op een dag was het zover en heb ik de stoute schoenen aangetrokken: het kastje kreeg een grijze kleur met verf van Annie Sloan. Niet lang daarna werd het taupe, het grijze vond ik toch iets te saai.

Toen ik ging verhuizen naar Enschede ging het kastje vanzelfsprekend mee! De volgende laag verf ging erop: groen werd het deze keer. Daarna is het weer grijs geweest en toen werd ik geinspireerd door de mooie kast van Souraya van @bintihome en kreeg mijn favoriet de kleur Vintage Blue van Flexa.

Maar na een tijdje staken de veranderkriebels weer op en laag nummer 6 was een feit: de kleur Hay van Farrow&Ball. Ik ben heel erg blij met het resultaat! Ik gebruik gewoon muurverf, dat werkt heerlijk snel en makkelijk en geeft een mooie matte uitstraling. Wel is het wat dikker dan normale lak dus wordt het steeds lastiger om de deurtjes open en dicht te doen 😉

En nu is het afwachten hoe lang het duurt voordat laag 7 erop gaat!

favoriete item Jenneke
wandborden boven kastje

Staat het kastje altijd op dezelfde plek?

Toen ik hier introk, heeft het kastje even aan de wand naast de bank gestaan maar dat bleek al snel niet de juiste plek. Nu staat ‘ie tegen de muur achter de bank en ik denk dat dat z’n definitieve plek zal zijn.

Hoe zou jij je woonstijl omschrijven?

Sowieso kleurrijk! En belangrijk is ook dat het budget is. Ik let heel veel op koopjes, kortingen en sale. De kringloop en Marktplaats zijn m’n favoriete shop-adresjes. En verder is het een mengelmoesje van (veel) oud en (minder veel) nieuw. Onmisbare items in mijn interieur zijn vloerkleden, sierkussens en planten.

vintage accessoires op dressoir

Dankjewel Jenneke dat jij je favoriete item met ons wilde delen! Ik ben benieuwd naar de volgende kleur 🙂 Wil je meer van Jenneke’s kleurrijke huis zien? Dat kan op haar Instagramaccount @prachtig88 of op Pinterest. En wil je zelf ook je favoriete item in huis delen? Vul dan dit formulier in en mail je foto’s naar ilse@interiortwin.com.

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven